Tajemství domu Thornů

Tajemství domu Thornů https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/527635/bmid_tajemstvi-domu-thornu-656e284cea4ee.jpg 4 214 53

Elisabeth si zvyká na nový život s kouzelníkem Nathanielem Thornem. S návratem jejich démonického společníka Silase ale přibývá i zvědavých novinářů. K tomu se na panství rodu Thornů začne dít cosi podivného: strážci zničehonic uvězní všechny obyvatele uvnitř. Kde se nachází zdroj magie, která je poblouznila? Odhalit ho nebude snadné – dům je plný tajemství a Elisabeth myslí jen na Nathanielovy polibky. A protože sídlo vyžaduje za svou poslušnost určitou cenu, jejich vztah projde zatím největší zkouškou... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)
Originální název:

Mysteries of Thorn Manor , 2023


více info...

Přidat komentář

Annabelle
22.04.2024 5 z 5

Příběh Kouzel rodu Thornů mě kdysi velmi okouzlil. Líbilo se mi prostředí knihoven, temná zápletka, oživlé grimoáry, neodolatelný a tajemný Nathaniel Thorn, údajně bezcitný démon Silas a především nebojácná hlavní hrdinka Elizabeth s jejím mečem Běsobijcem.

Tajemství domu Thornů slouží jako krátká novela k Kouzlům rodu Thornů navazuje na jeho konec, kdy se Elizabeth vydala vstříc své budoucnosti s neodolatelně ironickým Nathanielem Thornem a démonem Silasem. Když už vše vypadá jako zalité sluncem, Nathanielům dům, respektive strážci domu, se zblázní a uvězní své obyvatele, dokud nepřijdou celé záhadě na kloub. A kroužící novináři kolem jim to rozhodně neusnadňují.

Jedná se o příjemnou oddechovku o pouhých dvou stech stránkách, která čtenáře opět zavede do světa kouzel a griomárů. Tentokrát na nás nečeká zběsilé zachraňování světa, ale dočkáme se krátkého příběhu s trochou té romantiky, s momenty, u kterých se budete uculovat, s poblázněným domem a s několika kletbami a úkoly, u jejichž lámání a plnění se opravdu nejde nesmát. Líbila se mi příjemná romantická linka mezi Nathanielem a Elizabeth, která byla nenucená a přirozeně se vyvíjecí. Zdatně jim sekundují Silas a Mercy, která se stala novou služebnou a kde v jejich „vztahu“ u sila vystávala otázka: „Zabít či nezabít?“ No a celé rozuzlení příběhu je opravdu... roztomile nečekané.

Tuhle krátkou novelu jsem si opravdu užila. Líbilo se mi, jak se autorka opět ponořila do příběhu mých oblíbených postav a krásně tak uzavřela jejich příběh. Vím, že další díly zřejmě nebudou, což mi zas až tak moc díky této novele nevadí. Za mě doporučuji, stejně jako Kouzla rodu Thornů.

Moc děkuji Megaknihám za poskytnutí knížky k recenzi.

4,5/5

nofreeusernames
19.04.2024 4 z 5

(SPOILER) Novela, která přímo navazuje na Kouzla rodu Thornů od Margaret Rogerson a věc, kterou jsem nutně potřebovala, protože mi Elizabeth, Nathaniel a Silas strašně chyběli. Tohle je fakt taková roztomilá záležitost, která vám má udělat radost tím, že se vrátíte do svého oblíbeného světa ke svým oblíbeným postavám a bude to romantické a pohádkové a taky trochu smutné, ale tak hezky smutné. Margaret to popisuje jako fantasy lockdown novelu a jo, sedí to.

Ono se totiž stane, že sídlo rodu Thornů uvězní své obyvatele v útrobách domu a odmítá je pustit ven. A to se zrovna blíží zimní ples (který Nathaniel ale rozhodně nechce pořádat, zato Silas by ho moc rád zařídil). Jednu výhodu celá ta situace ale má, aspoň na chvíli jim dají pokoj dotěrní novináři, kteří chtějí vyčmuchat vše kolem nejžádanějšího páru ve městě. Takže tihle tři (plus nová služebná Mercy, kterou Silas slíbil nezabít) musí zjistit, co se domem děje a jak se dostanou ven.

