Takto o rok

Takto o rok https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481130/bmid_takto-o-rok-sJr-481130.jpg 4 109 33

Ich život sa začal spoločne, no ich svety azda nemohli byť odlišnejšie. Po tridsiatich rokoch sa im cesty znova pretnú... Minnie Cooperová s istotou vie iba to, že každý narodeninový deň jej zaručene prinesie smolu a že za to všetko môže Quinn Hamilton, muž, ktorého nikdy nestretla. Narodili sa krátko po polnoci, na Nový rok, v tej istej nemocnici, no peňažnú odmenu za prvé dieťa roka 1990 v Londýne – a napokon aj meno, ktoré malo patriť Minnie – získal Quinn. S takým „šťastím“ sa niet čo čudovať, že každé narodeniny sú pre ňu čoraz väčšou katastrofou. Keď Minnie v deň ich spoločných narodenín neplánovane spozná Quinna na silvestrovskej párty, zistí, že šťastena ho neopustila ani v dospelosti. Zdá sa, že očarujúci, šarmantný podnikateľ má všetko, čo si človek môže želať – na rozdiel od Minnie, ktorej hrozí, že príde o pekáreň na koláče, aj o bývanie. Každý žije v inom svete, no z nejakého dôvodu na seba stále narážajú a každé náhodné stretnutie v nich roznecuje vzájomnú túžbu. Dojímavý príbeh je citlivým sprievodcom cestami, ktorými nás osud – navzdory všetkému –privedie k najneočakávanejším stretnutiam a ľuďom.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Fortuna Libri (SK)
Originální název:

This Time Next Year , 2020


více info...

Přidat komentář

LenkaPet
22.01.2024 5 z 5

Hezká, nenáročná, romantická knížka. Příběh je fajn. Utíká rychle a je prostě normální, tak bych ho asi popsala. Je celkem reálná, nejsou v ní žádní superkrasavci a není v ní nic, co by se v životě třeba i nemohlo stát

meredith6677
09.11.2023 3 z 5

Knihu jsem si koupila, protože mě zaujala anotace. Když jsem jí ale otevřela po nějaké době, měla jsem tedy z počátku se začíst. Ani ne tím, že by příběh nelákal, ale trochu mi trnuly zuby u dialogů. Furt jsem si říkala, že to budou asi teenegeři, ale pak se člověk doví, že postavám je 30 a více. Trochu mě tím tedy to nereálné chování a mluva dospělých osob odrazovala, ale...
Jsem ráda, že jsem vydržela, protože od zhruba 50-70 stránky jsem pak knihu četla jedním dechem s do dvou dnů jsem to přelouskala. Sice se mi stejně občas trhaly žíly nad konverzacemi a chováním postav, ale příběh nakonec působil mile, odpočinkově, originálně a hlavně táhl k tomu, aby čtenář chtěl knihu dočíst a zjistit, co se nakonec stane. :)


pip11
25.08.2023 5 z 5

Pěkný, nenáročný a zábavný příběh. Setkávali se celý život a ani to netušili ... Lehké, milé a pohodové čtení o spřízněných duších, přátelství a vytrvalé smůle.

Salinka
14.08.2023 5 z 5

Tak toto bylo velice pěkné, čtivé, takové milé, místy opravdu vtipné, ze života, nepříliš přeslazené... místy samozřejmě člověk sám sebe vidí v lehce podobných situacích nebo mu to prostě jen připomene nějaký zážitek, pocit, který sám zažil a i to v člověku vyvolá tu emoci z dřívějška. Knížku jsem v podstatě přečetla za víkend, jak tu už někdo psal, chtělo se pořád číst dál a zároveň nechtít, aby příběh skončil. Také je pravdou, že ten šťastný konec byl pak najednou takový náhlý, nic nic a najednou vše na pár stránkách, ale tak i to je realita a možnost jak by to mohlo ve skutečnosti být :-)

bezzink
27.07.2023 3 z 5

Prijemne, mile, ctive, jednoduche, nehluboke.
Asi jsem cekala trochu vic, emoci tam sice bylo mnoho, ale ne ty vasnive, s jiskrou, tepajici chemii, proste chapeme se.
To mijeni hlavnich postav v minulosti bylo celkem zajimave a neotrele. Ale prislo mi, ze obecne uz se miji trochu moc. Potkavat se jednou za mesic, za dva, mezitim spolu v podstate vubec nekomunikovat, to mi v romantarne jaksi nestaci.
Kazdopadne hodnotim jako lepsi prumer - 3,5 hvezdy.

