Střípky a klípky z Myšákova

Střípky a klípky z Myšákova https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/169591/stripky-a-klipky-z-mysakova-169591.jpg 4 11 1

Vítá vás Myšákov! série

< 3. díl >

Myšákov je městečko, ve kterém se pořád něco děje. Tentokrát vás čeká letecká akrobatická šou a návštěva filmového studia Myšandov, spolu s králem Myšounem I. Dobrotivým zavítáte na rytířský turnaj a do zoo, a možná bude i bleší cirkus! Vítejte (opět) v Myšákově, kde na vás čeká rodinka Myšičkových a staří i noví hrdinové - nadstrážmistr Myšátko, geniální detektiv Šerlok Holmyš, zlodějíčci sýra Oťas a Edouš či popletený rosnička Fanda... Věřte nevěřte, v tomhle městečku se dějí věci, jaké se nikde jinde nedějí! Knížky z edice Vítá vás Myšákov! malé čtenáře na první pohled zaujmou především vtipnými ilustracemi dokreslujícími humorné příhody myších obyvatel jednoho malého městečka. ... celý text

Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Rebo
Originální název:

Die Pappenburger haben ab , 2011


více info...

Přidat komentář

Litocha
03.06.2022 2 z 5

Poslední dobou nemám na dětské knížky až takové štěstí. Tuhle (ale možná to byla jiná ze série) si vybral sám syn a vypadala slibně. Obrázky jsou totiž roztomilé a důsledně stylizované jako svět z kartonu.
Po přečtení nadšení opadlo. Vadí mi podivně kostrbaté věty i neustálý přítomný čas. Samotné příběhy jsou někdy docela vtipné, většinou ale celkem křečovité, mnohdy nedotažené a nahuštěné (což je při malém množství textu s podivem) komplikovanými a formálně (někdy až knižně) znějícími slovy.
Syn zajásal, když zjistil, že má série celkem čtyři díly. Už se naštěstí prokousáváme posledním, ale stejně si v ústraní skřípu zuby.

Autorovy další knížky

2013  85%Jak se žije v Myšákově
2013  82%Střípky a klípky z Myšákova
2013  80%Z Myšákova na jih a zpátky
2013  77%Nová dobrodružství z Myšákova

Kniha Střípky a klípky z Myšákova je v

Právě čtených1x
Přečtených12x
Doporučených1x
Knihotéce3x
Chystám se číst1x