Autogram pro vraha

Autogram pro vraha https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/419724/mid_autogram-pro-vraha-Rwd-419724.jpeg 4 37 15

Tara série

< 6. díl >

Sofie Hradecká má přezdívku Královna romantických příběhů. Čtenářky ji zbožňují, její příbuzní a kolegové nenávidí. V den svých narozenin oznámí změnu závěti a následující den je nalezena mrtvá. Vražd je v tomto příběhu mnohem víc a soukromá vyšetřovatelka Tara má plné ruce práce. Podaří se jí rozmotat klubko intrik, lží a falešných stop?... celý text

Přidat komentář

pepa4081
24.03.2024 4 z 5

V sestrách jsem se taky dost ztrácel a vraha jsem neuhodl. Slušná ptákovina, jak už jsem u autorky zvyklý. Fajn čtení, jen mi vadí, že z policie dělá takové pitomce.
Uspokojivé.

Honzin
22.01.2024 3 z 5

Dobrý, jen jsem se v sestrách trochu ztrácel.


Kasty
22.08.2023 4 z 5

Trochu bláznivá detektivka :-), hodně postav, chvilkama jsem se ztrácela, hlavně na začátku. Ale pak si to nějak sedlo. Vraždy se vyřešily a některým situacím se musím pousmát i teď.

čef
27.07.2023 3 z 5

Něco na způsob slečny Marplové. Nejdřív se dlouho seznamujeme s postavami, pak zavraždění několika z nich a dlouhé vyšetřování soukromé vyšetřovatelky za součinnosti s přihlouplým polišem. I na tu závěrečnou slezinu dojde včetně překvapivého odhalení. V dlouhých řečech o líčení a oblékání se nevyžívám, flagrantnímu porušení policejních postupů prostě nemohu věřit, motivu vraha také nevěřím a tak jsem na rozpacích, proč jsem tento na všechny čtyři kulhající příběh vlastně dočetl.

Domanovak
14.02.2023 1 z 5

Souhlasím s Lucie3944, absolutně dokonalá "soukromá vyšetřovatelka" , totálně hloupí policisté, říznuto červenou knihovnou i když ji tam zdánlivě kritizuje.

Heli20
03.09.2022 5 z 5

Líbí se mi velmi originální, místy až “praštěný” styl psaní paní autorky.A zápletka byla překvapivě dobrá,vraha jsem neuhodla. Těším se na na další knihy, hlavní hrdinka Tara mi padla do noty:)

lucie3944
23.05.2021 1 z 5

Už nikdy víc. Dočetla jsem to jen proto, že jsem chtěla vědět, co a jak. Ta paní vyšetřovatelka, co spapala všechnu moudrost světa, nejchytřejší, nejvšímavější... Policie blbá tak, že nenajde ani svůj zadek, dokud si na něj nesedne... Ne, opravdu ne.

kolacky
22.05.2021 4 z 5

Paní Černucká se pomalu, ale jistě dostává na hromádku "Oblíbení autoři".

jihej
30.01.2021 3 z 5

Snaha o propletenec ve stylu Agáty Christie, trochu říznuto dámským časopisem a trochu filmem o Supermanovi - v tomto případě jej ztělesňuje vyšetřovatelka Tara. Ale nečte se špatně a to je hlavní.

ennlady
19.02.2020 4 z 5

Nooo... tak co s tím? Námět se mi fakt moc líbil i přes teatrální rozuzlení, prostě detektivka dobrá. Co se mi nelíbilo, byla superžena Tara, která je nejen krásná, ale i bohatá a úplně všechno ví nejlíp. V pátrání je minimálně o deset kroků přede všemi a tak sto kroků před vrchním inspektorem Vyskočilem, který by bez "její pomoci netrefil ani na toaletu". Podle jejího vyprávění se policista jeví jako absolvent zvláštní školy pro zpomalené jedince, který umí akorát tak dobře jíst, čte romantické příběhy a omdlévá v pitevně, jinak je absolutně k ničemu. Tara vůbec respektuje hodně málo lidí, výjimkou je snad jen patoložka doktorka Kavalová , která je chytrá asi proto, že je taky ženská. Jo, ještě uznává svého původem italského a nechutně bohatého dědečka a jeho přítele soudce ve výslužbě. Oba ji samozřejmě bezmezně milují a ona je chytřejší než oni.
Zkrátka já nevím. Jsem z toho na velkých rozpacích. Celé to není špatné, pěkně se to čte, postavy jsou dobře popsané, i když někdy to trošku tahá za vlasy, ale.... Mám ráda všechno české, kupuju nejraději české výrobky, v televizi se dívám skoro výhradně na české detektivky, ale u těch "zelených" původních českých detektivek mi nějak chybí ta šťáva slavných autorů světových. Na druhou stranu si občas tu zelenou přečtu ráda, abych si odpočinula od těch severských masakrů, nebývají tak překombinované, jména se líp pamatujou a nemusí se u nich tak moc přemýšlet.
Autogramu dávám čtyři hvězdičky, slupla jsem to prakticky za den.

