Tajemství Pompejí

Tajemství Pompejí https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/114098/bmid_tajemstvi-pompeji-eDW-114098.jpg 4 13 4

Děj románu zavádí čtenáře do historicky věrného a působivého prostředí antických Pompejí, do doby po velkém výbuchu sopky Vesuvu. Ústřední postava malíř Labius odjíždí z Říma do Pompejí, aby zde pracoval na obnově výzdoby výbuchem poškozených domů. Zde prožívá svůj úspěch, lásku i politické intriky. Netuší však, že se blíží druhý výbuch sopky, sice zatím vzdálený v čase, ale naprosto fatální pro město.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Beta-Dobrovský , Ševčík (Plzeň)
Originální název:

Le mystere de Pompéi , 2001


více info...

Přidat komentář

LenkaKa
08.04.2019 3 z 5

Kniha je zajímavá, stále mě historické knihy moc baví. V první půlce byl děj trochu pomalý, pak už to bylo napínavější. Mě osobně vadilo hodně poznámek k cizím výrazům, které bylo třeba hledat vzadu, to mě nebavilo.

tichoslapek_
03.04.2018 4 z 5

Zajímavý příběh doplněný faktickými poznámkami. Kniha se četla velice dobře a závěr byl smutný, což se dalo předpokládat. Zkrátka příroda má nad námi tu největší moc!


braunerova
24.10.2015 4 z 5

Zručně napsaný román postavený na historických faktech a vykopávkách z Pompejí, se spoustou odkazů na vysvětlivky. Mě se ale mnohem více líbily Pompeje od Roberta Harrise.
Pobavila mě daň z moče, kterou zavedl císař Vespasián a k níž se váže jeho výrok Non Olet (neboli peníze nepáchnou):

"Pompejané se však těžko této novotě podřizují. Často je vidět chodce, jak začne močit na zeď, najednou toho nechá a běží dokončit svou potřebu do jedné z Vespasiánových amfor. Muži si sice na amfory ještě nezvykli, Suedius Clemens však už zařídil sběr. Amfory se pravidelně vyprazdňují a jejich obsah se prodává zájemcům."

Skawin
11.03.2012 4 z 5

Zajímavě vykreslený příběh, který vás vtáhne do děje

Štítky knihy

starověký Řím Pompeje římská říše

Autorovy knížky

2003  78%Tajemství Pompejí