Železná pěst

Železná pěst https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/193140/bmid_zelezna-pest-193140.jpg 5 40 6

Star Wars - X-Wing série

< 6. díl >

Eskadra Wraith proti všem předpokladům přestála svou první tajnou misi. Musí však oklamat smrt ještě jednou a zastavit vojenského diktátora Zsinje a jeho hvězdný superdestruktor Železnou pěst. Úkol eskadry Wraith: proniknout do diktátorovy flotily a odhalit jeho pečlivě utajované plány. Členové eskadry se proto rozhodnou vydávat se za piráty, kteří se chtějí nechat naverbovat k Zsinjovu vojsku. A pokud jim plán vyjde, čeká je od Zsinje ještě jedna poslední prověrka – sebevražedná mise! Dokážou projít touto těžkou zkouškou? Nebo to bude znamenat konec eskadry Wraith?... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Iron Fist , 1998


více info...

Přidat komentář

Jara.v
19.09.2022 5 z 5

Opět skvělý díl série. Tentokrát opravdu hodně akce na zemi i v kokpitech lodí. Nechyběl humor, ale bylo tu i dost umírání, kdy upadla slza. Celkově povedené a už valím na další díl.

Zak66
05.02.2022 5 z 5

Šestá kniha ze série X-wing, Železná pěst, je další senzační díl. Vše je tu výborné jako u předchozích dílů: postavy, dialogy, akce, napětí, zvraty atd. Co se týče akce, tak musím vyzdvihnout finální bitvu, která byla opravdu super. Je tu i pár silných emočních scén, zvlášť u jedné jsem uronil i slzičku. Taky velkoadmirál Zsinj je tu o něco více než byl v Eskadře Wraith. Za mě paráda, hurá na Solovi rozkazy!


Jarous108
13.01.2022 5 z 5

Tak jako mě první knihy série X-Wing zaujaly situacemi a prostředím, do nějž byly situovány, zaujaly mě knihy Aarona Allstona svými postavami. Ačkoli jsou postavy nováčky na scéně, čtenář se s nimi velmi rychle sžije. Jsou zajímavé především svou psychologií - téměř každá z postav řeší nějakou osobní krizi. Kniha tak dostává zajímavý psychopatologický nádech a umožňuje čtenáři nahlédnout i do vlastní duše. Příběh je dobře konstruovaný, epizodické části jsou psány tak, aby nebyly příliš vytrženy z širšího celku. Kniha není příliš předvídatelná, ačkoli se autor občas vrací k událostem zdánlivě nepodstatným.

daniel6725
11.06.2021 4 z 5

(SPOILER) Bavilo mě to a to hodně, jak už to ostatně u knih ze série X-Wing bývá zvykem. Postavy jsou opět uvěřitelné, prochází vývojem, mají svůj osobitý styl, nechybí mezi nimi jiskra a jejich dialogy jsou protkány spoustou sarkastického vtipu - to vše je něco, co z Aarnoa Allstona dělá spisovatele, který své řemeslo zvládá více než spolehlivě. Výborná práce s postavami jde asi nejvíce znát při jejich ztrátě, což jsou pasáže, které jsou napsány s takovým citem, až z toho má člověk husí kůži. Nicméně i přes všechny superlativy má Železná pěst jeden zbytečný nedostatek.

(POZOR SPOILER)
Příběh o tom, jak se Nová Republika skrze své stíhací perutě snaží zbavit Galaxii zbytků Impéria, se v tomto díle nikam neposune. Celá kniha končí tam, kde začíná. Cestou sice zemře pár postav, ale eskadry zůstávají, hlavní postavy včetně padouchů také, nikdo neutrpěl zásadní ztráty jako třeba v předchozích dílech Isanne Ysard, nic. Za to dávám tu jednu hvězdu dolů. Jinak je to ale od začátku do konce poutavé čtení.
(KONEC SPOILERU)

Nicméně pořád se jedná o nadprůměrnou literaturu z universa SW, ve které nechybí akce, napětí, zvraty, zajímavé zápletky, ani příjemný humor. Pro člověka, který se sérií nemá zkušenost, bych tuto knihu nicméně doporučil číst alespoň až coby druhý díl po Eskadře Wraith.

Veve636
24.07.2016 4 z 5

Velice dobré pokračování, řekl bych že zatím nejlepší kniha z Xwingů :) napětí, akce, zvraty, emoce - prostě vše co tam má být :)

SPOILER: to že to nepřežijou všichni protagonisti se dalo čekat, ale tak krásný příběh o přátelství jako ten u smrti jedne z postav jsem ještě ve Star Wars knihách nezažil :) pul hvězdičky navíc :D

Palorizek85
10.04.2016 5 z 5

Výborná kniha se strhujícím dějem. Brilantní strategie jak pozůstatku Imperia tak Nové republiky nutí všechny jít až na hranice svých možností.

Štítky knihy

Star Wars

Autorovy další knížky

Aaron Allston
americká, 1960 - 2014
2013  91%Eskadra Wraith
2011  90%Nepřátelské linie 1: Sen rebelů
2011  90%Nepřátelské linie 2: Bašta rebelů
2014  91%Železná pěst
2014  90%Solovy rozkazy

Kniha Železná pěst je v

Právě čtených1x
Přečtených61x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených7x
Knihotéce66x
Chystám se číst15x
Chci si koupit7x
dalších seznamech3x