Spomaľ ... a dobrú noc

Spomaľ ... a dobrú noc https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523017/bmid_spomal-a-dobru-noc-650c0aa7120b1.jpg 4 9 2

Spomaľ a zastav sa na konci dňa. Zababuš sa do periny a nechaj sa unášať do snov s knihou plnou pôvabných veršov uspávaniek, ktoré spieva sama príroda. Kniha z radu Spomaľ, ktorá učí deti vnímavosti k okolitému svetu, je trochu iná ako ostatné. Stále upozorňuje na jedinečné javy odohrávajúce sa v prírode, ale robí to vo veršoch. Akoby spievala večnú uspávanku o tom, čo sa odohráva vonku, keď sa my ľudia chystáme spať. Môžete si ju s deťmi čítať spoločne pred spaním, alebo im nechať voľnosť, aby jej kúzlo objavovali samy, trebárs s baterkou pod perinou. Jemnými ilustráciami a veršami smeruje pozornosť čitateľov na upokojenie ich vlastnej mysli. Stačí sa nadýchnuť, vydýchnuť... stále pomalšie a pomalšie. Dobrú noc, kuviky, lekná, Mesiac.... celý text

Literatura světová Pohádky Pro nejmenší
Vydáno: , Svojtka & Co
Originální název:

Slow Down... and Sleep Tight , 2021


více info...

Přidat komentář

SonaH
22.10.2023 4 z 5

Zpomal a pozoruj jsme četli se synem (5) před spaním a bylo to naprosto super. Proto jsem se rozhodla pořídit mu i tuto, ale byli jsme zklamaní. Nebyla tak obsáhlá a jednalo se vlastně o skoro stejnou ale velmi zjednodušenou verzi té co už máme. Takže: je krásná, ale pro menší děti 3-4 roky. Jednoduché verše o přírodě. Každopádně koupíme i třetí.

muchomurka
03.01.2022 3 z 5

Nebyla špatná, jednou přečíst mi ale stačilo, že bych ji musela mít doma, to ne. Ani ilustrace mě nějak extra nenadchly.