Těhotná a fit - Průvodce aktivním těhotenstvím pro sportovkyně od sportovkyň

Těhotná a fit - Průvodce aktivním těhotenstvím pro sportovkyně od sportovkyň https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/237382/bmid_tehotna-a-fit-pruvodce-aktivnim-teh-0sy-237382.jpg 4 12 8

Olympijské hry v Londýně v roce 2012 působily jako oslava sportu v těhotenství, jako průlomový okamžik pro sport i mateřství. Na hrách v Pekingu v roce 2008 plavkyně Dara Torresová otevřela sportujícím ženám dveře k tomu, aby byly jako matky dobře vidět, a olympiáda v Londýně navázala tam, kde Torresová začala; matky byly pěkně vepředu. Těhotenství nemusí znamenat utrum s cvičením a sportem. Autorky vyvracejí mýty o tom, že cvičení v průběhu těhotenství není bezpečné… Právě naopak: je ideální pro zdraví a kondici nastávající maminky i dítěte. Kniha postupuje chronologicky od prvního trimestru přes porod a první měsíce po porodu. Obsahuje stovky tipů, cviků, rad ohledně stravování, lékařských komentářů a doporučení, jak zůstat fit. Tato kniha ukazuje, jak na to, když chcete mít dítě a nevzdat se aktivního sportovního života.... celý text

Pro ženy Literatura naučná Sport
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Fit and Healthy Pregnancy


více info...

Přidat komentář

gambinka87
01.01.2021 3 z 5

knihu určitě neublíží přečíst, dozvěděla jsem se několik užitečných informací a tipů, ale jinak je opravdu zaměřená dost na sport v těhotenství. jako dárek od manžela pro mě tedy občas spíše úsměvné. v těhotenství jsem neběhala, chodili jsme ale hodně na túry a vše člověk prostě musí brát s rozumem a poslouchat své tělo. Tréninky popsané v knize jsou někdy dost přehnané a opravdu spíše pro profesionální sportovkyně. A i to je otázka, nakolik je to v pořádku. Kamarádka sportovkyně se v jednom těhotenství šetřila a v pořádku, v druhém normálně trénovala a nakonec rodila císařem.

katerina4946
09.12.2019 3 z 5

Sportovkyně tuto knihu dle mého názoru nepotřebuje, stačí se řídit selským rozumem. Ale přečtením si opravdu neublížíte, názory tipy a rady jsou naprosto reálné, nic přehnaného, prostě to, co už jste věděly, ale ujistíte se. Knihu jsem dostala od manžela, asi měl obavy, abych nepřestala být aktivní. Tohle období je ale opravdu tak moc individuální, že vám žádná kniha nepomůže. I tak mi ale dala pár zajímavých postřehů, není to špatné čtení. Možná i muž by si ji mohl přečíst, aby pochopil pár situací, u kterých bude pozorovatelem :)


JancaMia
12.07.2019 4 z 5

Prima příručka o tom jak si v těhotenství udržet figuru a výdrž , včetně jídelníčků a průvodcem co se aktuálně děje v bříšku ..

kaca82
22.08.2018 5 z 5

Po prvním proleželém těhotenství jsem věděla, že v dalším budu aktivní. Tělo nebylo absolutně připravené na porod.. Hledala jsem komplexní informace, jak upravit svůj vytrvalostní trénink tak, aby těhotenství jen a jen prospíval. Tahle knížka je dokonalá, není příliš opatrná, zároveň se dozvíte jasné signály, kdy je lepší trénink zabalit. Jsem ve čtvrtém měsíci a cítím se skvěle.. Myslím, že je využitelná spíš pro holky, co už před těhotenstvím byly aktivní.

hroneczek
16.07.2018 5 z 5

Když jsem v knihkupectví hledala nějakou knihu o těhotenství, abych byla do budoucna připravena, byla jsem trochu zklamaná. Spousta z nich byla brána od základu - jaký je rozdíl mezi dívkou a chlapcem, jak dospívají (to mě bohužel dnes už tolik nezajímá) a končí porodem, teda základními fakty o něm a následně péčí o dítě.
Tato kniha byla však něco zcela jiného - praktické rady, žádné zbytečnosti, zabývá se jen těhotnou ženou a matkou, nikoli péčí o dítě. Popisuje stav během těhotenství a porodu takový, jaký je, ale zároveň nijak nestraší jako jiné knihy na pultech. Dozvěděla jsem se spoustu nového. Tuto knihu rozhodně doporučuji, jak všem sportovkyním, tak i nesportovkyním a "gaučovým povalečkám". Je skvělá. A až ji budu potřebovat nejvíce, rozhodně si zase přečtu.

m_friedlova
30.03.2018 5 z 5

Skvělá kniha plná informací, které mi odpověděly na mnohé otázky nejen o sportování v těhotenství, ale např. o samotném porodu či poporodní době. Pro mě rozhodně lepší varianta zdroje informací než surfování na internetu a načítání nekonečného množství hloupostí na těhotenských blogech.

Lenka1386
04.03.2018 3 z 5

Jsem z těch,co si příliš nepotrpí na zdrobněliny a rozněžnělosti kolem těhotenství a mateřství a tak jsem hledala knížku, v níž se neutopím v medu a cukru a tahlemi to splnila. Rady tam jsou fajn, našla jsem všechno,co jsem hledala.

Souteska
25.01.2018 4 z 5

Normálně běhám, ale v těhotenství jsem si to fakt nelajsla, přestože jsem byla naprosto ok bez problému. Kdo na to má koule, ať běhá, mají můj obdiv. Pokud by se něco stalo, asi bych si to pak vyčítala.
Ale jinak celkem dobré praktické rady.

Štítky knihy

těhotenství

Kniha Těhotná a fit - Průvodce aktivním těhotenstvím pro sportovkyně od sportovkyň je v

Právě čtených3x
Přečtených17x
Čtenářské výzvě4x
Knihotéce5x
Chystám se číst4x