Tango staré gardy

Tango staré gardy https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/296813/bmid_tango-stare-gardy-65aa9a8adb145.jpg 4 31 8

Strhující příběh lásky Maxe Costy a Mechy Inzunzové se postupně odehrává na třech různých místech: v důsledku podivné sázky dvou hudebníků se ocitají v Buenos Aires r. 1928, během španělské občanské války v Nice, kde se rozehrává špionážní hra, a v šedesátých letech je nacházíme v Sorrentu u partie šachů. Příběh vášnivého vztahu, intrik a zrady trvá po čtyři desetiletí bouřlivého dvacátého století, které je koncem jedné epochy. Po tomto románu s chutí sáhnou jak milovníci špionážního žánru, tak inteligentně a s citem napsaných milostných příběhů.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Argo
Originální název:

El tango de la guardia vieja , 2012


více info...

Přidat komentář

lusila
17.09.2022 4 z 5

Kniha ma bavila , škoda, že od druhého stretnutia Maxa a Mechy sa ich dialógy a spomínanie točilo v kruhu- stále o tom istom. Preto dávam štyri hviezdičky.

kedlubajz
26.01.2021 5 z 5

Magnetické dílo Reverteho, které okouzluje atmosférou argentinských lokálů starých časů a dráždivou, čarovnou Mechou Inzuzovou. Trochu slabší je závěrečná časová linka a trochu naivní zakončení s šachovým turnajem, ale celkově je to román nad jiné čnící.


martin8550
25.01.2021 5 z 5

Skvělá kniha, vynikající milostný román s napínavou zápletkou, skvělé reálie z prostředí vyšší i nižší společnosti, přitažliví hlavní hrdinové, napětí, gradace děje. Peréz-Reverte v nejlepší formě, stylem vyprávění hodně připomíná Ostrov Bezejmených lodí, i když děj je zcela odlišný. Nejlepší scény se odehrávají v zaplivaných pajzlech v Buenos Aires, v luxusních hotelech a salónech staré dobré Evropy. Někdy je vývoj děje předvídatelný, ale i tak knize nechybí napětí a spád.

Šárka_D
19.07.2019 4 z 5

Po jednohubkách, které jsem teď četla jednu za druhou, přišel konečně pořádný a rozsáhlý příběh, který mi vydal na delší dobu a získával si mě s postupujícími stránkami. Oceňuji nastudované reálie, nečernobílé postavy, volbu nesmírně přitažlivého období a prostředí a taky hořkosladký závěr, který si tahle velká lovestory zasloužila. Musím však mít i připomínku: když jsem popadesáté četla o "oblých měkkých bocích a vlahé kůži" hlavní hrdinky, oči už mi šly v sloup, nezbavila jsem se toho až do konce.

Francois17
13.09.2018 5 z 5

Výborná knížka, krásný příběh. Jsem rád, že jsem si na ní našel čas, jinak jsem v létě četl jen turistické průvodce a studoval mapy. Autor je skvělý vypravěč. Moc se mi to líbilo.

RamonVarga
05.05.2018 5 z 5

Super kniha.

Toffee
21.12.2017 5 z 5

Jejich život a společenské postavení nemohou být odlišnější, přesto mezi nimi od prvního okamžiku vzplane něco, co v první chvíli připomíná jen vášeň, ale postupem času se ukazuje, že je to mnohem hlubší. Jejich vztah je jako tango, je v něm oheň i led, vášeň, předstírání...setkávají se a opouštějí se, touží po sobě, ale nedokážou spolu být. Jejich cesty se třikrát sejdou a zase rozejdou a je to mezi nimi pořád, bez ohledu na to, kolik let už uplynulo, o kolik od prvního setkání zestárli. Člověk neví, jestli má cítit lítost, nebo jim závidět, že je potkalo něco tak mimořádného. Jak už je u Péreze-Reverta zvykem, vedle příběhu dodá i spoustu zajímavých informací, tentokrát o tangu a šachách.

Hakuka00
30.10.2016 5 z 5

Je fajn přečíst si taky jednou romantiku pro lidi s mozkem. Nejvíc oceňuju charaktery postav, jsou živé a nemění se, jen protože by si pár ženských chtělo zavzdychat. A výstavbu knihy jako takovou, hezky graduje v obou linkách. No a hlavní tahoun je ta dojemná nostalgie stárnoucích lvů salonů. Poslední dobou mě stárnoucí páry neskutečně dojímají. Ať se jdou Romeo s Julií bodnout!