DominaCZ
07.02.2020 4 z 5

LOL momenty:
"Na trávě stálo ratanové lehátko az něj přetékala moje hostitelka."
"Neměla bych mu říct, že právě sežral kus dekorace?"
Funny hlody, vážně.

JInak to zase byl dámský románek asi po stranu 170, než se stala první vraždička, která se prostě STALA. Nebyli jsme ani jedné svědky, jen jsme se o ní dozvěděli.
To je totéž jako u Klevisové, což mě překvapuje, na to nejsem u zahr. autorů zvyklá - tam se neřeší ženské kydy, ale hned se stane akce a už se jede vyšetřovačka. Tady v našich "detektivkách" se jedou ženské hlody a živůtky, pak nějaké PIM a točí se to v slepém kruhu jako šlapání kysanýho zelí.

Trochu se mi nelíbilo rýpání do naší justice, to jsem nechápala, že jako naše policie má nízký IQ, takže tam může dělat i její malej jednoduchej synovec - autorka má něco proti nim ? Nepochopila prostě no.

Takže zas takovej ženskej zamotanec ohledně knížeček a růžiček, jednoduchá věcička, žádnej hustej propletenej fajrák jak píšete. Vše bylo docela jasný, srozumitelný, což je co říct, protože já obvykle ty vrahy moc jasně neodhadnu.
Tady pohodka.
Jen tak strašně...ŽENSKÉ a trošinku přehnané - byly ve hře miliardy za romantický braky z dob hradů a zámků? Uhm...tak určo. Že to nikde nebylo znát a ona pořád hnila na místě i s těma slepicema?
Jo jo, už mlčim.

Otázka: VYHOUPNULA se do sedla. Cože?? Snad vyhoupla ne? (děkuji Evo za poučnou zprávu, já vím že to existuje, já to tady myslím ve zvukomalebném smyslu - že to prostě v tomto tvaru zní debilně, ne že by to neexistovalo, víte jak, díky. ♥)

martina1199
30.01.2020 5 z 5

Tohle byla pořádně zamotaná detektivka. Spousta podezřelých, každý s motivem. A i když jsem nakonec odhalila vraha/vražedkyni, bylo to jen tak tak. Je to prostě skvěle napsané, rozhodně doporučuji :-)

akinomV
16.10.2019 5 z 5

Tak já jsem nadšená. Knížka se mi líbila od začátku do konce. Děj plynul rychle, postavy se mi líbily a zápletka taky fajn. Trošku mi to připomnělo knížky od Michaely Klevisové, tentokrát se tu vražda nestane hned na prvních stránkách, ale nejdříve poznáme prostředí, postavy a pak se teprve něco děje - ale rozhodně to není na škodu a děj to nezpomaluje. Takže doporučuji!

Modrina
09.10.2019 4 z 5

Moc pěkné. Příběh se mi moc líbil, včetně rozuzlení. Trochu mi vadí Vyskočil, chci věřit, že nic takhle blbého by na takovém postu být nemohlo. Každopádně knihy paní Černucké jsou zárukou perfektní četby. :)

Marluksa
08.10.2019 5 z 5

Dokonalý propletenec!!.
Opět to má grády a ten správný říz. Tohle se nedá číst rychle, tohle si musíte vychutnávat pomalu, sousto po soustu. Líbí se mi ta "blbost" Vyskočila kontra chytrost Tary! Tentokrát je čtenář vtažen i do zákulisí obvyklého bojiště mezi autory a redaktory.
"Sladké kakao a Jindřiška" mi byly první, ale také poslední indicií. Místy jsem se úplně ztratila a musela se vrátit o pár stránek zpět, abych zase naskočila zpátky do rozjetého vlaku a pochopila všechny postavy, kdo, kde, s kým, kdy, jak, proč... Prostě mě to Verčo, vůbec nenapadlo. Jsi dobrá!!!
Doporučuji všem milovníkům poctivých detektivek, aneb česká Agatha Christie zase úřaduje! ;-)