Stručný příběh moderního umění

Stručný příběh moderního umění https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/414783/1EqdFe-Vbj-.jpg 5 11 3

Nově pojatá kniha vysvětlí historii umění na 50 klíčových dílech – od Courbeta až po současné instalace Jajoi Kusamaové – a přiřadí tato známá díla k jednotlivým směrům, tématům a technikám. Díky přehlednému designu se studenti a zájemci o umění mohou snadno orientovat a projdou svou cestu poznáním umělců, stylů a období. Přístupnou a stručnou formou objeví nejdůležitější a nejvlivnější umělecké koncepty a uvědomí si, jak, proč a kdy se umění měnilo, kdo představoval hlavní díla a jaká tato díla byla. V knize se nepoužívá umělecký žargon a text umožňuje pochopit a užít si umění.... celý text

Literatura naučná Umění
Vydáno: , Grada
Originální název:

The Short Story of Modern Art , 2019


více info...

Přidat komentář

Kabuky
14.04.2024 5 z 5

Přehledná a zajímavá kniha.

pepap
25.05.2021 4 z 5

Průvodce moderním uměním, opravdu stručný, nicméně plný námětů na výstavy a kulturní výlety. Obzvláště pasáže "Směry" a "Díla" mě bavily moc. Pro potenciální zájemce bych rád zmínil knihu "Slavné obrazy: Mistrovská díla v souvislostech", ta je víc podrobná.


Elevant
17.03.2020 5 z 5

Ideální pro laiky kteří se chtějí vzdělávat v oblasti umění. Kniha je perfektně přehledná srozumitelná. Je doplněna dalším dílem Stručný příběh umění, který stejnou formou mapuje celou historii umění, několik témat se ale samozřejmě překrývá.