Temné šílenství

Temné šílenství https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/219545/bmid_temne-silenstvi-FPT-219545.jpg 4 442 120

Kytice růží bez odesílatele. Dárky před domovními dveřmi. Dopisy za stěrači... Neznámá žena zavaluje psychiatra Jana Forstnera milostnými vyznáními. Jan se zpočátku domnívá, že jde o nevinné horování některé z jeho bývalých pacientek. Potom ho však jistý novinář požádá o pomoc v případu psychicky narušené osoby a zanedlouho je publicista zavražděn. Jan poznává, že se dostal do hledáčku nebezpečné šílenkyně. A že jeho pronásledovatelka se nezastaví před ničím...... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Dunkler Wahn , 2011


více info...

Přidat komentář

leniska6373
26.03.2024 5 z 5

Ze zacatku sem si říkala nic moc ale pak se to rozjelo a v tom zavěru sem proste nemohla přestat čist,za mne super kniha.

Bakana
23.05.2023 3 z 5

Napínavé, to ano. Jen mi to přišlo až trochu moc překombinované a taky se snaží o wow efekt až moc urputně.


ArwenAragorn
18.12.2022 4 z 5

60%
..." Když tančíš s ďáblem, ďábla nezměníš, on však změní tebe..."
_____________________________________________________________________________________________________________
Knížku jsem četla už podruhé a tentokrát mě nezaujala. Předchozí dvě knížky byly rozhodně o moc lepší. Nedokázala jsem se začíst a dočetla jsem s obtížemi. Teď bych dala knížce tři *, což je pořád ještě u mě vysoké hodnocení, ale je to hlavně kvůli tomu, jak výborně autor popsal vážně psychicky narušenou osobu.

martinaandulka
01.10.2022 5 z 5

Opět moc dobře napsaný thriller, který je po psychologické stránce člověka popsaný tak,
že to není ani možné co se v duši může skrývat.

85098211
08.03.2022 5 z 5

(pozor, spoilery)
Pokud jde o tuto knihu, tak bych řekla, že tentokrát autor překonal sám sebe ;-). Příběh má spád už od prvních stránek a později je už doslova jedna velká jízda! Ale raději začnu hezky od začátku :-). Jan Forstner totiž dostane velkou kytici růží, o které se domnívá, že mu ji poslala jeho přítelkyně Carla. Brzy se ale ukáže, jak hluboce se mýlil. A nejen to. Žena, která mu posílá obdivné dopisy a dárky, je nejen psychicky narušená, ale zároveň se nezastaví absolutně před ničím. Ani před vraždou ne! K té také dojde poměrně záhy, kdy je zabit novinář, který si chtěl s Janem promluvit, ale na sjednanou schůzku již nedorazil... Kromě toho je zde farář Felix Tanner, kterému se podezřelá ze svých činů vyzpovídala a který bojuje se svým svědomím, zda má zpovědní tajemství vyzradit a tím zachránit případný další život, nebo zda si všechno nechat pro sebe. Určitá vodítka ohledně oné ženy zde sice jsou, policie včetně Jana i přesto dlouho tápe a nedaří se jim vypátrat nic zásadního. Až Tanner těsně před svou smrtí Janovi prozradí jméno a ten se vydává po této stopě... Musím přiznat, že tato autorova kniha je vynikající, nervy drásající a doslova neodložitelná ;-). Závěr mne určitě překvapil a rozuzlení fakt stálo za to! Jenom mi tak trochu chybělo dovysvětlení toho, co se stalo s Carlou...
Kniha si vysoké hodnocení plným právem zaslouží a já za svou osobu bych byla opravdu moc ráda, kdyby autor napsal ještě něco dalšího. I když (jak to tak aktuálně vypadá) pochybuji, že k tomu v dohledné době dojde, bohužel...

em75
25.08.2021 5 z 5

Z Lesní kliniky to pro mě byl nejlepší díl. To rozuzlení stálo za to ..

