Stilzel, skřet šumavský

Stilzel, skřet šumavský https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/273489/mid_stilzel-skret-sumavsky-nWj-273489.jpg 4 7 2

Volné pokračování Legend a pověstí staré Šumavy, příběhy malého démona, všude páchajícího zlo. Z německého originálu přeložil Josef Rauvolf.

Povídky Literatura česká
Vydáno: , Dauphin
Originální název:

Stilzel, der Kobold des Böhmerwaldes


více info...

Přidat komentář

Arminus
05.03.2021 5 z 5

Zajímavá knížečka pověstí, které si vyprávěli obyvatelé Šumavy v oblasti Svaté Kateřiny či dnes neexistujícího Červeného Dřeva (Rotbaum) a stále existujících obcí na bavorské straně. Z velice chudého kraje, odkud se emigrovalo i do Brazílie, ale lidé zde žili, aniž si museli dělat jakékoliv starosti s nějakou hranicí ….

Hezy
27.02.2016 5 z 5

Každý, kdo má rád šumavské příběhy, si v této knize počte rád. Kniha vypráví o Stilzelově životě jak pozemském, tak posmrtném. I když je kniha zaměřena především na jeho život a posmrtné rejdy, i tak se tu setkáváte s dalšími šumavskými bytostmi a jevy, se kterými se živý Stilzel setkává. Například, když Stilzel pomáhá „ honit “ při divoké honbě, nebo když mu v práci pomáhá samotný čert. Moc hezké vyprávění dle originálu Hanse Watzlika.