Temné časy

Temné časy https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/123952/bmid_temne-casy-mpn-123952.jpg 3 62 16

Spanilé čtenářky a šlechetní čtenáři, vítejte v Temných časech. A když říkáme temných, máme na mysli skutečně Temných. Už otevřením této knihy jste prokázali slušnou dávku odvahy, takže vás nebudeme zbytečně děsit. Ale jednu věc si musíme ujasnit hned na začátku. Toto je temná fantastika. Takže nečekejte žádné udatné rytíře v zářících zbrojích, kteří zachraňují panny v nesnázích jen pro pocit z dobře vykonané práce. A už vůbec ne něco jako happyend. Hrdinové následujících příběhů jsou obvykle rádi, když se jim podaří přežít další den bez toho, že by je někdo bodl do zad či zavedl do smrtící pasti. A aby se to nestalo, musí být pořádně tvrdí a drsní nejen k sobě, ale hlavně k ostatním.... celý text

petrulka
petrulka
09.05.2023 2 z 5

Kniha je poměrně bichle, ale obsahem opravdová slabota. Jediná povídka, která se mi líbila je Trny v očích, tam byl skvělý potenciál na delší příběh, klidně i samostatnou knihu. Poměrně zajímavá je povídka Na půdě. Jinak nic, co by mě zaujalo.

IHT
IHT
10.07.2021 3 z 5

Antologie je pro mne vzdy jistotou, ze budu zklamany. Vzdycky se tam najdou slabsi kousky, ktere me neoslovi, a ty paradni to nezachrani. Kotletovu povidku jsem cetl jiz drive, takze ani ta to nezachranila.
Objektivne receno - nekolik povidek jsem si ani nezapamatoval. Nekde mi vadilo nesourode stridani stylu (pomaly mysteriozni pribeh vypravece vs zabavny vtipny popis deje ostatnich postav - Az do krve, az na kost), vetsinou mi prisly konce prilis otevrene a "neuspokojive", nejzajimavejsi (byt uz jsem drive cetl podobne SF) mi prisli Pesaci bozi.

Dobra volba pro lehke dovolenkove cteni, u ktereho kratsi povidky jsou velkym plus. Medailonky autoru jsou prima, se zajmem jsem si cetl editorske texty. Pro fanousky jiste vhodny zpusob, jak se seznamit s vice autory.


Šnek86
Šnek86
07.09.2019 2 z 5

Některé povídky lepší, některé nestály za nic. Sotva se člověk stačí začíst, nebo zjistit o co v příběhu jde, tak končí.Tak na přeskáčku.
Rozhodně nejlepší příběh byl Žibřid - ten mě bavil.A poslední povídka jakbysmet.

Blafoun
Blafoun
17.07.2019 3 z 5

Něco dobré, něco méně, u některých povídek už si ani nevzpomínám o čem byly...

Gematria
Gematria
30.08.2018 4 z 5

Jedná se o nesourodou sbírku, některé současné, jiné ze středověku, nechybí ani daleké Japonsko. Pro mě příběhově nejlepší i nejtemnější povídka Trny v očích, po té Kotletova Příliš dlouhá swingers party, která z celé sestavy byla nejzábavnější a nejčtivější. Celkem vtipná byla taktéž povídka Pěšáci boží, ve které hlavní hrdina dostává instrukce přímo z nejvyšších míst, od Boha, který je zde vyobrazen poněkud netradičně. Některé povídky celkem snadno zapomenete pár dní po přečtení.

whisperkaa1
whisperkaa1
28.08.2017 4 z 5

Díky této knize jsem objevila několik velmi dobrých autorů. Tím splnila přesně to, co jsem od ní očekávala a co je nejspíš jejím účelem ;)

Enforcer
Enforcer
31.05.2017 4 z 5

Konec dobrý, všechno dobré. Poslední dvě povídky jsou excelentní. Předtím to má trochu střídavou kvalitu a některé příspěvky se, alespoň podle mého názoru, s tématem antologie poněkud míjejí. Za čtyři dávám především kvůli posledním dvěma kouskům.

Fantýna
Fantýna
20.03.2016 5 z 5

V této knize se setkáme s různými příběhy a různými autory. Každý z nich píše o něčem úplně jiném, ale závěr je takový, že jednotlivé příběhy odpovídají názvu knihy.

kethy
kethy
01.07.2015 2 z 5

Nejlepší povídka a možná jediná, která splňuje téma "Temné časy" je Trny v očích od Petry Lukačovičové. Jinak je to jen snůška sexistických povídek.

Terva
Terva
01.07.2015 2 z 5

Martin Fajkus slíbil na počátku této knihy, že když se bude líbit, udělá za pět let antologii o sexu, ale BOHUŽEL, tohle mi připadá jako antologie sexu a ne Temné fantasy. Podlehl jsem Pevnostní reklamě a koupil si knihu o Temných časech, ale vypadá to, že spousta spisovatelů si myslí, že temné časy jsou jen o sexu. Spleť povídek to jen potvrzuje. Jsem velmi zklamán a pokud vyjde antologie o sexu od Fajkuse, nekoupím si jí, protože vše o sexu je řečeno zde.

martinbend
martinbend
08.10.2014 5 z 5

Kniha měla pobavit, a pobavila. Rozjezd jemný, za to závěr docela epický. Když jsem knihu četl, akorát mi sedla. Nemám si na co stěžovat. 5/5

Samaret
Samaret
05.10.2014 3 z 5

Musím říct, že se mi kniha líbila, až na poslední povídku, kterou jsem už jen kvůli jejímu začátku nečetla. Všechny mě nečím zaujaly a četly se téměř sami, ale poslední mě spíš znechutila už v prvním dialogu.

orson
orson
11.07.2014 3 z 5

Hmm, jako na odpočinutí dobrý, ale to je asi tak všechno. Zaujala mě tak maximálně jedna dvě povídka, ale teď si je nějak už vůbec nedovedu vybavit :(

Dandulka
Dandulka
21.03.2014 4 z 5

Docela hezký výběr, některé povídky byly slabší, jiné se mi líbily víc.

Mikko
Mikko
03.03.2014 4 z 5

100 lidí, 100 názorů. Mě naopak přišla povídka od Kinga ( i přes to že ho mám moc rád) téměř nejslabší. Potěšily sestry Lukačovičové, humorná fantasy od Antonína a zajímavá byla i steampunková povídka Petra Schinka či klasická fantasy Míly Lince. Nejvýraznější však asi byla závěrečná jízda od Františka Kotlety, který je zkrátka František Kotleta. To se nedá jinak hodnotit :D Kniha se čte svižně a jedním dechem. Určitě doporučuji ...

finka
finka
08.06.2012 3 z 5

Těžko ohodnotit antologii...většinou to byl dle mě brak, jen King vyčníval, ale Kotleta byl výborný! Půjdu po jeho další tvorbě a to jak hladový pes :-)))))))