Tahle knížka není pro starý

Tahle knížka není pro starý https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/361435/bmid_tahle-knizka-neni-pro-stary-tcQ-361435.jpg 2 14 4

Přidat komentář

Armin1984
14.02.2019 odpad!

Další propagandistický odpad české větve CDU-CSU ...

zbalom
16.04.2018 5 z 5

Přehledně a srozumitelně napsaná "knížka" (přečteno za 10 minut).


Skallarix
27.02.2018 odpad!

"Tahle knížka není pro starý". Výstižný název. Ale není to tak jednoduché, ani jednoznačné. Ona totiž není ani pro mladé, ani pro lidi ve středním věku... Ona asi nebude pro vícero skupin lidí, a rozhodně nejen věkově od sebe rozdílných. Zato při čtení jsem nabýval jistých pocitů, pro koho tato kniha asi "je", či komu je určena. Soudě dle méně textu a přehršle "roztomilých" a pitomých obrázků, smajlíků ve stylu dětského časopisu by si člověk řekl ano, opravdu je tato brožura spíše pro mladé, ale tak školního věku - prvního stupně základní školy. Jenže ti volit nemohou. Takže komu je určena? (Abych se vyhl nekorektnímu označování těch, na které je tato brožura cílena a kde zaznamenala úspěch, necháme tuto otázku nezodpovězenou.)

Faktem zůstává, že se jedná jen o agitační brožurku politické strany, kterou chtějí nalákat spíše mladší plnoleté voliče - ty, kteří přemýšlí o věcech povrchněji (jak dokládá tato "knížka") a stačí jim volit hezká slova a "cool" postavičku, maskota s afrem na hlavě. Agitace plná směšných tvrzení o úžasnosti a blahodárnosti EU a strašení, že pokud vystoupíme z EU, zajdeme v bídě, chudobě a zemřeme hlady. Zajímavé je, jak TOP09 ráda poukazuje na minulý režim, jak bylo špatně ((i s obrázky a popisky "a tohle byste snad chtěli?")) a přitom právě svým "strašením" připomíná představenstvo komunistické vlády, které zastrašovalo lid tím, že by tu byl hladomor a bída bez "našich bratrů" z SSSR, jak jim musíme být vděčni (a jak jsou úžasní a vzor a jak musíme k nim tíhnout atd.). Inu, podoba praktik eurohujerismu čistě náhodná.

madonna6956
29.01.2018 5 z 5

Vtipný, přehledný rádce k volbám pro mladší generaci, ale potěší každého.
Autoři: Dominik Feri, Markéta Pekarová Adamová a Karel Schwarzenberg.
Někdo se mylně myslí, že se jedná o propagandu, ale vůbec ne. Jsou zde mýty a fakta o Evropské unii, jak diskutovat s lidmi, jak si budovat a zjišťovat informace.
Mladí lidé by měli být ve volbách aktivnější. Jinak za nás rozhodnou jiní.