Takhle velká ryba a další příběhy z Kanady

Takhle velká ryba a další příběhy z Kanady https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/348740/mid_takhle-velka-ryba-a-dalsi-pribehy-z-1eN-348740.png 5 10 3

To není Kanada viděná okénkem business class z výšky deseti tisíc metrů nad zemí. Ani Kanada zkompilovaná z cizích not a z vypůjčených příběhů, vydestilovaná z renomovaných cestovních průvodců a pro přesnost a úplnost pokropená Wikipedií. V této knize je Kanada skutečná – neboť autorka to, o čem píše, nejprve sama prožije na vlastní spisovatelskou kůži. Literatura jí tak splývá se životem a její život s literaturou.... celý text

Přidat komentář

Hakem
20.12.2019 4 z 5

Nemám ráda knihy typu "vše jsem zvládla sama, věděla jen já, nikdo jiný kromě mě...", ale autorka si přezdívku Mrs. Rambo vysloužila zaslouženě.
Bere nás na rybářské výpravy, cesty do hor, k jezerům a mnoho dalších.
Ze začátku mi vadily krátké kapitoly a strohý styl psaní, ale není to román a při množství popisovaných zážitků by to byla kniha na stovky stran.
O Kanadě jsem toho moc nevěla, ale po přečtení této knihy bych se tam ráda někdy podívala.
Občas jsem se opravdu od srdce zasmála a občas tajila dech jak to a to dobrodružství dopadne. A konečně si už pamatuju rozdíl mezi "normálním" medvědem a grizzly. Třeba se to bude někdy hodit :D
Knihu doporučuji, těším se až si přečtu další knihy od autorky a autorce samotné přeji ještě spoustu zážitků, pevné zdraví a štěstí na cestách i v životě.

bookcase
22.03.2018 5 z 5

Výborně napsané, poutavé vyprávění o zážitcích z dobrodružných cest po Kanadě. Autorka je živel, z knihy je znát, že sportem a turistikou žije.


soukroma
01.02.2018 5 z 5

Úžasné čtení - dá se i napřeskáčku, krátké historky ze života a hlavně cestování různými způsoby na nejrůznější místa Kanady, od západu až po východní výspy. Velmi akční: chytání ryb i výlety třeba na běžkách většinou vyžadovaly od účastníků nervy ze železa, rychlý úsudek a skvělou kondičku - na vodě vysoké vlny, peřeje, popadané kmeny, tábořiště v nedohlednu a příliš blízko jeden či dva medvědi. Skoro vždy se bojovalo s vichry, sněhem, ledem, špatnou viditelností, horší dostupností..., o nepředstavitelných vzdálenostech (často bez živáčka) nemluvě.
Kanada v tomto podání rozhodně nezve k procházce v sandálech se slunečními brýlemi od kavárny ke kavárně, ale vyžaduje celého člověka, zdatného, poučeného, odolného a ostříleného.
Mapky, černobílé i barevné fotografie pěkně doplňují a dokreslují momentální atmosféru.
Doporučuji všem milovníkům adrenalinového (byť ne vyhledávaně!) cestování, nedotčené přírody, hor, sněhu, ledu, lidí v odlehlých končinách a samozřejmě zejména milovníkům Kanady.

Štítky knihy

Kanada

Kniha Takhle velká ryba a další příběhy z Kanady je v

Přečtených11x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce9x
Chystám se číst8x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x