michaela5515
20.02.2023 4 z 5

Milá kniha, o tom žádná. Minnie byla vlastně dost nešťastná celý život. A kluk, který jí ukradl jméno taky. Ale oba mají obrovská srdce. Co z toho asi může vzniknout? Příjemná oddechovka, co pohladí a na jeden večer zabaví.

Knihochod
14.01.2023 3 z 5

Príbeh Minnie Cooperovej, ktorej meno bolo ukradnuté v deň jej narodenia chlapcom narodeným v ten istý deň, sa skrýva za nádhernou obálkou, ktorú jednoducho potrebujete mať vo svojej knižnici, aby ste ju mohli chodiť obdivovať a vrhať jej smerom zamilované pohľady vždy, keď prechádzate okolo.

Začítať sa do príbehu vôbec nebolo ťažké, keďže je písaný veľmi jednoduchým a príjemným spôsobom, pri ktorom tak troška cestujeme v čase z minulosti do súčasnosti a zasa späť, no stále sa pohybujeme v okolí Silvestra a prvých dní Nového roka, pričom sledujeme dva rôzne pohľady na udalosti - z pohľadu Minnie, ktorá má pocit, že už dňom jej narodenia bola predurčená k tomu, aby mala v tomto období smolu, a z pohľadu Quinna, zlodeja mien.

Obe postavy sú veľmi svojské a hlavne totálne protiklady, čo teda znie ako totálne klišé, lenže ani nič viac od tejto knižky očakávať nemôžete. Je to skrátka a jednoducho romantický klišé príbeh, ktorý končí ... No, ako väčšina romantických klišé príbehov.

To ale nič nemení na skutočnosti, že ak hľadáte príjemnú zimnú oddychovku, vaše očakávania budú určite naplnené a nebudete mať dôvod na sťažnosti, keďže sa pri jej čítaní sem-tam aj pobavíte.

Takže ak hľadáte niečo nenáročné, milé a klišoidné na nadchádzajúce sviatky, myslím, že táto knižka by vo vašom výbere nemala chýbať. I keď to pravdepodobne nebude najlepšia knižka, akú ste kedy čítali.

EnykyBenyky
06.01.2023 4 z 5

Tak tohle bylo docela milé čtení (obzvláště na Silvestra) o potkávání se, míjení, znovupotkání a znovumíjení a nakonec uvědomění si.
Oběma hlavním hrdinům jsem moc přála, ať už konečně pochopí, kdo je jejich Spřízněná duše, ale oba si dávali hodně na čas. Místy je to až smutné, místy fakt vtipné, místy trochu motivační, ale jinak hřejivě romantické a čtivé. Doporučuji!

moma08
05.12.2022 4 z 5

Tohle bylo něčím zvláštní, ne špatně zvláštní, ale na pět hvězdiček mi tam něco prostě chybělo.
Čekala jsem od toho asi trošku veselejší příběh, i když tam bylo něco málo zábavných momentů, ale i tak pro mě to bylo dost smutné, díky hlavní hrdince, která na mě působila smutně a tak nějak zmučeně.
Přišlo mi škoda, že najednou byl konec a to dobré se stalo na pár posledních stranách.

adelaska
26.11.2022 5 z 5

Jee to bylo takové příjemné pohlazení po duši. Dlouho se mi nestalo, že bych knihu přečetla tak rychle a zároveň si přála, ať ještě nekončí.

mynonka
23.11.2022 4 z 5

K dokonalosti maličko chybělo, ale už dlouho jsem s knížkou nešla i na záchod. A ten humor mi přesně seděl. Od první kapitoly jsem byla "zaháčkovaná" a tak to má být. Moc doporučuji.

hlavajda93
19.10.2022 5 z 5

Moc pěkná kniha a vývoj jednotlivých postav. Líbilo se mi, jak se ukazovalo, že se postavy během let vlastně několikrát potkali a táhlo je to k sobě.

