Tappi a podivuhodné místo

Tappi a podivuhodné místo https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/295437/bmid_tappi-a-podivuhodne-misto-H2v-295437.jpg 4 38 5

Tappi a přátelé série

< 3. díl

Pojďme s Chichotkem a jeho přáteli na zvláštní místo plné příběhů, odkud nikdo neodchází s prázdnou Vikingovi Tappimu a sobíku Chichotkovi se Šeptající les nikdy neomrzí. Žije tady spousta kamarádů, na které se dá vždycky spolehnout a je s nimi legrace. V dalším díle barevných příběhů z Tappiho světa slaví medvěd Břicháč narozeniny, bobr Rachotek pozve sobíka na Ostrov elfů a veverka Čiperka pomůže s kouzelným obláčkem. Tím ale zábava nekončí! Když mezi sebou obyvatelé Šeptajícího lesa přivítají nové kamarády, vypraví se všichni společně navštívit podivuhodné místo. Místo plné příběhů.... celý text

Přidat komentář

jasminecka
06.02.2023 4 z 5

(SPOILER) V principu stejne jako prvni dil, ale tady je vice pribehu s poucenim. Pouceni bylo urcite srozumitelnejsi nez v Tappim a prvnim snehu. Dozvime se, ze neni dobre byt liny, posmivat se druhym, zapominat na bezpecnost u vody nebo ze kazda zeme je krasna... A naopak mame priklady toho, jak se zviratka spoji, aby nekomu pomohla/udelala radost/dosahla spolecneho cile. Motiv toho, ze jsme kazdy jiny, jedinecny, a je to ku prospechu celku, se objevuje vicekrat. Na zaver zminim, ze me bavilo, jak se zviratka zamyslela nad tim, co je ono podivuhodne misto, odkud se kazdy vraci radostnejsi. Pro nasi mistni knihovnu to plati beze zbytku :).

LunaL.
31.10.2021 4 z 5

Příběhy o Tappim máme se synem rádi, proto jsme šáhli i po třetím dílu. Opět se setkáváme s dobrosrdečným vikingem, přátelským Chichotkem a ostatními obyvateli Šeptajícího lesa. A opět nechybí milé příběhy plné fantazie. Jen u tohoto dílu jsem měla pocit, že autor chtěl za každou cenu dát do všech povídek nějaké poslání, poučení,... Ne, že by to bylo špatně, ale předchozí dvě knihy se mi líbily více. Syn ale byl nadšený asi ze všech stejně :)


ladyfromskye
13.05.2021 5 z 5

Opravdu moc milé překvapení. O Tappim jsem slyšela už před nějakým časem, ale teprve teď jsem se s ním seznámila a jsem nadšená. Krásné krátké příběhy, vhodné na předčítání na dobrou noc, jsou plné laskavé moudrosti. Děti si z nich určitě hodně odnesou. Trochu rozpačitá jsem z ilustrací, ale myslím, že časem si zvyknu. Hodlám si totiž doplnit čtenářskou mezeru a přečíst i všechny ostatní knihy o Tappim a jeho přátelích.
P. S. Všem, ale zejména malým čtenářům, doporučuji navštívit webové stránky www.tappi.cz. Můžete si zde zahrát s Chichotkem, najdete tu recept na horkou čokoládu s maršmelounky nebo třeba omalovánku. Téhle přidané hodnotě tleskám!

š.m.i.k
10.02.2020 4 z 5

Další řada milých příběhů o Vikingovi a zvířátkách z Šeptajícího lesa. Pro menší čtenáře 6-8 let ideální, všichni jsou na sebe hodní, všichni si pomáhají... Dospěláka nenadchne, ale ani neurazí ;)

jasmína
24.11.2018

Opět krásné příběhy obyvatel Šeptajícího lesa.

Kniha Tappi a podivuhodné místo je v

Přečtených50x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených2x
Knihotéce14x
Chystám se číst4x
Chci si koupit7x