Valčík pro mrtvé

Valčík pro mrtvé https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/447081/bmid_valcik-pro-mrtve-YXB-447081.jpg 4 25 10

Tara série

< 7. díl >

Kdo má na svědomí tolik mrtvých? Vrah z masa a kostí, anebo tisíc let stará kletba? Soukromá vyšetřovatelka Tara míří na Lounsko, kde žije významná a zámožná rodina Hofbachů. Brzy je zřejmé, že vrah je mnohem blíž, než si všichni mysleli. Postupuje podle chladnokrevného plánu a jeho motiv je tak děsivý, že i cynická Tara si přeje, aby to nebyla pravda.... celý text

Přidat komentář

Janča1532
31.03.2024 5 z 5

Pěkná detektivka, napětí až do konce.

Honzin
02.11.2023 4 z 5

Moje první knížka od Černucké. Já jsem spokojen. Samozřejmě můžu mít spoustu připomínek, ale nejsem hnidopich. To by pak nemohla vzniknout knížka žádná. Takže si přečtu i další.


Aghatte
22.11.2022 1 z 5

(SPOILER) Úplne vidím autorku, jak si libuje, jak nás dostala, Tara všechny vytáčí do běla a saháme po další knížce, jen abychom ji mohli zase zdrbnout.
Zajimalo by mě, zda vede Tara nějaký soukromý ( myšleno pohlavní ) život, chtěla bych slyšet ty urážky na adresu chudáka, co by se před ní svlékl a začal milostný tanec…
Kniha byla dosti zmatená, vyplněna irelevantním balastem, popisy oblečení, cest, interiérů, osob, není potřeba stále dokola opakovat, kdo je jak tlustý a jaké má vlasy. Každý si to rozdával s každým, dětí jako smetí, každý´ otec jiný než si myslel… sodomagomora.
Říkala jsem si, ať snad není sněhulák Oliver, snad neni ten fáter fotr, a ono jo… trapas.
Do bytu v paneláku se nedá vstoupit, i když je v přizemi, napřed se musí vstoupit do domu jako takového, ani ve 4.cenové se nekouří nikdy… Hodinu si hrála s vlasy, a pak se rozhodla pro čepici... Tři stránky popisu, co dávaj v telce, aby nás to navedlo na duchovního…
Jsem naprosto vyčerpána, mám tu ještě dvě další, ale budu to muset proložit něčím méně sebestředným a namyšleným. Přirovnáni ke Klevisové a Christie, co jsem vyčetla v komentářích, to je vtip.
Epizoda v karavanu na pasece, kdy Tara odháněla hmyz?!!a její děda servíroval kachnu, mě přesvdčilo, že jde o novodobé ( nepovedené) pojetí Limonádového Joe.

LenkaMaresova
20.12.2021 3 z 5

Jsem sama koho Tara irituje? Nejchytřejší, nejvtipnější... no, prostě spíš taková zamotaná pohádka....tedy ten konec, to je spis takovy Vichr z hor.

knihovniceS
11.09.2021 3 z 5

Valčík pro mrtvé
Po dlouhé době jsem si dala detektivku. Vyhrála jsem ji na FB pro naše čtenáře. Není špatná, kriminalistka Tara je vtipná, ale já jsem natvrdlá, ve změti postav a podezřelých osob se ztrácím. I když na konci Tara objasnila, kdo a proč, stejně nechápu ... Chyba je ve mně, budu se dále držet svých oblíbených témat.

akinomV
23.07.2021 5 z 5

Opět jsem nebyla zklamaná. Série s Tarou mě baví. Mám ráda její humor a to, že její příběhy se dokáží obejít bez brutality a pořád je to prima čtení

Pepina19
11.07.2021 4 z 5

Tara mě vždy baví

kolacky
22.05.2021 4 z 5

Mě tedy napadlo, kdo by mohl být vrah, ale nedávalo mi smysl, proč by to dělal??? Tara to vysvětlila, jako vždycky.

alnahu
04.11.2020 4 z 5

Čtyři přátelé majitel pivovaru,autor detektivek,primář onkologie a malíř se vrací v podroušeném stavu z vánočních trhů , cestou narazí na plakát madam Concetty ,která vykládá budoucnost a rozhodnou se vstoupit .Ani moc se nepodivují nad tím ,že o nich věštkyně všechno ví a předurčí jim jejich osud. Tím se rozvine příběh záhadných vražd-až do konce netušíte kdo je vrahem a jaký má motiv.

martina1199
25.09.2020 4 z 5

Spousta zajímavých postav, z nichž většina se jeví dosti podezřele, když začnou lidé v tomto příběhu umírat. Bylo to dobře zamotané a pointa pro mě jako obvykle překvapivá. Ano, opět jsem nedokázala odhalit vraha :-)