aNGie5
16.09.2022 5 z 5

Taky jste měli pocit u někoho, že jste se museli už někdy někde setkat, nebo aspoň že se znáte odjakživa? Pak je tato kniha pro vás :) A že život není černobílý, to bychom se snad měli už dávno poučit...

lucie2371
07.09.2022 5 z 5

Myslím, že se mi ještě u žádné knihy nestalo aby mi nějaká postava lezla tak silně na nervy jako v téhle Greg!
Ale ani to mi nezkazilo požitek z této úsměvné knihy.

evineckY
04.09.2022 5 z 5

Kde chceš být za rok?
U této knihy jsem se skvěle bavila - vysněné zásnuby neměly chybu !
Krásně propojené příběhy dvou lidí, kteří se setkávali dávno před tím, než se seznámili.
Úžasná pospolitost a přátelství, rozhodně stojí za přečtení a doporučuji.

Jeho kancelář velikostí předčila její byt. Proboha, možná chystá něco jako z Padesáti odstínů šedi a koláče byly jenom zástěrka pro to, aby ji dostal sem, ukázal jí svou přepychovou kancelář a tajnou kobku k sexuálním hrátkám. Minnie se rozhlédla a uvažovala, kde by mohl být vchod do té tajné kobky. Na opačném konci místnosti byla knihovna – možná stačí vytáhnout nějakou knížku a celá stěna se otočí. Možná je na gauči páčka, která otevře propadlo do nějaké krypty. To by ale asi spíš odpovídalo Jamesi Bondovi, a ne Christianu Greyovi.

Ralemo
31.08.2022 5 z 5

Moc hezký příběh se zajímavou, neokoukanou zápletkou.Vtipně a romanticky napsáno. Kniha se krásně četla, nemohla jsem se odtrhnout a vážně jsem se pobavila nad příběhem Quinna a Minnie. Líbilo se mi propojení současnosti a vzpomínek z minulosti. Takže s hlavními hrdiny prožíváme jejich vzpomínky a příhody.
Nejen hlavní hrdinové, ale i jejich kamarádi a rodiče vás určitě zaujmou, každá postava v této knize si prochází něčím výjimečným a určitě tento příběh stojí za přečtení!

E.T.007
24.08.2022 5 z 5

Veľmi príjemný príbeh so sympatickými hlavnými postavami, ktoré majú svoje svetlé aj temné stránky - a možno aj preto vám prirastú k srdcu. V knihe sa striedajú pasáže z minulosti s tými zo súčasnosti, takže vieme, čím si obaja museli prejsť a čo ich formovalo.
Quinna a Minnie som si veľmi obľúbila, no k srdcu mi prirástli aj mnohé ďalšie postavy a rodičov Minnie som doslova zbožňovala, najmä jej oca aj s tými jeho hodinami. :)

A ako píše Aziza23, je tu veľa pekných myšlienok. Tiež jednu pridám:

"Život je dar, netreba ho premrhať plakaním nad krivdami, ktoré sa nám stali." (str.330)

Vtip, romantika, dráma aj životné múdrosti - za mňa rozhodne päť hviezdičiek.

Sixtínka
13.06.2022 5 z 5

Nepresladená romantika, miestami vtipná, inokedy riešiaca vážne témy. Napriek tomu, že človek predpokladá - priam až vie -, ako sa to celé skončí, sledovať životné cesty Minnie a Quinna ma bavilo. Obaja mi boli sympatickí, hoci niekedy sa nesprávali ako tridsiatnici (teraz mám na mysli pasáže zo súčasnosti), ale skôr ako pochabí tínedžeri. Ale fajn, prečo nie - bolo to milé.

"Život je zmena, ak sa nič nezmení, znamená to, že nežiješ."

A podobných pekných myšlienok je tam viac. Určite stojí za prečítanie. Odporúčam!

ivca84
16.04.2022 5 z 5

kniha ukazuje jak muze zivot zaridit ruzne nahody a setkavani lidi

olejnice
12.03.2022 5 z 5

No ja jsem se chvilkama opravdu smala az mi tekly slzy.. postava lehce pripomina Bridget Jones - ztrestenou - tak asi proto.. uz se tesim az to bude zfilmovano