Štěstí.cz

Štěstí.cz https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/120670/stesti-cz-120670.jpg 3 163 60

aneb Jak je těžké najít chlapa Zhruba čtyřicetiletá, svou přirozeností a nadhledem sympatická Aneta časem dospěje k názoru, že život rozvodem nekončí. Za účelem seznámení se proto odhodlá využít novodobou podobu jednoho z nejstarších řemesel – dohazovačství; sama pak třídí adepty a setkává se s případnými muži pro život. Skutečnost leckdy předčí fantazii. Autorka knihy uchopila skutečné zážitky, nepřesolila je, nepřepepřila, zachovala jejich syrovost a připravila k podávání tak, že každé sousto vzbuzuje chuť na sousto další. Žena, která ještě nečetla Štěstí.cz, o hodně přišla. Jednak se nepobavila a nezvedla si spolu s hlavní hrdinkou Anetou sebevědomí, a jednak nezískala algoritmus na životní situaci, která ji může potkat již zítra.... celý text

Přidat komentář

železňák
05.10.2023 odpad!

Brutální kokotina.

ANDY28
11.01.2023 5 z 5

je to sice reklamní knížka, ale tak vtipně a úpřímně napsaná, že se mi moc líbila.


adela2230
21.03.2022 2 z 5

Kniha sice není žádný extra zázrak, ale pobaví. Některé příklady se dají najít i teď.

Amirel
19.05.2021 3 z 5

Kniha mě celkem bavila. Ale dočíst ji vzhledem k narůstajícím nesympatiím hlavní hrdinky bylo náročné. Nicméně zajímavé a někdy i vtipné to bylo. Byla jsem zvědavá, jak to dopadne. Už od poloviny jsem ale přestala věřit, že je podle pravdy. Třeba jen na maličkostech. Většina jejich zájemců jí posílala ve svých zprávách hubičky... tento provorepublikový výraz používá v dnešní době opravdu málokdo. Vlastně nikoho neznám. Taky mě zaráželo, že chodila na rande často jen se samými řediteli čehosi, právníky, atd. Veřím, že v těchto kruzích bývají pánové hodně zvrácení, ale proč si proboha vybírala jen samé, už z provotních komunikací, namyšelené diktátorské sobce? Inteligentní žena, která tím jak skákala různým individuím s pocitem vlastní důležitosti hned do postele a očekávala vztah, mi přišla jako velká zoufalkyně. Tím ztrácela u mě veškerou úctu a sympatie. Ach jo, je mi líto žen, které neznají svoji hodnotu. Tím jsou odsouzeny k prožívání takovýchto zklamání. Ale všechno špatné je k něčemu dobré... třeba právě k poučení. A pokud skutečně svého pravého muže nakonec našla, jen jí to přeji.

Bramhr
25.11.2020 3 z 5

(SPOILER) Knihu jsem četla v rámci výzvy 2020 téma...aneb...
Zřejmě bych ji asi ani nikdy nečetla, protože by se také hodila pod Obalku, která se vám nelíbí...
Nakonec jsem ji zfoukla za pár dní a zabila chvíle v tramvaji, ač si již nějakou dobu nevěřím na knihy "na sílu"-do výzvy .
Nakonec mně kniha překvapila, jak jednoduše utíkala a happyend mi tak akorát sednul, ač přitažená za vlasy BYLA

niggle
24.11.2020 odpad!

Jsem zvědav, zda se dočkáme i zážitků "sympatického" čtyřicátníka se ženami na seznamce. Mně stačilo: "Touto cestou se chci omluvit všem mužům, kterým jsem tak trochu zavařila zveřejněním jejich teď už ohraných esemesek a zpráv. No tak, pánové, nemračte se, rozšiřte si obzory, nastudujte nové citáty, přeformulujte a slohově vybruste zprávy, které jednoduše vyměníte za ty staré. My ženy za tu trochu práce přeci stojíme." Zřejmě to má být humor, ale možná je to spíš arogance a neschopnost sebereflexe. Ze zkušenosti se seznamkou mohu říct, nic výjimečného... Takže "pánové", klidně se "mračte" (nebo buďte dokonce nas*aní, když vám k tomu dá žena, třeba na seznamce, důvod).

uminaa
25.08.2020 3 z 5

Vtipne napísaná cesta k najdeniu toho pravého ;) Výsledok - zasmiala som sa, párkrát som sa zhrozila, párkrát nahnevala a aj poučila. Nie je to kniha roka, ale svojím spôsobom som po jej prečítaní spokojná. Hlavne to malo šťastný koniec :)

Dresia
07.06.2020 2 z 5

(SPOILER) Hlavní hrdinka mi byla tak nesympatický, až se divím, že nakonec našla fajn chlapa ;). Téma je mi (bohužel) blízké, takže vím, že realita odpovídá, ale zpracování mě nebavilo, neseděl mi její smysl pro humor, takže jsem se ani nezasmála.

ujunka
14.04.2020 2 z 5

Aneta mi k srdci moc nepřirostla. Uměla být pěkně protivná a pitomá... Myslím, že její dobrodružství na seznamce je trošku přitažené za vlasy. Copak tolik chlapů na první schůzce navrhuje společné bydlení? I když... U některých člověk asi vážně neví :-D každopádně, kniha se čte dobře, neurazí, nenadchne, zapadne... Dvě hvězdy, ať nežeru :-):-)

Emma007
05.12.2019 2 z 5

Pohodové čtení, které ani neurazí, ani nenadchne. Čte se poměrně dobře, ale musím přiznat, že mě kniha místy trochu nudila, postrádala jsem nějakou větší zápletku. Hlavní postava přechytračelé, lehce potrhlé učitelky, která se na potkání vyspí s každým druhým, mi navíc přišla celkem nesympatická. Doporučuji spíše ženám nad 40, které hledají oddechové čtení.

oskarina
09.11.2019 2 z 5

Bohuzel jsem ani nedocetla, v pulce jsem knihu odložila. Tematika seznamek mne bavi, zprávy od “zájemců” byly přesné :-D Jen mi tema prislo vcelku spatne uchopene a zpracované.

interceptia
10.08.2019 2 z 5

Kniha nezklame, ani neohromí. Je to takové jednodušší čtení někam k vodě, když se vám nechce moc přemýšlet. Hlavní postava Anety na jednu stranu působí sebevědomě a jistě, na druhou je při seznamování docela naivní, což mi nejde dohromady. A nakonec happy end jako v americkém filmu.