Je to mega romantické takovým tím ááách způsobem, je tam spousta hezkých dialogů a nejrůznějších geniálně vymyšlených drobností, co vás potěší. Třeba více grimoárů (a jeden, co má alergii na inkoust toho, který leží na poličce vedle něj), nebo skrytých pokojů, které v panství ukryli Nathanielovi předci a hlavně teda celkově ten důvod, proč je dům vězní.

Feel-good lockdown inspired fantasy romantika se zimně-pohádkovým nádechem a awwww prostě


Vjeerus
07.04.2024 4 z 5

Příjemná jednohubka pro fanoušky Kouzel, protože kdo by se na chvilku nechtěl vrátit k hlavním hrdinům a hlavně k Silasovi.
Kniha je opravdu zaměřená na vztahy, ať už milostné, tak ty přátelské a tím nám vlastně původní knihu dějově nijak neobohatí, spíš tak nějak uzavře tu naťuknutou romantiku, která měla svým způsobem dost otevřený konec.
Moc mě bavilo pátrání hlavní dvojice po záhadě, proč se dům a jeho ochrana doslova zbláznila a zapojení předků Thornů. Bitva s bombarďáky naprosto trumfovala svým humorem vše, co mohla.
Upřímně jsem vlastně ráda, že autorka z původního příběhu opravdu neudělala sérii a dopřála fanouškům jen novelu, protože další díl by dle mého ztratil tu jiskru. Takhle mi zůstalo nadšení a díky svižnému a údernému ději jsem neměla pocit nějaké zdlouhavosti a dočetla jsem prostě s culením a láskou pro všechny tři hlavní postavy.

Ivka14
29.03.2024 4 z 5

Kniha má takové postavy, které si vás okamžitě získají, takže není překvapením, že se mi kniha tak líbila. Nathanielův humor, Elisabethina mysl a Silas obecně.

Tato novela je mnohem více zaměřena na vztahy mezi postavami než na skutečný děj, což mě vlastně překvapilo, protože v novelách to obvykle není tak zajímavé, ale knize to přidalo hodně hodnoty. Takže v podstatě vidíme, jak se vyvíjí vztah Elisabeth a Nathaniela a spoustu malých momentů mezi nimi, které jsme v první knize ve skutečnosti vidět nemohli.

Jen škoda, že tohle nebylo pokračování o 500 stránkách, protože ten svět, děj a postavy miluju!

LiliDarknight
24.03.2024 4 z 5

Toto vnímam ako súčasť prvého románu. Čosi ako dlhý epilóg, ktorý sa k pôvodným udalostiam tak akosi nehodil. Lebo je dlhý. A aj preto, lebo má úplne inú atmosféru.

V každom prípade som si tento krátky, hrejivý a hlavne zábavný návrat užila. A baví ma, že si ním autorka pripravila pôdu aj pre prípadné pokračovanie. Tak uvidíme, či ho napíše. No aj keby sa tak nestalo, už teraz je príbeh vcelku príjemne uzatvorený.

DorianaGrey
21.03.2024 2 z 5

škoda, že je to jen taková odbočka. Kouzla rodu Thornů by si zasloužila další knihu s plnohodnotným dějem.

Anor505
11.03.2024 5 z 5

Jedná se o krátkou doplňující novelu k původnímu příběhu, která vše hezky uzavřela. Příběh byl spíše romatický, ale takovým roztomilým způsobem. Zároveň jsem se při čtení výborně bavila - například bitva s prapratetiným oblečením byla naprosto skvělá.
Škoda, že nebyla knížka delší, protože tenhle svět čarodějů s démony a grimoáry mě hrozně baví.

dominika2585
05.03.2024 4 z 5

Nebylo to špatné čtení, takové hodně romantické. Opět mě nejvíce bavila postava Silase, která celému příběhu dodávala něco navíc.

