Tankerka Jedna

Tankerka Jedna https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/448608/bmid_tankerka-jedna-tnE-448608.jpg 3 22 9

Tankerka série

1. díl >

První splátka velkého dluhu! Po třiceti letech se konečně můžete seznámit s ikonickou postavou světového komiksu – brutální Tankerkou. V pestrém černobílém podání, jež si vymínila sama matka příroda, dostáváte konečně do ruky prvotní příběhy první dámy komiksu! A nádavkem mimořádně vzácné pohledy do zákulisí jejich vzniku. Seznamte se s příběhy, v nichž se z ignorantské, pivem nasáklé vyholené bestie v tanku stává ignorantská, pivem nasáklá blonďatá bestie v tanku!... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Argo , Dokořán
Originální název:

Tank Girl One (Remastered) , 2009


více info...

Přidat komentář

Disease
13.12.2021 2 z 5

Asi si to svůj kultovní status zaslouží, ale už jsem na to moc dospělej :-D

Norri
02.10.2021 4 z 5

To jsem si jednou takhle u stánku nakladatelství Dokořán řekl, že PUNK'S NOT DEAD!, a místo abych si propíchl ucho sichrhajskou, tak jsem si koupil Tankerku. Aby bylo jasno, tak Tankerka není nějaká holčina z ropného tankeru, ani v současné době nevytížená pumpařka z UK, ale drsná holka s tankem, která šuká klokany - Tank Girl. Proto ji budu dále familiárně nazývat TG.

Jednou za čas, z náhlého pohnutí mysli, dám šanci něčemu, co bych si normálně nekoupil, protože se mi to nebude líbit. To byl případ i TG. Nejsem moc na undergroundové komiksy. Pro čtení jsem zvolil ten jediný možný přístup - tlemit se úplně všemu už od prvního panelu. A víte co? Bavil jsem se. Bavil jsem se těmi švihlými nápady, všemi těmi pivními vtípky, pubertálními vulgarismy a parádní kresbou. Ta kresba je vážně pecka. Většinou je sice hodně přeplácaná, ale má naprosto jistou a ladnou linkou. Panely jsou plné vtipných detailů, které se vyplatí hledat. Z tohoto pohledu musel být převod TG do češtiny extra náročný.

"Koupil si Tankerku v Praze na stánku, myslel si, že je to známka tanku. Ale holky říkaly, že tank je jinde. Ale holky říkaly: no to snad není možný!."


Oksalakka
21.03.2021 5 z 5

"A tahleta zbraň způsobí, že se ti desettísíckrát zvětší varlata!" (vystřelí do nebe, za chvíli spadne letadlo)
"Co blbnete? Neumíte lítat nebo co?"
"Néé, normálně v pohodě si letíme a najednou se pilotovi strašně zvětšily koule! Asi desettisíckrát! Vůbec nedošáh na knipl!"

Komiksový punk s tak infantilním humorem, že jsem občas pořádně valil oči. A samozřejmě se ukrutně bavil. Několik dílů budete možná znát z prvních čísel časopisu CREW. Skvěle vypravená kniha a výborný překlad. Jediné, co mi úplně nesedělo, proč vlastně překládat název Tank Girl do češtiny ...

bjorn1322
08.01.2021 5 z 5

Komiks, který musíte mít! Nebudu nic prozrazovat těm co TANK GIRL* neznaji :p

Lenka.Vílka
17.12.2020 5 z 5

"Cherry Bomb - The Runaways"

Kniha, která mě bavila hned od začátku. Ano, je to kniha, jejíž úvod musíte přečíst, přestože u jiných komiksů to třeba neděláte. Moje angličtina je ok, ale všech čtenářů nemusí, škoda nepřeložených věcí :(

Tankerka není kniha na posezení u odpoledního kafíčka. To vám dojde už při pohledu na obsah. A když ne tam, tak na první stránce příběhu. Tedy, příběhů. Zde mám problém něco napsat o obsahu. Což je dobře. Alespoň nic nevykecám. Protože je to šílená ujetá jízda v tanku se sexy kočkou, která se s tím nemaže. A pro bouchačku a sprosté slovo nejde daleko.