Talys
28.07.2019 odpad!

Do vlaku v otevřeném vagonu, s těmi všemi vstupy okolo, to docela funguje.

Pavlnka
06.07.2019 3 z 5

Dobrá knížka na čekání v ordinaci. Občas jsem se i zasmála a přemýšlet moc netřeba.

DK197
10.04.2019 4 z 5

Tato knížka je nepochopená, nedoceněná. Možná je to propagace, ale co, když je vtipná a bravurně přesná? Kdo nezažil, nebo mu nebylo vyprávěno, nepochopí. Ale dám levou ruku za to, že nic v knize SKUTEČNĚ nemuselo být přikrášleno a přitaženo za vlasy. Tak to prostě je. A na všech online seznamkách, nikoli jen v této - úchylové, podivíny, bizarní existence - jsou. A do první schůzky se můžou jevit zcela "normálně". Přebírat můžete sebelíp, překvapení vás nemine... Věřím, že muži mají s opačným pohlavím úměrně stejnou zkušenost. Navíc to nejsou nějaké kyberexstence, co normálně nepotkáte. I váš soused, kolega, nebo chlap, co o něj zakopnete v zelenině, se může zajímavě vybarvit při bližším poznání. Jenže to bude jen jeden exponát, při online seznamování jich může být i deset za týden. :-) Průměrní jedinci jsou prostě kapkou v moři, nebo se průměrnost stane bizarností pro někoho, kdo vám jednoduše neporozumí. :-) Někomu stačí k pobavení chlap, co má doma horu plyšáků, jinou to může ohromit a zaujmout, chápete, ne? :-) Ale je fakt, že mnoho mužů v knize je hooodně originálních a já se zasmála. :-)

Nevýhodou tohoto literárního počinu je styl psaní, který sám o sobě není kdoví co. Celé to spoléhá hlavně na humor, jenže i ten má svá slabší místa, popřípadě naprosto hluchá a nadbytečná - ty ze školního prostředí. A posledním mínusem budiž fakt, že každý si pro sebe vybíráme úplně jiného partnera. Tudíž můžete s hrdinčinou selekcí adeptů souhlasit, nebo kroutit hlavou, proč dala šanci tomu kterému volovi a dopředu čekat zkázu, či litovat, že ten a ten sympaťák propadl jejím sítem. Druhé dvě možnosti mohou pokazit čtení. Dalo se tomu zabránit, kdyby autorka všechny tolik nekomentovala a pouze se zaměřila na nepovedené schůzky, ale co už.

80 % - protože je to nedoceněné, pravdivé, originální a já se královsky bavila, většinou. :-)

PS: Nečtěte to prosím jako klasický román. Nehledejte zápletky, hluboké myšlenky a nečekané konce... Hrdinka prostě hledá chlapa a po přehlídce neúspěchů (ne)?najde. :-)

marta6391
24.01.2019 1 z 5

Vlastně nic moc. Zpočátku to vypadalo zábavně, ale pak to začalo být čím dál stejné, až to skončilo naprosto předvídatelně. Ale na reklamu dobrý výkon.

daza.dt
07.06.2017 4 z 5

Pro mě milá pohodovka do MHD při cestě do práce, některé popisy osob vtipné, jiné už méně. Moc nenadchne, ale taky neurazí. Čte se rychle.

Martin_Eli
27.04.2017 1 z 5

Že jde o reklamní knihu mi nevadilo, ale je to prostě jedna velká nuda. Z tématu seznamky se dalo vytěžit mnohem více (vlastní zkušenost:). Historky nejsou moc vtipné, defilé různých mužů kteří se naší hrdince vtírají do přízně je prostě nudné, nikdo nezaujme, nikdo nepřekvapí, je jich příliš mnoho a jednotlivé příběhy splývají dohromady. Hlavní hrdinka je jinak pěkně vybíravá, což mě trochu překvapuje, v celé knize jsem nenašel nikde moc zmínek o jejích kvalitách, které partnerům nabízí...ale to jen tak na okraj. Celkově dávám palec dolů!

PinkAlicorn
30.03.2017 odpad!

hrůza! něco tak špatného jsem snad ještě nečetla... ještě jsem tu žádné jiné knize nedala hodnocení odpad, ale tahle si hvězdičku nezaslouží... byla to pouhá reklama a konec byl s prominutím debilní... autorka si asi řekla: "už se to moc táhne, tak tam bez nějakého nápadu, kterým příběh propojím, nebo aspoň náznaků v průběhu knihy strčím posledního chlapa a hupky dupky, budou spolu!"
ani nevím, proč jsem knihu vůbec začala číst... chtěla bych na závěr napsat, komu knížku doporučuju, ale doporučit ji vážně nikomu nemůžu.

Fonlord
06.02.2017 5 z 5

Taková pohodovka na jeden večer či odpoledne a trochu i sonda do života lidí hledajících partnera pomocí seznamek.U mě dobrý :-)