Proti všem

Proti všem https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/353183/bmid_proti-vsem-8w8-353183.jpg 4 73 17

Amber je na útěku. Spolu s Cobaltem opouští supertajnou dračí organizaci Talon a vydává se do neznáma. Stále přitom nepřestává myslet na Garretta – člověka, který jí zachránil život, i když si tím podepsal rozsudek vlastní smrti! Jenže vydat se pro něj přímo do základny Řádu svatého Jiří, vojenského seskupení, které si vytýčilo za cíl vyvraždění draků, je možná trochu velké sousto i pro odvážnou a trénovanou Ember...... celý text

Fantasy Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Rogue , 2015


více info...

Přidat komentář

Arkagas
01.11.2020 5 z 5

(SPOILER) 2.díl fantasy young adult série Talon - a v ČR bohužel i nejspíš poslední, navazuje přesně v místech, kde skončil díl 1. Dračice Ember společně s Cobaltem utíkají před Talonem jen díky tomu, že ji voják sv.Jiří Gereth nedokázal zastřelit. Ten se díky tomu dostává zpět do ústředí, kde je odsouzen k trestu smrti za velezradu řádu a za projevení citů k největšímu nepříteli.
Ember je ale odhodlaná jej zachránit a tak se také stane. Společně s Rileym (Cobaltem) zachraňují Geretha přímo z ústředí a jejich společný příběh se rozbíhá. Je nutné se schovat, protože po nich jdou nyní nejen síly Talonu, ale i řádu sv.Jiří a Ember se snaží do ústředí Talonu dostat za každou cenu její vlastní bratr Dante.
Ember se navíc ocitá mezi láskou dvou mužů - jednoho bývalého vojáka, který vraždil její vlastní rasu jako na běžícím pásu a jednoho draka, ke kterému cítí silnou náklonost.

Tohle pokračování je za mě ještě lepší než 1. díl, který byl spíš představením organizace Talon a řádu sv.Jiří, popisem jejich fungování atd. První díl je samozřejmě stěžejní v tom, abychom pochopili, že draci, kteří se mění do lidské podoby stále existují a jejich boj o přežití není jen tak.
Druhý díl je ale nabitý akcí a jako bonus je zde popsána historie Railyho (Cobalta) před 12 lety, kdy z Talonu utekl a rozhodl se zachraňovat mladé draky uprchlíky.
Miluju dračí svět v jakékoliv podobě a Talon je můj oblíbenec :)

Ashi
07.09.2020 5 z 5

Tento díl byl akčnější než první. Sice začátek příběhu byl předvídatelný, ale pokračování bylo už neočekávatelnější. Zjisťovala jsem děj dalších dílů v angličtině a bohužel se příběh hodně zamotává.


Majka1979
07.06.2020 5 z 5

Podľa mňa bol tento diel ešte lepší ako ten prvý, nevedela som sa od knihy odtrhnúť, perfektné to bolo, som rada, že som sa ku knihám dostala :)

Medasek
13.08.2019 5 z 5

Úžasný, napínavý příběh.

orangerose
22.07.2019 5 z 5

Pěkně akční díl, bavil mne moc :)

Kabeling
10.07.2019

wow, páni, cože? Ani nevím jak se k tomu vyjádřit byla jsem úplně pohlcena do děje, ale mám jednu výtku : citový trojúhelník - je skoro v každé knížce. ALE TEN KONEC vše vynahradil. DOSLOVA VŠE.

Nuray
07.06.2019 5 z 5

Co potřebuju?
Nutně další díl!

Já teda nevím, je to sice všechno na jedno brdo... Hodně mi to připomíná třeba Divergenci. Ale krucinál! Tohle měli natočit. Tohle má bejt už dávno přeložený!
První díl jsem četla už dávno, včera jsem konečně sáhla po druhém. A dneska?
Přemýšlím, jak se zabít, jestli nebude další pokračování v českém jazyce :-D :-)

Prostě jsem si krásně odpočinula hnedle první dva dny po zkouškovém a moje srdce plesá. Díky.

Mix3l
03.03.2019 5 z 5

Super ????, škoda, že nejsou přeložené ostatní díly.

