Brutální béčkový masakr

Brutální béčkový masakr https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/519961/bmid_brutalni-beckovy-masakr-ZRn-519961.jpg 4 27 5

Stará béčková legenda série

< 2. díl >

PRASTAŘÍ BOHOVÉ, DÉMONI A ANDĚLÉ… PRO TUHLE PŘÍŠERU JE TO JENOM PŘEDKRM. Najít a brutálně zničit okřídleného mutanta jménem Gray je přesně typ práce, jakou měl Brian „Bý“ Edger vždycky v oblibě. A za normálních okolností by to bylo snadné dokonce i v Norportu, městě, kde vedle lidí žijí i ghúlové, vlkodlaci, andělé a jiná monstra. Jenže to by do toho Edgerovi nesměli strkat prsty vůdci snad všech frakcí, co v Norportu operují – od upíří královny Hladu přes démonického gangstera Heralfa až po starého boha Kronikáře. O vrazích, jejichž kvalita stoupá spolu s tím, jak tajemný klient zvyšuje cenu za jeho hlavu, a neodbytných pojišťovácích nemluvě. Jenže ani pokusy zajistit mu útulné místo na krchově nejsou tak otravné jako ozvěny minulosti, snažící se škodolibě vrátit každou možnou škvírou do Edgerova života. Jak se měsíc pomalu blíží k úplňku, městem se šíří šílenství, zákony reality přestávají fungovat a ulicemi teče krev… Předpověď budoucnosti varuje: Zvýšená pravděpodobnost výskytu brutálního masakru, následovaného lehkým apokalyptičnem.... celý text

Přidat komentář

renefer
15.02.2024 3 z 5

Tak tohle nedosahovalo úrovně prvního dílu, resp. možná ano, ale z prvního dílu jsem byla tak nadšená, že jsem třeba některé nedostatky přehlédla. Býho reakce jsou zvláštní, snaží se utajit svou minulost, ale vlastně na potkání každýmu vykládá, kdo je a co udělal. Bojuje se svým zvířetem o nadvládu v situacích, kdy by měl zrubat nepřítele a když se chýlí ke zdárnému konci, vždycky to nějak zpacká, třeba tím, že začne přemýšlet o minulosti.. vprostřed boje :( asi si dám pauzu než budu číst další díl.

Terva
31.12.2023 3 z 5

Béčková vyšetřující služba.
Až uslyšíte
divný zvuk,
zanechte vzkaz.
Bééééééé.

Brutálně mě to nebavilo. Je to již druhá kniha, vlastně navazující kniha na příběh Stará béčková legenda, od stejného spisovatele. Forma psaní Shigora Birdmana mě vůbec nejde k tělu. Příběh je zdlouhavý, prošpikovaný spoustou flasbacků a absolutně se nehodících hlášek. V těch vracečkách do minulosti jsem docela tápal. Jejich množství a nepřehlednost mě nudila. Dokonce jsem se ke konci knihy přistihl, že při čtení usínám a vůbec si nepamatuji zpětně, co se v příběhu děje. Akorát vím, že tam bylo na mě moc politiky.

Citát: Přísahal jsem, opakovaně, že budu chránit obyvatele města. Nemůžu je jen tak sežrat, pokud neporuší pravidla.

Příběh jsem přečetl jen díky tomu, že jsem si koupil obě knihy najednou. Byla to chyba a zbytečná investice. Hlavní hrdina Bý opět blábolí jako pominutý a sem tam dost krutě oslím můstkem přejde do dalšího děje. Když jsem si uvědomil, že v tom všem zmatku usínám, knihu jsem na dva týdny odložil. Až teprve potom jsem příběh dočetl. Bylo to spíš z donucení než ze zvědavosti. A vlastně ani konec mi nedal uspokojivou odpověď. Díky zajímavému extempore s Chobotem, mazlíčkem, kterého Bý získal v minulém příběhu, dávám tři hvězdy.

Citát: Padání je v pohodě, ale lítání fakt nesnáším.


nevimjaktovim
22.12.2023 odpad!

Sice je to složené ze slov a tváří se to jako próza, ale... škoda se tím zabývat. Normální slovní salát.

romison
19.10.2023 4 z 5

Trochu horsi nez jednicka, problem prostredniho dilu a chybi tomu nejaky ucelenejsi pribeh jako v jednicce a je to spis jen zbesila akce a honeni nepritele. Ale svet porad zajimavej a je to proste zabavny :). Tesim se na zaver. Trosku problem si vse pamatovat a to od minuleho dilu neuplynulo ani tolik casu :)

GrayWolfEU
09.10.2023 5 z 5

Tak dlouho už jsem se opravdu nebavil a nezrelaxoval. Příběh má spád, nechybí ulítlé hlášky a celkově i příběh má hlavu a patu.
Užil jsem si tento díl, víc, než bych čekal. Druhý dýl je plnohodnotný nástupce jedničky.
A pokud bude i třetí, velice se na něj těším, stále je kam hlavní postavu posunout a případně najít konečné rozhřešení pro její osud :)

Štítky knihy

magie andělé česká fantasy démoni akční bohové městská (urban) fantasy nájemní vrazi padlí andělé

Autorovy další knížky

Shigor Birdman (p)
česká, 1979
2009  83%Kronika konce světa
2005  69%Mise, která musela selhat
2023  82%Stará béčková legenda
2023  81%Brutální béčkový masakr
2024  0%Pekelná béčková jízda

Kniha Brutální béčkový masakr je v

Přečtených33x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených2x
Knihotéce43x
Chystám se číst15x
Chci si koupit6x