Śrímad-Bhägavatam. Zpěv druhý

Śrímad-Bhägavatam. Zpěv druhý https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/194811/bhagavad-gita-takova-jaka-je-zpev-d-194811.jpg 3 2 2

Zpěv druhý "Vesmírný projev" s původními sanskrtskými texty, přepisem do anglického písma, českými synonymy, překlady a podrobnými výklady.

Vydáno: , Bhaktivedanta Book Trust‎
Originální název:

Śrímad-Bhägavatam


více info...

Přidat komentář

martunka
25.12.2018 5 z 5

Nádherné a transcedentální.

VladimirTetur
13.12.2016 1 z 5

Tak tohle už je celkem maso. Prabhupáda zde válí.

Pokud jste se prokousali hinduistickou new-age literaturou až sem, tak je vám jasné, jak funguje prozelytismus pro vytrvalé čtenáře.

Úvodní marketingová gíta je krásná kniha pro získání stáda povrchních sympatizantů. Jen málokdo se pak prokouše šrímad-bhagavatamem až do místa, kde Prabhupáda odhalí další vrstvu své doktríny: "Ten kdo čerpal z nebeských darů pána Kršny zjevené milosrdně v Bhagavadgítě a nepodřídil se, je ten nejhanebnější zrádce!" (přibližná citace z prvních kapitol této knihy, nehodlám to teď dohledávat konkrétněji). Je jasné, že člověk, kterému tohle dojde a už je členem komunity, má jen dvě volby. Podřídit se a nebo odejít. Člověk, který si to čte doma pravidelně na hajzlíku akorát ztratí na čas chuť tyhle fialové hnusy dále zkoumat.

Dávám jednu hevězdu za přínos k poznání "duchovního machiavellismu".