Tanec duchů

Tanec duchů https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/40561/bmid_tanec-duchu-DB8-40561.jpg 4 12 1

Zánik celé civilizace hrozí z ruku pomstychtivého šílence. Fotoreportér Mike Burke projel se svým fotoaparátem všechny válečné zóny na zemi – a vrátil se se snímky (a jizvami), které to dokazovaly. Vznášel se v oblacích, dokud – zničehonic – nedopadl tvrdě na zem. Když se v Africe zřítil a shořel Burkeův vrtulník, podařilo se mu uchránit vlastní život, ale přišel o srdce, když se zamiloval do krásné ženy, která ho zachránila. Tehdy se rozhodl, že je načase, aby si přestal zahrávat s nebezpečím. Podlá rána osudu ovšem znamená konec Burkeovým snům a Mike se ocitá v Dublinu spolu se svými sladkohořkými vzpomínkami. O nebezpečí už nechce ani slyšet. Ale osud s ním ještě neskončil. Na druhém břehu oceánu opouští vězení Jack Wilson s planoucí touhou po pomstě. Podobně jako Burke, i Wilson o něco přišel. A i on sní o novém začátku. Jenže Wilsonův sen je noční můrou zbytku světa. Poháněn posedlostí indiánského vizionáře a veden tajnými poznámkami Nikoly Tesly, muže, o kterém se tvrdí, že „vynalezl dvacáté století“, sní Wilson o apokalypse – a má v úmyslu ji také uskutečnit. Jak se rozbíhá celosvětová řetězová reakce, jen Burke chápe hrozící obludnost Wilsonova nenávistného plánu. Protože už sám nemá co ztratit, jme se pronásledovat amerického teroristu – pokřiveného génia, který cestuje od nezákonného skladiště zbraní v Moldávii přes diamantová pole v Kongu... až k odlehlému nevadskému ranči. Právě tam dojde k rozhodujícímu střetnutí, v němž odhodlaný Mike Burke čelí mstiteli, který neví, co je strach.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

Ghost Dancer , 2007


více info...

Přidat komentář

trudoš
30.08.2020 3 z 5

Není to úplně nejakčnější čtení, ale jakmile si člověk zvykne na pomalé tempo vyprávění, dostane slušnou porci inteligentního thrilleru. Tentokrát se manželé Carolyn a Jim Houganovi (alias John Case) zaměřili na špinavé vládní triky, jak levně (a legálně) přijít k vynalezeným technologiím, které by jim mohly jít k duhu. Zevrubně si také projdeme nesnadnou životní pouť Nikoly Tesly, zavítáme do asijského drogového překladiště, zalistujeme si pravidly finančních machinací britských bank, užijeme si hutnou atmosféru afrických diamantových dolů a nakonec zhlédneme pár skutečně nepěkných a zlých věcí, jaké lze napáchat pomocí střídavého proudu. Malý elektrikář dětem do ruky už nikdy víc!
Zápletka jako taková dobrá, snad jen, že začíná zeširoka a hrdina je paradoxně oproti padouchovi nevýrazný. Finální dohra pak maličko pokulhává, protože se autoři bezděčně chytí do vlastní pasti a tak nemohou jinak, než sáhnout po kýči, nebo naopak zničit všechno. No a zkuste hádat, která z variant zvítězí.

Autorovy další knížky

John Case
americká
2005  88%Druhá šance / Chytač stínů / Iluzionista / Strážce
2006  84%Kód zrození
2007  82%Tanec duchů
2001  71%První jezdec Apokalypsy
2006  86%Maska smrti

Kniha Tanec duchů je v

Přečtených14x
Knihotéce46x
Chystám se číst5x