Stručná historie dobytí Pluta

Stručná historie dobytí Pluta https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454577/bmid_strucna-historie-dobyti-pluta-JnE-454577.jpg 5 2 1

Sci-fi povídky z blízké i vzdálené budoucnosti. Hlavní hrdinové jsou Češi, kteří dokáží typicky českým přístupem k věci řešit i problémy vesmírných rozměrů. 27 sci-fi povídek zpravidla humorného zaměření.

Přidat komentář

Laifaner
26.01.2021 5 z 5

Touhle knihou si, podle předmluvy, chtěl autor udělat radost - mně ji udělal určitě a ještě jsem se náramně bavil! Vy byste se nebavili - ve vesmíru, kde Češi hrají skoro první housle? A jak si jistě dovedete představit, ne vždy je z toho zbytek světa nadšený. Ale to už je jeho problém.
Každopádně se u každé povídky pochechtáváte, přitopí i časté odkazy na české reálie, narážky na známé osobnosti nebo česká mazanost. A vtáhnou vás i společné detaily napříč více povídkami, například kosmodrom v Bechyni nebo český převratný vynález, raketový pohon ALARM (Akademický Levný Atomový Raketový Motor), vedlejší produkt výzkumu vlivu elementárních částic na tlející biomasu.
No řekněte, nezní to úžasně?