Tajemství životní motivace

Tajemství životní motivace https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/424719/bmid_tajemstvi-zivotni-motivace-UsV-424719.jpg 2 7 6

Neexistuje větší motivace než touha po splynutí s tím, co právě děláte a čím jste. K tomu, aby se člověk v dnešní době mohl stát schopným konkurence, potřebuje energii — a často ji hledá v motivaci. Může být motivace určitou energetickou dotací zvenčí, kterou je do člověka pomocí chytrých až lstivých impulsů možné naprogramovat? Anebo je ideální, když se samotná činnost stává životní potřebou? Publikace přibližuje šest základních aspektů životní motivace a ukazuje její tajemství.... celý text

Přidat komentář

mythos91
10.04.2023 3 z 5

Kniha obsahující kapitoly s motivačně laděnými příběhy od sportovců, vynálezců, filosofů až k průmyslníkům a dalším osobám. Zajímavé je, že největší prostor byl věnován boxerovi Miku Tysonovi. Ač pro mě z hlediska osobnosti nejméně zajímavá postava (velmi temná), našel jsem si v popisovaném příběhu několik zajímavých bodů poučení. Nejspíš jsem porozuměl, proč autoři věnovali tolik stran tomuhle kontroverznímu muži.

Šárkaxx
21.04.2022 odpad!

Název je podle mě zavádějící. Pokud chcete něco vědět o psychologickém pozadí motivace (což jsem si myslela, že tak asi bude), tak tu knihu nečtěte, protože o tom to není. Pokud chcete něco na osobní rozvoj, tak to taky nečtěte, protože o tom to taky není.
Myslím, že knížka je pro ty, co chtějí vědět něco o M. Tysonovi a počíst si (většinou) o sportovních úspěších pár lidí, kteří to zřejmě dotáhli daleko, ale vzhledem k tomu, že mě sport nezajímá, tak pro mě naprosto zbytečný čas. Nevím, co mi měla dát strana vypsaných úspěchů nějakého basketbalisty, o kterém jsem v životě neslyšela?
Mj. ten Jágr mě tam fakt bavil - trochu mi to připomínalo historku o Jmelí v Africe od Cimrmanů, nepřišlo vám to taky tak? :) Myslím, že Cimrman by se nad uspořádáním a provedením knihy docela bavil...


Borek9
09.04.2022 1 z 5

Nejlépe, když Marián Jelínek píše sám. S Kuchařem se to nedalo moc jíst...20%

Alma5
26.03.2022 2 z 5

Zcela souhlasím s předchozím komentářem. Naprosto nesourodé čtení, i v rámci jednotlivých kapitol se předskakuje mezi úplně odlišnými tématy - sport, starověk, Steiner, fyzika apod., a občas vyskočí Jaromír Jágr. Celá kapitola je naopak věnována Miku Tysonovi, také jsem nepochopila, čím je jeho počínání tak zajímavé z hlediska motivace...

knihyKeMne
15.02.2021 2 z 5

Během čtení jsem dlouho nemohla přijít na to, co ta kniha vlastně chce říct. Představuje životní úspěchy různých lidí (počínaje Kolumbem, ale většinou spíš sportovců) s důrazem na to, co je k tomu vedlo, co je motivovalo. Jejich počínání ale nijak nekomentuje, zřejmě jejich úspěchy mají mluvit za vše. Ačkoli např. příběh Mike Tysona zrovna příliš následováníhodný není.

No a během toho tak nějak mezi řečí podává jakousi teorii na téma motivace, Schrödingerovu kočku a letmé zmínky o Jágrovi.

Snad se něco málo rad dozvíte v posledních dvou kapitolách, ačkoli jde spíše o jednu základní myšlenku. Kterou tu nebudu spamovat.

šlendrián
10.02.2020 4 z 5

Celkem dobré..Pár příběhů těch co to nikdy nevzdali .. Občas bych řekl že to ne zrovna vhodně navazuje.. K*rva je záludnější než kobra protože je to její byznys..

Autoři knihy

Jiří Kuchař
česká, 1960
Marian Jelínek
česká, 1963

Kniha Tajemství životní motivace je v

Přečtených8x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce2x
Chystám se číst13x
Chci si koupit13x