Foxie89
01.03.2024 3 z 5

Bylo to roztomilé, ale zároveň to bylo jen takové klouzání po povrchu. Chybělo mi něco víc, ale zase to byla jen krátká povídka navíc a ne plnohodnotný další díl. Takový delší epilog :)

Ivet_V
27.02.2024 4 z 5

Krásné pokračování Kouzla rodu Thornů. Moc ráda jsem sledovala postupně vážnější vztah mezi Nathanielem a Elizabeth i po skončenčení původní knihy. Bylo tam spoustu úsměvných momentů a jejich špičkování zde taky nechybělo. Taky jsem byla ráda, že to navazuje na otevřený konec ohledně Silese. I když stále nevím, jestli je dobrý nebo ne, tak ho taky hrozně zbožňuju.

SBH
18.02.2024 5 z 5

(SPOILER) V případě této kratinké knihy vyšel jeden můj bláhový předpoklad na sto procent. A sice: pokud autorka vynechá zkázu světa a boj proti ní za pomocí nesmyslných a hloupých prostředků, zůstane jenom to, co se mi na Kouzlech rodu Thornů líbilo.
A přesně to se stalo.
Krásná obálka. Kniha není tak tenká, jak by se patřilo, asi zřejmě z toho důvodu, aby knihkupci mohli patřičně nasadit cenu. Takže uvnitř čekal text vysázený obřím písmem jako pro prvňáčka, ale kdo by se zabýval detaily.
Samotný příběh představoval lahůdku. Prudérní dům, jehož kouzlo se pokazilo. Tři úkoly, nikoli nebezpečné, nýbrž nesplnitelné („Jen nesplnitelné. To se mi ale ulevilo.“) byly vymyšlené velmi originálně. Minimálně ten první je nesplnitelný pro mnoho mužů. Bavila jsem se královsky. Ze vztahu ústřední dvojice jsem cítila lásku, vzájemné špičkování a vtipné repliky text okořenily. Samozřejmě nemůžu zapomenout na Silase, sice zraněného a slabého, ale stále svérázného snoba se specifickým hodnotovým žebříčkem, který je mi moc sympatický.
Pochválit musím i překlad, který se vyvaroval nešvaru doslovného překladu, naopak nahradil originální úsloví těmi, která používáme v naší kotlině, děkuji nastotisíckrát.
Maximální spokojenost a doporučuji.

strana394
09.02.2024 4 z 5

Kouzla rodu Thornů naprosto miluju, je to kniha přesně dělaná pro knihomoly. Takže když autorka napsala volné pokračování, neváhala jsem ani vteřinu. A bylo naprosto skvělé se zase vrátit do toho světa. V knihách nám vystupuje Elisabeth, která vyrostla přímo v knihovně, utíkala z vyučování a raději se zabývala prolézáním tajných chodeb. Je neuvěřitelně statečná, chytrá, silná a nemá nejmenší problém se ohánět mečem. Další postavou je Nathaniel, krásný, mladý, lehce arogantní magistr magie se skvělým humorem. Snad se na mě nebudete zlobit, když vám prozradím, že jeho magie není jediná, která ve vzduchu jiskří.

V této doprovodné novele sledujeme osudy našich hlavních postav a jak se jejich životy od minula změnily. Nenajdete zde žádný složitý příběh, velké akce nebo napětí, ale i přes to se zde dozvíte spoustu dalších nových informací. Pro mě jako pro milovníka prvního dílu to bylo krásné příjemné čtení na jedno odpoledne.

