Královna jihu

Královna jihu https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/48483/bmid_kralovna-jihu-fsW-48483.jpg 4 58 8

Dramatický příběh ženy, jež se díky spontánním přátelstvím a hlavně díky vlastní nezlomné vůli ocitá na špičce ilegálního trhu s narkotiky.

Literatura světová Romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

La Reina del Sur , 2002


více info...

Přidat komentář

broskev28
27.03.2021 4 z 5

Velmi zvláštní a velmi dobrá kniha. Děkuju, milá databáze!
Nikdy by mě nenapadlo, že v příběhu, který se točí kolem drog - jejich získávání, přepravy a prodeje a samozřejmě stíhání těchto činů, jakož i kolem mafiánských rodin a skupin zabývajících se tímto výnosným artiklem - objevím tolik skvělých úvah na téma knih a četby jako takové. Teresa byla neuvěřitelně silná, schopná a přirozeně inteligetní osoba a jako taková měla můj obdiv. Ale od chvíle, kdy propadla knihám, nikoli drogám, jsem byla její nekritickou fanynkou.
Výborně napsané, přeložené Vladimírem Medkem (i když některé výrazy mě překvapily, např. podezřelý ozev na obrazovce radaru), jako bonus skvělá obálka. Takže jediný rušivý moment pro mě představovala stránka s copyrighty; španělsky sice neumím, ale La riena del sur mi prostě nesedla. V závěrečné tiráži se mi mé pochybnosti potvrdily.

"Knihy jsou dveře, které tě vyvedou ven, říkala Patricia. Z nich se poučuješ, vzděláváš se, cestuješ, sníš, představuješ si všecko možné, prožíváš jiné životy a tisíckrát znásobuješ svůj vlastní. Nikdo jiný ti nedá víc za ještě míň, Mexikánečko.
A taky si s nimi spíš udržíš od těla spoustu špatností: strašáky, samotu a takové ty sračky. Občas si říkám, jak se s nimi dokážete vyrovnávat vy, které nečtete."

Lady Jane
05.07.2017 5 z 5

Excelentně a brilantně napsaný i přeložený román se skvělým, propracovaným a napínavým příběhem. Kniha, od které se nechcete odtrhnout a když ji jedním dechem dočtete, mrzí vás, že jste ji tak rychle přečetli. Patří mezi nejlepší knihy, které jsem četla, nemohu jí nic vytknout, jen ji vřele doporučit :)


Magriva
09.03.2017 4 z 5

Zpočátku jsem si říkala, ach jo, zase něco o drogách, postupně mě ale příběh natolik vtáhl, že jsem posledních 200 stran přečetla jedním dechem. Vřele doporučuju.

hats
17.11.2016 4 z 5

Začiatok rozpačitý, plietli sa mi mená. Trochu ma štvali tie dejové línie... Ale inak. Klasický Arturo.

adelinka
13.06.2014 4 z 5

kniha postupne naberala napätie....na začiatku som mala problém dostať sa do "obrazu" - dej z prostredia mexickej drogovej mafie......život a okolnosti priviedli mladú Mexičanku do spoločnosti, v ktorej sa stala šéfkou mafie a 12 rokov čakala na odplatu.....aj keď kniha tohto žánru nie je moja srdcovka, príbeh Teresy bol zaujímavý....

lusila
27.04.2014 5 z 5

Veľmi pútavo napísaná kniha. K životu hlavnej hrdinky poznamenám citátom z knihy " V živote je od určitého bodu každý zodpovedný za to, čo urobí. A za to, čo neurobí."

pipetion
18.03.2014 5 z 5

Již od první věty jste vtaženi do života mladičké mexické dívky, ze které se časem stane silná žena ovládající obchod s drogami ve středomořské oblasti. Ani na okamžik jsem se nenudila a po všech stránkách se mi Revertův román líbil. Především se mi líbilo vykreslení hierarchie drogové mafie a způsob její práce. I přesto že jsem věděla, čím se Teresa živí, fandila jsem jí. Život není černobílý.

otula
25.12.2012 5 z 5

Skvěle napsaný dramatický a napínavý příběh o dívce Terese, který začíná bojem této milenky drogového dealera o holý život a pokračuje její cestou až na vrchol trhu s drogami. Rozhodně stojí za přečtení.