Druhá výprava na planetu Čtyřka

Druhá výprava na planetu Čtyřka https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454581/bmid_druha-vyprava-na-planetu-ctyrka-MVi-454581.jpg 5 1 1

Soubor sci-fi povídek odehrávajících se na jihočeské periférii, v blízkém i dalekém vesmíru v časech přítomných i budoucích. Pro každého, kdo má rád sci-fi a nebere svět smrtelně vážně.

Přidat komentář

Laifaner
10.03.2021 5 z 5

Nedá se nic platný, Ivan Mls mne prostě baví, baví a baví! A přitom si obvykle vystačí s jednoduchými ingrediencemi, ovšem vždy okořeněnými skvělou představivostí a kupou humoru.
Ve svých povídkách předhodí hrdinům, kterými jsou většinou Češi, nějakou vcelku jednoduchou myšlenku, zápletku, aby ji pak dovedl do krajnosti či k nějakým nečekaným, byť v podstatě logickým důsledkům. A napíše to tak, že se u toho musíte chechtat.
Vše je protknuté typickými "Mlsnými" detaily (jako pohon ALARM, Evropská kosmická agentura pod vedením Ludvíka Součka či kosmodrom v Bechyni) a hrátkami se jmény (například Mirek Paroubek, soudce zpravodaj Standa Gross, ředitel kosmické agentury Vlad Remeck a podobně). Dokonce se mu povedla i jedna legrácka prorocká, a to pilot Hamáček (kniha ale byla vydána už v roce 2010).
A další výborná věc je ten osobní pohled (vynechme žánrové libůstky k Perry Rhodanovi a k Julesi Verneovi) - vy nesledujete hrdinu, jak on "něco" dělá, není vám "vyprávěn příběh", vy jste přímo tam, u toho, takhle byste taky jednali, tohle byste taky říkali, jsou to vaše myšlenky, a i možná proto vás to baví, protože jste to pak vlastně vy, kdo je vtipný!

Autorovy další knížky

Ivan Mls
česká, 1961
2009  100%Stručná historie dobytí Pluta
2013  100%Vítejte, milí mimozemšťané!
2010  100%(Ves)mírná patálie
2010  100%Blízké setkání divného druhu
2010  100%Druhá výprava na planetu Čtyřka

Kniha Druhá výprava na planetu Čtyřka je v

Přečtených1x
Knihotéce1x