Hodnocení: 4,5/5

Knížku jsem četla v rámci spolupráce s nakladatestvím Albatrosmedia.
IG: @strana394

DreamerX9
06.02.2024 3 z 5

Kniha byla krásným návratem do skvěle propracovaného fantasy světa nicméně je to spíše vycpávková kniha aneb bonus. Romantická linka, fantasy, vtípky ale to je vše. Děj nic. napětí nic. Kniha je spíš takovou šlehačkou na dort ale to je vše. Souhlasím s neurazí ani nenadchne.

kolacky
04.02.2024 4 z 5

Milá, odlehčená jednohubka ke knize. Kouzla a čáry a jedinečný Silas, který by si VÁŽNĚ zasloužil samostatnou knížku.

katee21
02.02.2024 4 z 5

Něco mezi "neurazí nenadchne" a asi vlastně fajn pohádkou.
To, že autorka napíše "pokračování", nám bylo na konci Kouzla rodu Thornů jasné. Musím se přiznat, že to pro mě bylo takové nah. Prostě pohádka ve fajn fantasy světě, a to Kouzla rodu Thornů mám opravdu ráda. Bylo to takové nemastné neslané, ale vlastně fajn romantická pohádka. A musím přiznat, že epilog mě hooodně překvapil a zarazil, a proto taky přidávám tu 4. hvězdičku.

VeDny
29.01.2024 5 z 5

Velmi nedávno jsem četla od Maas tu drobnou novelu ke dvorům, která měla stejný účel, jako tato novela - prodloužený epilog, krátké nahlédnutí do "šťastně až do smrti". A co mi u Maas chybělo, tady jsem vše našla. Nechci umění Maas nijak zpochybnit, jen mi její pojetí novely nesedlo a nebavilo mě.
Tato novela však měla zajímavou zápletku, akci, postavy se dále vyvíjely, mnoho nového se o nich odhalilo. Každodennost se ukázala jen v náznacích a v krátkosti a vlastně šlo o nové dobrodružství, které ovšem nebylo tak závažné a nepotřebovalo tolik stran.

Hrozně bych potřebovala další díly, klidně novelu o Silasovi (zase mě ten konec navnadil), o předcích, o hlavní dvojici, jejich práci, cokoli.

knizni.taurus
20.01.2024 4 z 5

Pokud jste si stejně jako já po dočtení Kouzel rodu Thornů říkali: “já ještě nechci konec! tak vás tahle krátká novela nemůže minout. Tohle je takový jednodenní výlet k vašim oblíbeným postavám, který vás bude bavit. :)

Není to plnohodnotný příběh, jen takové pohádkové zakončení. Je tady plno vtipných scén, sarkastických přestřelek a prohloubení romantické linky. Na tu je tady kladen velký důraz, protože knížka je takové to pokračování příběhu po konci alá žili šťastně až do smrti a nikdy pak nevíte co bude dál. No tak tady vám to autorka trochu přiblíží, co pro Elizabeth, Nathaniela a Silase to žili šťastné až do smrti vlastně znamená. Ale tahle novela samozřejmě není ochuzený o nějakou tu zajímavou zápletku, a tak vás tady čeká jedno mile plnění třech úkolů.

No co víc říct, čtení jsem si užila. Krátký příběh - krátká recenze. Navíc milovníky Kouzel rodu Thornů ani lákat nemusím ne? Vy víte, že to chcete číst. Že jo? :))

andrejci
18.01.2024 5 z 5

Moje první knížka po zkouškovém a já jsem nadšená. Je to krásná oddechovka u které jsem se opravdu nasmála. Já jsem Kouzla rodu Thornů milovala a toto jsem si tím pádem naprosto užila. Krásně jsem si u této knížky odpočinula a nechala jsem se pohltit příběhem.

Atekram
14.01.2024 3 z 5

Krátké rozšíření závěru Kouzel rodu Thornů a tak je k ní taky třeba přistupovat. Kniha má krásnou obálku, ale je to spíš taková sladká tečka za příběhem, žádné epické dobrodružství se nekoná.

roso.mak
05.01.2024 4 z 5

Miloučka jednohubka s kusem lehce stravitelné romantiky. Je ale třeba nedávat si moc velký prostoj od předchozí knihy.