Teď: Než dočteš tuto větu, narodí se na Zemi 21 dětí

Teď: Než dočteš tuto větu, narodí se na Zemi 21 dětí https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/525052/bmid_ted-nez-doctes-tuto-vetu-narodi-se--6537cca665dbb.jpg 5 6 1

Jak vypadá čas? Proč si často někdo myslí, že ho nemá? Kdo vymyslel hodinky? Jak dlouho trvá TEĎ? Knížka o čase. O tom, jak se proměňuje jeho vnímání. Co trvá dlouho a co krátce. Co chceme stihnout a co většinu života děláme. Co to je čas pro žraloka, jepici nebo zeměkouli. Knížka o uvědomování si, které se vždycky děje TEĎ, a o tom jak neplýtvat vesmírem.... celý text

Přidat komentář

MB008
24.12.2023 5 z 5

Požádala jsem o ni Ježíška. Ten to splnil na výbornou a hle! Polovina knihy pryč a mně přišlo, že jsem jen mrkla. Komentář možná zedituji, až se dostanu na samý konec, nicméně nadšení je tak velké, že sem těch pět hvězd lípnout musím.

Komunikace autora se čtenářem je na výbornou, autor nabízí otázky, nápady na aktivity a celkově vede k zamyšlení, a to čtenáře všech věkových kategorií. Kniha pracuje s myšlenkou, že planeta Země je vlastně jeden velký organizmus a nabízí paralely vnímání času různých druhů. Vše dokresluje grafika, kdy kniha obsahuje spoustu kreseb (i třeba z reálného autorova cvičení aneb Toto jsou kresby, které jsem vytvořil za hodinu, zkus si to taky) a i samotný text je rozložený zábavně (někdy v tabulce, časové ose, jindy v kruhu...).

Zkrátka a dobře, miluju to. Za mě je to jeden z největších klenotů, který si do knihovny můžete pořídit. Informace v knize odkouzlí obyvatele světa dospělých i dětí a minimálně to, že za minutu na sebe postavíte dvanáct donutů, je fun fact, který se hodí zapamatovat (abyste ten rekord mohli zkusit překonat).