Stvůry

Stvůry https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/354465/bmid_stvury-PF4-354465.jpg 4 28 11

Výtvarník Ctirad Karafiát žije poklidným životem se svou dcerou. Zlom ve Ctiradově životě nastane v okamžiku, když ho navštíví kriminalistka, která vyšetřuje smrt mladé ženy. Způsob jejího usmrcení se totiž nápadně podobá brutální vraždě výtvarníkovy manželky spáchané před více než dvaceti lety. Ctirad nedbá na důrazné varování členů vyšetřujícího týmu, zapojí se do pátrání a sblíží se tak s kriminalistkou, která ho nakonec musí kvůli jeho nevšedním zásahům do vyšetřování bránit nejen před zločinci, ale i před svým kolegou.... celý text

Přidat komentář

danielavachova
18.01.2024 3 z 5

Lehká detektivka, občas mi přišlo, že se zapomělo vyšetřovat,občas trochu zdlouhavé a nudné, oživily to rodinné zápletky. Zkusím další knihu.

JezinkaJ
04.11.2023 2 z 5

Konečně dočteno. Nutila jsem se k tomu knihu zdárně docist víc, než se nutím k návštěvě mučírny cvičírny.
Mirek Dušín všude, kam se podíváš. Vlastně v knize vystupují jen Mirci a odporni padouchové.
Příběh sám je bohužel těžko uvěřitelný, stejně jako způsob seznámení sochaře/malíře a policistky. Ach jo, čtenář přeci nesežere všechno.
Autora nezavrhuji, jednu nebo dvě knihy ještě zkusím.


sakro
05.07.2023 5 z 5

Konečně jsem se dostal k první knize celé řady. Plně chápu ty, kteří tuto knihu od Luďka Kubáta čtou jako první a nejsou jí nadšeni. Já mám ale přečteny všechny ostatní a teprve tady se mi spojily všechny souvislosti událostí, které jsou v dalších dílech jen okrajově vzpomenuty, protože autor předpokládá postupné čtení celé řady. Mám knihy pana Kubáta nesmírně rád a velmi se těším na každou další a už si začínám připadat jako člen rodiny, do které se v každém dalším příběhu vracím.

zdenaR
26.08.2022 2 z 5

Poněkud zdlouhavá, nepříliš typická detektivka. Byla sice čtivá, ale ne příliš uvěřitelná.
Autor má určitě lepší.

knihomolka1197
09.06.2021 3 z 5

Tohle bylo tak trochu sci-fi...ale neříkám, že by to bylo špatné, to ne, ale trochu rozpačitý pocit z toho rozhodně mám...

jprst
03.11.2020 1 z 5

Poslední dobou tak nějak nemám šťastnou ruku při výběru české detektivky od současného autora. A to je, bohužel, i tato. Docela dobrý námět, který se ale podařilo autorovi zpracovat v nezáživný až nudný příběh, který za přečtení nestál.

Nymfadora.T.
10.03.2020 3 z 5

Nebyla to sice úplně typická detektivka, ale četla se dobře, opravdu hodně popisů krajiny, jídla, vztahů, ale to mi nevadilo...jo, doporučuji k přečtení, za mě dobrý

rafan65
04.07.2019 5 z 5

Pěkná kniha která se dá číst.

čef
13.04.2019 3 z 5

Strašně nerad píši negativní komentáře, zde to však ani jinak nejde. Chci varovat čtenáře krimi, ať se připraví na opravdu podivnou detektivku. Podle mne si toto označení ani nezaslouží, možná thriller, ale dost zpackaný. Nemám sílu vypočítávat všechny sůry proti žánru, tak aspoň něco jednou větou. Zdlouhavé scény, kde se maluje, loví ryby, pije víno, dlabají dobroty a vtipně žvaní o blbostech, šíleně mnoho zásahů Deus ex machina, nepochopitelné jednání všech postav(např. otec skoro jásá, že jeho dcera miluje nevlastní dceru hlavního zločince – no, není to kouzelné?), žádné napětí a naprosto zahozený konec bez pointy. Snad se může líbit chvála místní krajiny, kterou také dobře znám, ale patří to sem? Ztráta času, domnívám se a omlouvám se.

bagel
30.04.2017 2 z 5

Psáno velmi čtivým stylem, ale na můj vkus bylo věnováno příliš mnoho prostoru vztahům, jídlu a pití. Vyšetřování se přidalo hlavně až v druhé polovině a zápletka byla trochu přitažená za vlasy.

katina
29.01.2017

Kniha z okolí našich Doupovských hor stojí za přečtení.