Dvě holky, jeden tank

Dvě holky, jeden tank https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/453521/bmid_tankerka-AXn-453521.jpg 3 16 6

Tankerka série

< 2. díl

Tankerka se šťastně, i když dost složitě a divoce, po letech shledává s Ponorkou, svojí NKN - "nejlepší kámoškou nafurt". Ta před lety padla při jisté zběsilé akci, nicméně svoji smrt přežila a je opět zde. Ale... je... nějaká... divná. Přežila svoji smrt - a poznamenalo ji to. V sérii vysokooktanových epizod se Tankerka, Pilotka a Ponorka nalézají, rozcházejí a opět scházejí, aby jedna z nich došla ke konci své cesty. Která z nich to bude tentokrát? I po třiceti letech jsou naše děvčata (a Booga také!) stále stejně šťavnatá, sexy a stejně šílená? Možná pijí méně piva, ale o to více střílejí. Policii mají rády asi stejně jako vy, o armádě nemluvě - a oběma pořádně zatopí. Jak, proč a co jim z toho kápne? To se dočtěte sami!... celý text

Literatura světová Dobrodružné Komiksy
Vydáno: , Argo , Dokořán
Originální název:

Two Girls One Tank , 2016


více info...

Přidat komentář

Lenka.Vílka
30.09.2023 5 z 5

("Ztratil jsi smysl pro humor? Jsem myslela, že jsme tu všichni šahlí." .... "Šáhlí možná. Úchylové nikdy.")

Takže jo, konečně jsem se dostala k Tankerce v plnohodnotném a barevném příběhu. A byla to pecka! Kresbou většinou nezačínám, ale tentokrát výjimka. Kresba je nádherná. Naprosto se svou veselou ujetostí a barvičkama hodí k tomu bizáru, který servíruje příběh. Dvě holky, jeden tank. Nějak málo místa co? Ale ony to nějak vyřeší ;) tajemství z anotace bylo fajn a celkově to bylo pojatý moc dobře.

Vůbec mi nevadilo, že je příběh jednodušší (byť trochu zamotanej), právě naopak. Celý to bylo správně ujetý, docela i napínavý a konec jako z americkýho filmu. Prostě super  ;)

Tak snad se toho pokračování fakt dočkáme...

Norri
03.10.2021 2 z 5

Jsem překvapený, zklamaný a rozčarovaný. Od Tank Girl v barvě jsem čekal ještě lepší vizuální zážitek než v první knize a stejně ujeté a zábavné vtipy. Dostal jsem však jen vykastrované něco, co se kresbou i úrovní humoru podobá spíše dětským animákům. V první knize se mi sice kresba zdála přeplácaná, ale tady se mi naopak zdá vyprázdněná. Barevná plocha zkrátka nenahradí kupu černobílých detailů. Ani ty vulgarity tady nefungují jako v první knize. Tam působily přirozeně a člověk se tomu zasmál, zatímco tady v té animákové kresbě to působí jako pěst na oko. Je to hrozně na sílu a je to jenom vulgární. Tahle Tankerka je trapná…


Dragonian
21.12.2020 4 z 5

Opravdu šílené a zábavné čtení. Tankům a čaji zdar!

KubaHanzelin
02.12.2020 3 z 5

Tak ani barevná a moderní Tankerka mě bůhvíjak neoslovila, bavil jsem se o něco víc jak u druhého černobílého svazku, ale i tak jsem se do děje nedokázal pořádně dostat i přesto, že mi jsou postavy sympatické jejich šíleností a příběh a svět má co nabídnout, po dalším dílu pravděpodobně nesáhnu. Možná prostě nejsem cílovka:)

DennisMoore
30.11.2020 5 z 5

Mám v tom trochu hokej. Druhá Tankerka, která letos vyšla, na tu první podle všeho oficiálně nenavazuje, vznikla po nějakých třiceti letech a po stejné době se odehrává i její děj, ačkoliv se její hrdinky příliš nezměnily (padesátnice to rozhodně nejsou, na to mají příliš pevné - ehm - přesvědčení)... Navíc, jak tady píše kolega, jde o první díl trilogie (na obalu knihy se o ní mluví jako o "plánované" a kniha je čtyři roky stará, takže čert ví, jestli už další díly vznikly, nebo ne)... Čili co z toho? Rozjelo Argo/Dokořán naráz dvě série Tankerky? Bude se pokračovat v té retro černobílé, což by mě moc potěšilo, i v téhle barevné, která jí nezůstává nic dlužna, jen je o vlas méně šílená? Kdopak ví, je to podobná anarchie jako v Tankerčině světě. Každopádně oba komiksy jsou superzábavné, krvavé a nesmírně sprosté pochutnání pro otrlejší čtenáře, kterým nevadí nějaké to ostřejší slovo nebo třeba šerif rozmašírovaný kulometem na prejt. A my, kteří to tak máme rádi, snad uvidíme, co bude dál.

To-z-kanálu
22.10.2020 4 z 5

Zábavné dobrodružství s bláznivou Tankerkou, jejími kamarádkami a manželem klokanem. Příběh se mi líbil, obsahuje hodně akce i překvapivých momentů. Doufám, že u nás vyjde i jeho pokračování, dle textu na obalu knihy má jít o trilogii.

Štítky knihy

Tankerka postapokalyptické romány

Autorovy další knížky

Alan Martin
britská, 1966
2020  67%Tankerka Jedna
2020  68%Dvě holky, jeden tank

Kniha Dvě holky, jeden tank je v

Přečtených18x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce10x
Chystám se číst6x
Chci si koupit2x