Tajný život blech

Tajný život blech https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46549/mid_tajny-zivot-blech-LEq-46549.png 4 25 6

Autor textu Alberto Pez a ilustrátor Roberto Cubillas jsou Argentinci. Oba dva mají kocoury s jistými blešími problémy a právě na jejich žádost sepsali tuhle knihu s přesným návodem, jak pomoct kočkám zbavit se těch otravných parazitů. Jde o odvážný pokus zaujmout děti nejen příhodami kocoura Antonia, který hledá pomoc proti invazi blech v knihách a nakonec s parazity dokáže nalézt řešení situace, ale také o hezkou snahu podnítit už v tom nejmenším čtenáři zájem o čtení, knihy a křehké soužití zvířat a lidí.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež
Vydáno: , Meander
Originální název:

La vida secreta de las pulgas , 2004


více info...

Přidat komentář

Turmee
01.05.2023 2 z 5

Syna (3 roky) nezaujala.
Věty dlouhé, textu na něj bylo zbytečně moc. Obrázky sice originální a hezké, ale to je taky všechno. Příběh není ani vtipný, ani poučný a pointa úplně chybí. Dokonce jsem myslela, že někdo vytrhnul poslední stránky. Ale ne, jen to končí fakt divně.

jitka_dankova
21.02.2022 5 z 5

Milá knížka o jednom problému jednoho kocoura. Textu je v knize pomálu a kniha má jen pár stránek, což synkovi naprosto vyhovuje (knihy plné textu ho děsí), navíc jsou věty občas tak trochu poházené po stránce, takže knížku přečetl rychle a ani mu to nepřišlo. Knihu četl ve druhé třídě. Některá slova neznal a byla pro něj složitější a vysvětlovala jsem mu je. No, aspoň mu to rozšířilo slovní zásobu.
Kniha představila problém (blechy u kocoura) a celou tu knihu se kocour snažil ten problém vyřešit. Udělal si plán, postupoval krok za krok, zjišťoval informace a pak se na základě nich rozhodl. Přišlo mi podnětné to, jak kocour postupoval při řešení svého problému a k jakému kompromisu na konci došel.


muchomurka
23.09.2020 3 z 5

Já nevím, ilustrace skvělé, nápad skvělý, ale čekala jsem, že to bude vtipné. A to moc nebylo. Ale to je moje chyba, že jsem měla nějaké očekávání. Celkově to však špatné nebylo.

Osice
12.11.2019 5 z 5

Knížka je originálně graficky zpracovaná jako je u nakladatelství Meandru zvykem. Přečetly už jsme ji s dcerou několikrát. Když jsme ji četly po delší době, tak mě překvapilo, že si pamatovala, že knížky na horní polici byly dědečka. Já to netušila:-)

"Kocour Antonio si nabrousil drápy o nohu stolu a výhrůžným mňouknutím zahřměl: "Blechy, vyhlašuju vám válku!"
Pak si natřásl péřový polštářek u okna, třikrát ho obešel a stočil se na něm do klubíčka, aby si pohověl v teple posledních paprsků odpoledního sluníčka.
Co kdybych tu bitvu začal plánovat až zítra?":-D

broskev28
22.09.2019 5 z 5

Když jsem tuhle knihu zadávala, vyskočilo na mě spousta tajných životů, ale blechy nikde. Neznám ty nabízené, zato jsem dnes poznala ten bleší a jsem nadšená!
Text a ilustrace ve vzácné jednotě, těžko rozhodnout, co se povedlo víc. Takže velkou výhodou je, že rozhodovat nemusím, jen tleskám a závidím těm, na které tahle lahůdka teprve čeká. A moc děkuju bibi.r, díky níž jsme tuhle skvělou knížečku - pro děti od 4 let - pořídili do naší knihovny!

bibi.r
20.01.2015 4 z 5

Tohle byla vážně sranda. Vtipné, neotřelé :) a s ještě vtipnější pointou :D.

Autorovy další knížky

Alberto Pez
argentinská, 1963
2013  76%Je důležité, aby děti spaly s kočkou v posteli
2010  80%Tajný život blech
2013  79%Zombíkovy narozky
2014  69%Matěj objevuje
2015  83%Lisandro venčí rybičky

Kniha Tajný život blech je v

Přečtených29x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce10x
Chystám se číst5x
Chci si koupit1x
dalších seznamech4x