Datr1
28.07.2021 4 z 5

S ubývajícími stránkami přibývá napětí, dobře se to čte, závěr byl pro mne dost překvapivý. Končí to vskutku originálně, ale z mého pohledu trochu podivně.

danielosbourne
27.04.2021 4 z 5

Temné šílenství je mojí třetí knihou od Wulfa Dorna a musím se přiznat, že jsem se bál, že bude stejně průměrná, jako byly i ty předešlé knihy. Autor u mě zatím neuspěl, protože jeho knihy na mě působily zmatečně, zdlouhavě a nedotaženě. Dlouho jsem si to samé myslel i o Temném šílenství. Pak ale přišlo posledních několik desítek stran, s kterými přišlo rozuzlení, a to změnilo celý můj pohled na knihu. Rozuzlení totiž zahladilo mnoho nedostatků, které kniha zdánlivě měla.
Tahle kniha mě velice mile překvapila a přesně takhle si představuji dokonalého, knižního psychopata. Autor se tady vyřádil a vytvořil skutečně děsivou postavu, která mi v závěru knihy dokázala, v nočních hodinách, navodit velice nepříjemné pocity.

Pája699
19.01.2021 5 z 5

Po Mrazivém tichu další super kniha od autora! Temné šílenství bylo vážně šílenééé. Rozuzlení vydýchám ještě teď a opravdu jsem takové odhalení nečekala ani náhodou. Opět jsem měla svoji teorii, ale tohle všechno vzalo za své a rozpadlo se na malé kousíčky. Příběh plný napětí a nečekaných zvratů můžu jen doporučit. Jane to opravdu neměl jednoduché.....

moudivlacek
16.01.2021 5 z 5

Psychothriller jak vyšitý!!! Je vidět, že to píše někdo, kdo této oblasti rozumí moc dobře. Je to vlastně pomalé odhalení člověka a jeho mysli a jeho činů a vše s tím spojené. Doktor Jan tentokrát je do tohoto příběhu zapojen hned od začátku chtě nechtě. Do hlavy nikomu nevidíme a to je asi tak ústřední motiv příběhu. Když se zhroutí duše člověka, není to vidět, ale následky jsou o to horší. Trochu zjednodušený výrok doktora Jana.
Fantastické čtení, i když nervy drásající. Milovníkům žánru doporučuji.

akdar72
09.01.2021 4 z 5

Napínavé, čtivé..

nikinikiniki
06.12.2020 5 z 5

Super kniha, která Vás nenechá vydechnout. :) Konec velmi překvapivý, to člověk vůbec nečeká. Čtivá, napínavá až do konce! Určitě doporučuji a od spisovatele si hned přečtu další knihy! :)

Lukeronka
31.07.2020 5 z 5

Opět super díl, škoda, že jich není víc. Zajímavé prostředí, velmi čtivé.

Petty001
16.07.2020 3 z 5

Kniha se četla dobře, trochu nahlédnutí do psychiatrie. Ale ten konec mi prostě nesedl... Jsem zvědavá na další knihy autora.

Leena
23.05.2020 4 z 5

Napínavé, přečteno rychle:-)

Keika
23.05.2020 5 z 5

Super knížka pro paranoidní jedince s nečekaným závěrem.

9773
07.03.2020 5 z 5

Tento autor mě baví. U jeho knih zkrátka nemá smysl vytvářet vlastní teorie, jelikož v závěru je vše úplně jinak. Další výborná a chytlavá kniha která člověka provede temnými zákoutími lidské mysli o kterých se většině z nás ani nezdálo. Tleskám. :-)

lenkavildomcova
01.03.2020 5 z 5

Skvělé, napínavé. Konec trošku divný...

Aurorita
17.09.2019 4 z 5

Od autora jsem četla již Spouštěče, který se mi líbil, ale ve finále mě zklamal, jelikož já prostě taková zakončení u knih nemám ráda. Když jsem četla tuto knihu, trochu jsem se bála, aby to nebylo něco podobného, což naštěstí nebylo. Nicméně i tak nemohu říct, že by to byl nejlepší thriller, jaký jsem kdy četla. Byl čtivý a napínavý, to ano, ale za mne trochu přitažený za vlasy.

Sudin
21.07.2019 5 z 5

Moje první kniha od autora a hodně se mi líbila. Temné zákoutí nemocné mysli mě bavilo číst, ale měl jsem lehký pocit že už jsem to někde viděl nebo četl. Každopádně si přečtu autorovy další knihy.

Štítky knihy

psychiatrické léčebny německá literatura thrillery

Autorovy další knížky

Wulf Dorn
německá, 1969
2015  83%Spouštěč
2014  85%Temné šílenství
2013  84%Mrazivé ticho
2018  80%Fobie