Start a cíl

Start a cíl https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/193149/start-a-cil-193149.png 4 6 2

Román s námětem z oblasti cyklistiky. Na růstu mladého závodníka Bohuše Žita ukazuje, jak každý správně a poctivě prováděný sport pomáhá vychovávat fysicky i morálně silné mladé lidi. Bohuš, nadšený, upřímný a poctivý sportovec, je vybrán pro závod míru Praha-Varšava. Ale takřka každá etapa tohoto závodu odhaluje nějakou jeho chybu, kterou ještě musí překonávat, při čemž mu pomáhají ostatní závodníci, celý ten velký kolektiv, spojený ušlechtilou myšlenkou Závodu míru.... celý text

Přidat komentář

Pytlík
20.05.2022 3 z 5

Do doby, než se závodníci vydají na závod míru, se jedná o román vtipný a čtivý. Pak se zhorší, nasákne budovatelským nadšením, stále opakovanými obraty (finský závodník bílý jako mléko), lysenkovskými metodami aplikovanými na cyklistiku (ve volném dni pošle doktor hlavního hrdinu dělat atletiku, aby se mu otevřely šuplíčky s energií, no to mě podrž voči) a sportovními nesmysly (závodník si ji nemůže během jednoho dne prásknout natolik, aby byly obavy, že po dni odpočinku nebude schopen pokračovat). Na druhou stranu, některé věci byly zobrazeny věrně (jezení syrových vajíček, nastupování soupeři v okamžiku, kdy měl defekt či jiný problém). Vadou je pro mě i absence závěru, člověk se nedozví, jak celý závod skončí. PS: Kdo dělal popisek knihy na této databázi, se fakt vyznamenal, hned je vidět, v čem má on sám své slabé místo.

pete13
14.07.2018 4 z 5

Je to velmi čtivé, ale bohužel poplatné době. Oslava amatérského sportu, kdy i členové reprezentačního týmu musí makat ve fabrice a trénovat ve volném čase.


Štítky knihy

cyklistika

Kniha Start a cíl je v

Přečtených6x
Knihotéce6x