Straky na vrbě

Straky na vrbě https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22819/straky-na-vrbe-22819.jpg 4 12 4

Knížka drobných humorných historek z Ladova rodného města Hrusic. Neprodejná prémie pro členy edice.

Přidat komentář

DádazPrahy
25.05.2019 3 z 5

Ladovy obrázky známe všichni, ale jeho humor není příliš známý - což je docela škoda. Tato knížečka, věnovaná "rodákům a občanům města Hrusic", dokazuje, že Ladovi smysl pro humor, žerty a nadsázku nechyběl. Pan Lada byl určitě veselým společníkem. Humorné, nenáročné čtení, doprovázené černobílými ilustracemi autora, dokáže rozptýlit a potěšit.

Briv
02.03.2016 3 z 5

Laskavé a humorné čtení. Knížka mi byla milým společníkem na víkend. Smála jsem se, když jsem četla, jak p. Lada, šel do místní hospody pro radu, jaká střecha by byla nejlepší na jeho dům. To u nás na vesnici byly některé rady podobné:).


WEIL
26.06.2011 5 z 5

Zase do té knihy nakukuji, zase ji pročítám a vychutnávám si zábavu, kterou uměl Josef Lada vytvářet jak písemně, tak svými kresbami.

WEIL
12.12.2010 5 z 5

Vlastním vydání z roku 1972. Vydal Československý spisovatel, pro čtenáře edice Klíč, v nákladu 35 tisíc. Jednalo se o bonus, tedy knihu neprodejnou, ale pokud si čtenář tehdy koupil několik knih z edice Klíč, tak ji dostal na základě kupónů, která byla v tom roce u knih uvedené edice vydána. Tak si to aspoň myslím, protože v tom roce jsem byl ještě batole.*** Kniha je Ladovsky laskavá, a přece asi dost dnešních čtenářů zaskočí i černý humor, kterým je protkána; např. Kapitola "O Zednících": "Třetí druh jsou "přidavači roubovaní". U těch nerozhoduje ani kvalita ani praxe, ale získávají se roubováním z přidavačů planých. A není to celkem těžká operace. Jen se planému přidavači otevře krumpáčem lebka, vyndá se mu z ní mozek a místo něho se mu do hlavy vloží dobře vypálená cihla. Za několik dnů se mu to zahojí a potom je opravdu radost s takovým přidavačem pracovat! Takto roubovaný přidavač nemyslí potom na nic než na "matriál", a koná poslušně a bez odmluvy všecky rozkazy." (str. 16.)