Putovní upíří show

Putovní upíří show https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37475/putovni-upiri-show-37475.jpg 4 17 8

Horký srpen 1963. Přilepené k výlohám obchodů, přišpendlené ke stromům objevují se po celém zapadlém městečku Grandville plakáty zvoucí na jediné představení Putovní upíří show. Nejsvůdnějším lákadlem vystoupení je nádherná Valerie, jediný žijící upír držený v zajetí. Dva místní hoši a jedna dívka si takovou událost nemohou nechat ujít. Navzdory tomu, že plakáty vstup mladším osmnácti let zakazují, jsou rozhodnuti se nějak na show dostat… Když se tři přátelé vydají někam, kam by neměli, začne příběh o kamarádství a odvaze, plný pokušení a hrůzy, na jehož konci všichni naleznou mnohem více, než očekávali…... celý text

Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: , Classic
Originální název:

The Travelling Vampire Show , 2000


více info...

Přidat komentář

hladass
09.02.2024 4 z 5

Nevím, jak to máte postavené vy, ale já když otevřu knihu s názvem Potulná upíří show a ještě k tomu od Laymona, očekávám záplavu roztrhaných tepen, prýštící krve, křičící oběti a kupu sexu. A to vše nejlépe najednou. Očekávat samozřejmě můžu, ale tentokrát to Laymon pojal úplně jinak.
Show totiž není primárně o krvi, ale o dospívání v americkém maloměstě v šedesátých letech minulého století. Je to román o snech a touhách a samozřejmě o sexu. O prvních nesmělých a poněkud trapných vyznání, prvních polibcích. O dobrodružstvích, za kterými se skrývají tužby alespoň na chvíli se odpoutat od fádního života v maloměstě a nechat se unášet fantazií.
A co více fantastického může být, než spatřit představení Putovní upíří show, která tvrdí, že má jediného žijícího upíra na světě. Přesněji upírku. Překrásnou upírku. Jednoduchá past na znuděné maloměšťáky.
Příběh se odehrává během jednoho dlouhého dne s občasnými pohledy do minulosti, aby čtenář lépe pochytil chování a motivace tří hlavních postav, které je velmi jednoduché si oblíbit. Nebo nenávidět. A jak den pomalu pokračuje, pomalu budovaná atmosféra se převrací v něco děsivějšího. Nastává noc. A v noci, se mohou dít velmi nepříjemné věci. Můžete zjistit, jak je to s upírkou doopravdy. Můžete narazit na staré známé úchyly. Můžete se zúčastnit boje se upírkou. Nebo taky může nastat totální masakr.
Putovní upíří show je dobrá kniha. Na Laymona trochu netradiční, ale já si ji užil. S dalšími knihami už nebudu tolik otálet.

Archie
15.12.2019 2 z 5

Kniha me bavila sestupnou tendenci. Mel jsem chut na upirsky horurek, ale kupodivu me mnohem vic zaujala prvni (ta táhlejší) polovina knihy, kdy jeste ctenar netusi, o co vlastne pujde a atmosfera je prijemne nostalgicky/hororova ala King. Smerem k zaveru sem se ale musel do cteni cist a zaver samotny na me bohuzel pusobil az trapne.


trudoš
07.04.2019 5 z 5

Před otevřením knihy byste měli vědět dvě věci. Za prvé, v Putovní upíří show se upíra sice dočkáte, ale až v úplném závěru, a rozhodně to není citlivý hoch plný sex-appealu. Za druhé, na rozdíl od předchozích u nás vydaných autorových románů se tentokrát nejedná o masakroidní jízdu, podchycenou erotickým napětím. Protože tohle je především o postupném budování napětí, ne o potocích krve.
Podobně jako Stephen King v povídce Tělo i Laymon využil partu náctiletých hrdinů, kteří si hned na začátku určí nějaký cíl, kterého se po celé vyprávění snaží dosáhnout. A stejně jako u Kinga i zde na tomto cíli zas tolik nezáleží, hlavní věcí je to dobrodružství před jeho dosažením. Problém Putovní upíří show je však finále, v němž se na scénu vrací staré Laymonovo já, které jakoby se utrhlo ze řetězu. Ač je vývoj událostí úžasně čtivý, v kontextu s předchozím (ne)dějem působí jako pěst na oko. Na druhou stranu, spisovatelovi fanoušci si bezesporu přijdou na své. A když ho miluješ, není co řešit.

PAVEL z BRNA
12.03.2015 5 z 5

Toto je velmi rafinovaný zasvěcovací příběh čtyř dospívajících dětí a jedné mladé ženy do kruté tváře světa. Je pravda, že na mnoha set stránkách se toho moc neděje kromě předtuch a podezření, ale konec vše obrátí naruby a hrůza je o to děsivější. V každém případě budu číst knihu ještě jednou, Laymon je vskutku Mistr hrůzy ale zároveň chápu lidi, kteří budou otráveni, protože to jako horor není psáno a pokud nemilujete Laymonův styl psaní, můžete se dost nudit.

minimonisek
16.09.2014 2 z 5

Kniha mě trochu zklamala, čekala jsem něco jiného. Sem tam jsem si říkala, že ji snad ani nedočtu a párkrát jsem u ní dokonce i usnula. Kdyby autor stáhl z 200 stran, kde se nic neděje na to nejdůležitější, byla by mnohem čtivější.

Catherine
11.06.2013 2 z 5

:-D Je hezký pozorovat jak se naše názory rozcházej. Nebyla to špatná kniha, ale asi bych se hodně rozmýšlela jestli bych si jí přečetla ještě jednou. Až tak mě neuchvátila.

doktorking
18.01.2013 5 z 5

Vynikající,myslím že jedno z nejlepších děl tohoto autora,napínavé od začátku až do konce....

snehule
11.04.2012 4 z 5

Tenhle příběh se mi líbil asi pro tu atmosféru, kterou autor skvěle popsal. No dobře, konec byl trošku zvláštní, ale musím říct, že mě tahle knížka chytla a musela jsem číst a číst, dokud jsem se nedozvěděla, jak to celé skončí.

Štítky knihy

upíři

Autorovy další knížky

Richard Laymon
americká, 1947 - 2001
2012  75%Lunapark
2009  72%Sklepení
2010  72%Putovní upíří show
2010  84%Jedné deštivé noci
2011  80%Ten, který ovládá tvé tělo