A teď se přiznejte, kdo si na konci neoblílnul Tankerku? :D to bylo vtipný. Vzhledem k vyvedení cenzury hrudníku předtím. Chápu, mělo to být vtipný, ale ten konec knihy ještě víc.

Celkově kresba byla...hustá. Něco tak brutálního a úplně všude ještě neviděla. Skoro jako i kdyby tam nebyl žádný text, stejně se dozvíte všechno, co potřebujete. No možná i to, co nepotřebujete, že? :D

Těšila jsem se tedy na tank, Tankerku, násilí, sprostotu. Všechno z toho jsem dostala na 100%. A jsem moc ráda, že jsem si knihu mohla přečíst. Takže moc děkuji ♡♡♡ ty víš ♡♡♡

KubaHanzelin
01.12.2020 2 z 5

Černobílá šílenost z osmdesátek, tak bych shrnul Tankerku a její šílené prasácký a sprostý svět. Občas jsem měl problém s orientací v příběhu, protože kresba je kapanek chaotická, ale po chvíli jsem se rozkoukal. Každopádně myslím, že se jedná o popkulturni věc, jen pro vyhrazenou skupinu a mě tyto krátké příběhy ani neohromily ani neurazily, hodnotím tedy lehce pod průměr:)

DennisMoore
27.10.2020 5 z 5

"Jen pro dospělé," píše se na obalu a já musím souhlasit, protože děti všechna ta sprostá slova, respektive tu neskutečnou lavinu prasáren, už dávno znají :) Tankerka je pro mě překvapení v tom smyslu, že je ještě šílenější než jsem čekal. Tisíciprocentní drzá anarchie bez jakýchkoliv zábran, krásná černobílá kresba plná detailů a kvant dalších fórů, scénář, který by slovo "ujetý" velmi zjednodušilo... Ve Velké Británii byli prostě na konci osmdesátých let někde úplně jinde a to, co se z hlav pánů Hewletta a Martina vyvalilo na papír, má rozhodně co říct ještě dnes, protože Tankerka by dokázala vymalovat kvartýr snad i s Lobem.____P.S. Trochu rozporuplné pocity mám jen z překladu, respektive z lokalizace popkulturních odkazů. Nejsem velký fanda toho, abych v zahraničním komiksu četl co chvíli narážky na Helenku Vondráčkovou, Honzu Nedvěda, Hložka s Kotvaldem, Zemana a jiné existence. Ale někdy to holt jinak nejde a tady je těch odkazů fakt strašně moc.

To-z-kanálu
22.10.2020 4 z 5

Nejdříve jsem viděl film Pancéřová holka, který mi přišel docela zábavný a teď jsem sáhl i po jeho předloze. Komiks obsahuje 15 krátkých příběhů z let 1988 až 1990. Tankerka v nich souloží s klokanem, krade 2000 tun piva, z ďábla dělá hlupáka, prezidentovi doručuje pytlík na stolici apod. Číst tyhle příhody bylo něco skvělého a velmi mě to bavilo. Sprostá slova jsou téměř v každé bublině.

GoodGames
20.10.2020 4 z 5

Tankerka je poriadne odviazaná nenáročná zábava plná vulgarizmov a sexuálnych narážok. Je to niečo medzi Lobom a Sudcom Dreddom, len ešte viac uletené. Ak máte na niečo podobné chuť, rozhodne tento komiksový kult skúste.

Štítky knihy

zfilmováno Tankerka postapokalyptické romány

Autorovy další knížky

Alan Martin
britská, 1966
2020  68%Tankerka Jedna
2020  68%Dvě holky, jeden tank

Kniha Tankerka Jedna je v

Přečtených25x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce11x
Chystám se číst10x
Chci si koupit6x