Vzpomínky na zítřek

Vzpomínky na zítřek https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499031/bmid_vzpominky-na-zitrek-L4s-499031.jpeg 4 17 3

Střípky času série

< 3. díl

Jana zůstala osamělá a semletá okolnostmi. Petr je pryč a čaroděje z jeho gangu se pokouší zabít ostatní vůdci. Cestovatelka časem se musí nejen postavit na nohy, ale také zjistit, co její schopnosti doopravdy dokážou. Jediný, kdo jí může pomoci, je Bezejmenný čaroděj — mocný černokněžník, o němž se říká, že po kletbě ztratil paměť i lidskost. Reis se snaží udržet v chodu policejní oddělení, avšak na množící se případy sotva stačí a věci se mu pomalu, ale jistě rozpadají pod rukama. Jana se nevzdává naděje, že Petra najde, ať to stojí cokoli. Navíc vyplouvají na povrch pravdy z minulosti jejich rodičů i tajnosti kolem policie. Zdá se, že půjde o všechno, a u některých věcí je jasné, že už je ubránit nejde. V ohrožení jsou nejen hrdinové, ale celé město. Situaci by mohlo zachránit nové společenství, které by dokázalo obnovit staré úmluvy a znovu nastolit mír. Jenže stará pravidla jsou dávno mrtvá a málokdo se bude chtít podvolit. Válka čarodějů vypukla!... celý text

Přidat komentář

Alíček83
08.11.2023 5 z 5

Završení triologie, která byla naprosto skvělá. V tomto hodně dlouhém dílu jsme se dozvěděli všechno, jak co bylo a mohlo být. Byly zde všechny různé postavy a jejich příběhy. Trochu jsem se motala ve jménech Petrových čarodějů. V půlce knihy jsem byla trochu zamotaná. Ale konec měl spád. Celá série se mi moc líbila.

eva-lupen
07.03.2023 5 z 5

Skvělé pokračování, a také doufám, že to ještě není konec. :-) Je mi tedy přišlo, že od strany 300 něco, jakoby se trochu změnil styl vyprávění a najednou to začalo mít jiný spád. Že by se autorka lekla, že by jinak byla kniha moc dlouhá? Možná by to nebylo na škodu, určitě je tam fůra nedořešených věcí a příběhů.


Marushka27
26.01.2023 5 z 5

Po delším čekání jsme se konečně dočkali závěru téhle úžasné trilogie od české autorky. V první řadě musím říct, že je série s každou knihou lepší. Zatímco Střípky času byly taková jednohubka, která by fungovala i jako stand alone, Vzpomínky na zítřek nám předkládají propracovaný svět, který je jeden z nějvětších kladů celé série. Trochu jsem se bála, jak bude příběh pokračovat po závěru Pána čarodějů, a musím přiznat, že naštěstí ani zde autorce nedocházel dech v nových nápadech, ani v dořešení starších konfliktů. Na první přečtení je vidět, že to měla autorka od začátku perfektně promyšlené, linky se postupně uzavíraly a věci se vysvětlovaly. Mrzí mě, že je tohle závěr, protože tahle série by snesla i další pokračování, potenciál na to určitě má (cokoliv se Šimonem :D). Zároveň myslím, že je to na českém trhu zajímavý a neprávem málo známý titul (aspoň já bych na něj asi nenarazila, kdybych nečetla předchozí knihy autorky). Slováková navíc dává čtenáři promyšlené a sympatické postavy, komplexní příběh, kde sice občas je nějaké ya klišé, ale zároveň s ním autorka umí pracovat. Jana konečně přestala kňučet a začala na sobě pracovat a její vývoj je uvěřitelný, není to žádná hrdinka, co najde superschopnost. Zároveň tam nechybí ani další oblíbené postavy, které by si zasloužily vlastní knihy (třeba Reis). Dost mi chyběl detailnější vhled do příběhů na pozadí kolem konventu, bylo by to zajímavé, ale kniha je už tak pěkná bichle.

Bohužel mi vadí dost technické zpracování knihy, protože se po prvním čtení polámala na hřbetu a bojím se, že začnou vypadávat listy.

Štítky knihy

cestování časem čarodějové

Autorovy další knížky

Petra Slováková
česká, 1987
2019  75%Střípky času
2015  71%Démon z East Endu
2020  88%Pán čarodějů
2022  88%Vzpomínky na zítřek
2013  92%Cvrček v krabičce

Kniha Vzpomínky na zítřek je v

Právě čtených1x
Přečtených22x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených4x
Knihotéce46x
Chystám se číst13x
Chci si koupit11x
dalších seznamech3x