Vikos
05.02.2019 5 z 5

Přečteno podruhé :)

Lalina3
29.10.2018 5 z 5

Úžasná knížka. Škoda, že nikde není vidět a tak je její prodejnost skoro nulová... To totiž znamená dvě věci. Mnoho lidí je ochuzeno o krásnou knihu a nevydají se další díly, což je pro mě naprostá katastrofa.

Nemám jí co vytknout, snad kromě občasných nejasností, které jsou vypsané v komentáři pode mnou. Byla tu akce, akce, akce a romantika. Jednoduše se mi moc líbila.

Co mě ale vážně naštvalo, je to, že v anotaci je napsáno Amber a Garrett... To si to po sobě překladatel nemohl aspoň jednou přečíst? Překlepy v samotné knize neřeším, jsem ráda, že se vůbec kniha přeložila. Ale anotaci si čte každý, kdo o knize uvažuje a když v ní uvidí hned dvě nesrovnalosti, odradí ho to...

kjama
22.08.2018 3 z 5

Vážně všichi hodnotíte tak vysoko? Vždyť je to přehlídka naivity, či úplné hlouposti hlavních hrdinů. První díl byl lepší tím, jak se budoval vztah mezi Garretem a Ember. Její překvapení z lidského světa. Zrada organizace, které věřila...
SPOILERY: Vážně holka odešla jen kvůli pár slovům nějakého nedůvěryhodného floutka? Jak to, že obyčejné nedostudované slečny vědí o zařízeních? Jak to, že nedostudovaná zmije tuší, co jí čeká za práci? A proč spolu nikdo nemluví? Proč s Garretem nemluvili o rozdílu Talon/odboj. Proč Garret neposkytl více info o své domovské armádě? Jo a taky nesnáším Rileyho a tady jsem ho "bohužel" dostala plnými doušky. A ten konec? Kruci, těšila jsem se na krásný milostný příběh lidí, kteří spolu nemohou být a snaží se vykoumat jak na to. Zde dostávám chladného vojáka a nic k tomu :(.

Hoshi
24.05.2018 5 z 5

Doufám, že nakladatelství fragment se rozhodne vydat i zbytek série, jelikož se mi opravdu nechce pouštět do této série anglicky - ale jak to vypadá, asi budu muset. Druhý díl mě nezklamal a jsem opět nadšená, naštvaná, zklamaná, plná očekávání. A co bude dál? Co budou moji milovaní ještě muset zažít? Mám tolik nezodpovězených otázek..

Tebby
06.05.2018 4 z 5

Když jsem knížku viděla v knihkupectví, musela jsem ji mít. Druhý díl mě nezklamal. Oproti prvnímu dílu tam bylo akce opravdu požehnaně. Některé části předvídatelné, jiné ne. Konec byl ovšem naprosto neočekávaný.

Siwan
07.04.2018 3 z 5

Oproti jedničce víc akce, příběh dobrý...já mám prostě problém s Ember. Je mi děsně nesympatická. Mimochodem tohle vydavatelství fakt nezvládlo - na zadní straně v anotaci se o ní píše jako o Amber :)) A těch překlepů je v knize požehnaně. Tak to možná bude tím, že mě to prostě baví míň a míň.

Barik05
28.01.2018 5 z 5

Je to úplně boží kniha, doporučuji.

1259
08.01.2018 5 z 5

Bylo to rozhodně takový, jaký jsem očekávala. Od začátku až dokonce to bylo napínavé, i když konec trochu neočekávaný. Doufám, že vyjde pokračování, jinak nevím, co budu dělat.

Vikos
07.11.2017 5 z 5

Druhý díl Talonu byl super, nešlo se odtrhnout. Boží - neboli Dračí - knížka :D :D :D A jestli nebude další díl, tak spáchám sebevraždu!

Štítky knihy

draci

Autorovy další knížky

Julie Kagawa
americká, 1982
2012  82%Železný král
2015  80%Zkouška věrnosti
2012  86%Železná dcera
2017  84%Proti všem

Kniha Proti všem je v

Právě čtených1x
Přečtených114x
Doporučených11x
Knihotéce81x
Chystám se číst85x
Chci si koupit48x
dalších seznamech1x