Pán čarodějů

Pán čarodějů https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/447891/bmid_pan-carodeju-tcE-447891.jpg 4 45 9

Střípky času série

< 2. díl >

Pokračování románu Střípky času. Janě a Petrovi se podařilo vyhrát souboj s obávaným čarodějem Mabrokem a nepřijít při tom o život. Tím se ovšem jejich situace zdaleka nevyřešila, naopak se daly do pohybu neočekávané události. Oba se snaží vyrovnat s mnoha nečekanými zvraty a zároveň k sobě najít cestu. Není to však vůbec snadné. Zatímco ona ho teprve poznává, on o ní ví všechno. Nebo si to alespoň myslí, cestování časem je totiž poněkud nevyzpytatelné. Jana zjišťuje, že žít s někým v reálném životě není takové, jak si to malovala ve svých romantických představách. Obzvlášť pokud jde o mocného čaroděje, který si pravdu uzpůsobuje podle svých potřeb. Petr chtěl začít nový život, ale ten není ani trochu jednoduchý pro jedny je zločinec, druzí ho mají za zrádce. Začíná boj o moc a vládu nad Ostravou a Petrovi zbývá jediné zaujmout místo svého dřívějšího pána.... celý text

Přidat komentář

Alíček83
20.09.2023 5 z 5

Pokračování napínavé triologie jsem si nenechala ujít. Tentokrát psáno z pohledu Jany i Petra, o kterém se toho dozvídáme mnohem víc. Tento díl mi celkově přišel jako Petrův. Závěrečná bitva byla napínavá, výborně popsaná. Moc se těším na závěrečný díl.

eva-lupen
15.01.2023 5 z 5

Tak tenhle díl je o moc lepší než ten první. Pustila jsem se do něj vlastně z nouze, ale nelituju a těším se na pokračování.


Jajiinka
23.03.2022 5 z 5

Kniha má mnohem více stran než její předchůdce a díky tomu se autorka může více zaobírat charakterem každé postavy. Moc se mi na této knize líbí, že tentokrát autorka volila vyprávění z pohledu dvou osob. Jak ze strany Petra, tak i Jany. Musím říct, že se mi více líbil vyprávění z pohledu Petra, právě proto, že příběh byl temnější a odkrýval podsvětí čarodějné Ostravy.
Bitva a akce všeobecně byla oproti prvnímu dílu mnohem lépe popsaná a vykreslená, autorka jejich průběh popisovala velmi poutavě a zajímavě.
Navíc ten konec byl grandiózní, i když mi to bylo líto a ukápla i slza, myslím, že ......
_____________ celou recenzi najdete v záložce RECENZE / POKRAČOVÁNÍ SÉRIE STŘÍPKY ČASU POD NÁZVEM PÁN ČARODĚJŮ _____________________________

Pavlee
29.03.2021 5 z 5

Skvělá kniha. Konec jsem oplakala a doufám v pokračování

standadanda
15.03.2021 5 z 5

Výborné pokračování. Mělo to spád, náboj a konec mě dokonce dojal.

Jirkass89
03.01.2021 5 z 5

Těch 500 stran uteklo jako voda a najednou tu byl konec. Zajisté k tomu přispěl styl autorky a fakt, že příběh se odehrává v domácím prostředí. Během čtení jsem měl chuť udělat si výlet do Ostravy a projít si autorkou zmiňovaná místa. Pro mě osobně o úroveň lepší než první díl a doufám, že se dočkáme dalšího pokračování. Hlavní postavy Petr i Jana skvěle popsány, i když ani jeden z nich mi k srdci nepřirostl. Naopak jsem si oblíbil spíše vedlejší postavy, mezi nimi vede čarodějka Kat. Milovníci české fantasy si přijdou určitě na své.

Turlogh
02.12.2020 5 z 5

Výborný román první dámy českého steampunku. Skvělý příběh, který se čte jedním dechem od začátku až do konce. Plno akce, záhad, tajemství a lásky. Ale i nenávisti, bojů a intrik. Znamenitě jsem se bavil po celou dobu čtení knihy, mimo jiné i o místech, které v Ostravě dobře znám, což bylo o to zajímavější, pohlížeje na stejná místa v jiném světě, světě magie a čarodějů. Přirovnal bych tématem ke světům Brandona Sandersona a to je jeden z mých nejoblíbenějších autorů. Mohu proto všem zájemcům směle a vřele doporučit. Jen dále a houšť! Doufám, že to ještě není konec?! Howgh.

Marushka27
29.10.2020 5 z 5

Střípky času byly příjemným čtením. Nenáročnou oddychovkou s celkově pěknou promyšlenou koncepcí a smysluplným fungováním světa a magie. Je vidět, že autorka měla s touhle sérií zajímavý plán, a v druhém dílu už jede naplno. Příběh je mnohem složitější a zanechává dost otázek do poslední knihy. Navíc se na konci Pána čarodějů protnou linky i se Střípky. Styl psaní je svižný a příjemný. Kniha rychle ubíhá, i přes nějakých 500 stran. Asi nejlepší věcí na autorčině tvorbě vůbec jsou postavy. Charaktery jsou velmi realistické a propracované. A některé si prostě čtenář snadno zamiluje, stejně jako jiné bude nesnášet. Co mi trochu vadilo byly překlepy, kterých bylo víc než ve Střípcích, a občasně se opakující slova.
Nicméně je to o dost akčnější než první díl. A za prostředí magické Ostravy dávám taky velké plus.

Milka73
27.10.2020 5 z 5

Z prvního dílu této série o cestování časem s názvem Střípky času jsem byla více než nadšená, a tento druhý to jen umocňuje. Autorka má velký talent na vyprávění příběhů, které se zachytí v duši a srdci. Zasazení na skutečné místo jen umocňuje realističnost této knížky, tím spíš, že vymyslela dechberoucí systém magie proudící naším světem. Možnost nahlédnout na celý svět knížky díky střídání vypravěčů očima nejen Jany, ale i Petra, bylo nejen velkým oživením textu, ale celému příběhu dodalo nové roviny, z nichž až běhá mráz po zádech. Příběhu, který ukazuje, že ani smrtí nic končit nemusí. Že láska může být tou největší obětí. Že ani magie není všemocná. Postavy nejsou černobílé, ale každá jedna je šedá, ať už míň či víc. Nejsou jen dobří a jen špatní, ale mají v sobě něco i ze druhé strany. Nad Janiným chováním by se možná dalo protočit očima, ale o to působí skutečněji. Petr mé srdce dobyl už prvním dílem, a zde své místo jedině potvrdil: nejenže je to přesně ten charakter, po němž čtenářky touží, ale i on navzdory proměnným je až neuvěřitelně lidský a jednoduše řečeno, prostě úžasný. Celý příběh krásně doplňují i ostatní postavy, některé nové a jiné již známé, některé sympatické a jiné by jsou na vzetí pánvičkou po hlavě, ale i to je další kvalitou díla. Knížkou se táhnou emoce podporující celkovou atmosféru, během pár vět dokáže autorka čtenáře rozesmát, vyděsit, překvapit či napnout. Což jen umocňuje i autorčin poutavý styl psaní, který vrhne čtenáře do děje a vůbec není snadné se od něj odpoutat.