Spratek

Spratek https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30102/mid_spratek-Hqk-30102.jpg 4 69 11

Láska je nade vším. Je všude a v každém! Je to přirozený a normální stav. Stojí za to pracovat na sobě, abychom ji pocítili… Je v každém z nás! Pokud se pro to ale rozhodneme. Pokud se ale nerozhodneme, pak je za tím jedině a jedině SPRATEK! Je také v každém z nás! Inu, vyberte si… Ta nezkrotná touha našeho ega mít věci podle sebe, i ty, co nejdou, nutí nás ničit sebe samé a následně i druhé. Nejde nám o věci jako takové, ale o nekončící a ničím neukojitelnou touhu mít pravdu. Vykročte na cestu za dobrodružstvím! Najděte a přistihněte svého Spratka, chyťte ho za pačesy a zneškodněte. Skončete s tím. Nemusí být vždycky po vašem, a přesto to může být prima. Nemusíte od druhých dostat pokaždé přesně to, co chcete a jak to chcete, a přesto vám s nimi může být dobře.... celý text

Přidat komentář

Amifa
05.03.2021 5 z 5

Přiznám se, že se mi zpočátku četlo hůře, zdálo se mi to moc složité, ale od půlky už to šlo rychle. Paní Jordánová opět nezklamala, humorně, sebekriticky, se spoustou příběhů ze života -a teď už jen najít toho svého Spratka

RendyaDav
12.01.2020 5 z 5

Určitě ne se vším člověk musí souhlasit,ale plno věcí je pravdivých....Že stojí za to na sobě pracovat-pokud se sami pro to rozhodneme...A nemusíme být zemí kde je plno bezdomovců , alkoholiků , feťáků a jinak závislých lidí....Lidí , kteří si pořizují děti aby se z nich měli dobře,kteří jim nejsou žádným vzorem,chodí si pro dávky , protože nechtějí nastoupit do práce, takhle jim to vyhovuje...


Balsekar
31.12.2019 4 z 5

Zdeňku J. a její knihy mám rád. Takovou nenásilnou formou nám předkládá zrcadlo vlastní duše. Spratek v nás (ego) dokáže potrápit nejen naše okolí, ale i nás. Často sami sobě škodíme a nevíme o tom. Autorka nás přivádí k možnosti nahlédnout na vlastní démony a škodlivé "nefunkční" chování.
Místy je kniha trochu více ezo, ale celkově mě dost bavila i obohatila.
Hodnocení? 4 je málo, 5 je moc, bude to podle mě - 4,5. ;-)

Turiel11
19.01.2019 5 z 5

Skvělá kniha!

Analady
25.09.2017 5 z 5

Ne se vším v této knize se ztotožňuji, ale když člověka něco neosloví, tak se to dá lehce přejít. Celkově se mi kniha moc líbila a jsem ráda, že jsem si ji přečetla. Je velice čtivě a jednoduše napsaná. Doporučuji.

mariva
22.12.2015 4 z 5

Paní Jordánová se sice ve svých knížkách často opakuje, ale v každé z nich se najde nějaký zajímavý námět na přemýšlení.

Valentine
13.04.2014 4 z 5

Myslím, že každý, kdo si tuhle knížku přečte, si z ní něco odnese. Něco mu ta útlá knížečka dá a už se na sebe/ostatní lidi/celý svět nikdy nebude dívat tak, jako předtím.

KetrinZel
08.04.2014

Opravdu kniha na pochopení, jak škodíme sobě a ostatním svým egem.

TerkaB
13.03.2013

Dobrá knížka,trošku složitější,líbí se mi knížky p.Jordánové.

Danafantom
29.09.2012 5 z 5

Knížka není o nevychovaných dětech. Autorka tak nazývá část naší osobnosti, která netvoří proto, že chce, že jí to připadá smysluplné a naplňující, ale natruc. Protože je to nějaký program, spuštěný námi samými kdysi dávno, a pěkně zasunutý do podvědomí, dělá nám v životě paseku, a jak píše martinkaLLL, je složité mu přijít na kloub. Alespoň já jsem to tak pochopila. Jinak knížka sama je, jak jsme u paní Jordánové zvyklí, inspirativní.

martinkaLLL
31.01.2011 5 z 5

Je to jedna ze složitějších knížek paní Jordánové, ale složitějších spíše proto, protože je složité najít toho spratka. Ale jinak moc dobrá knížka, jako každá kniha paní Jordánové.