Zpomal a pozoruj

Rachel Williams

Tato kniha je plná úžasných událostí, které se každý den v přírodě odehrávají. Některé z nich trvají dlouho, dny i týdny - například housenka, která se zakuklila a vylíhne se jako dospělý motýl, nebo veverka zahrabávající si zásoby žaludů na zimu. Jiné se stanou v pouhém okamžiku - východ slunce nebo nebo mraky měnící svůj tvar. 50 příběhů z přírody, doprovázených barevnými ilustracemi. Tak se zastav, prohlížej knihu a sleduj tyto ohromné události. Obdivuj přírodu v její rozmanitosti. Uvidíš , co všechno objevíš a poznáš, když si uděláš na prohlížení knihy a pozorování přírody dostatek času.... celý text

Literatura naučná Příroda, zvířata Pro děti a mládež
Vydáno: 2020 , Svojtka & Co.
Originální název: Slow Down: Bring Calm to a Busy World with 50 Nature Stories, 2020

Komentáře knihy Zpomal a pozoruj

puczmeloun
13.11.2025

Možná jsme se synem moc hyperaktivní. Možná lačníme po více informacích. Možná jsme zhýčkaní jinými specializovanějšími knihami pro menší posluchače. Ať už to je jakkoli, knihu jsme si sice přečetli, užili a ocenili její krásu, ale něco jí pro nás chybí. Nějaká systematičnost témat či informací. Rozvedení načrtnutého. Rozhodnutí se mezi zajímavou krásou dne a banálním zamyšlením.

...nebo možná jen nejsme cílová skupina těch, co vyhledávají klid v uspěchaném světě. I ten šnek v mechu může být dramatickým závodem. :)

Briv
17.02.2024

* Úžasná kniha. Naprosto nás nadchla. Hodněkrát jsem si během čtení se synem, uvědomila, jak často máme tendence životem jen proletět. Chci se umět zastavit a jen tak se dívat, jak plují mraky na obloze, jak poletuje motýl z květu na květ a i na to, jak padají listy ze stromů. Je tolik věcí u kterých se může člověk zastavit, pozorovat a jen tak být. A navíc těch témat o kterých si můžeme povídat. Přála bych každému ať tohle občas udělá.
Ne, že by mi kniha otevřela oči, ale připomněla mi, jak je to skvělé a zároveň i důležité. Doporučujeme!

potesenicist
07.10.2023

Ideální encyklopedie pro menší děti. Některá témata skvěle vysvětlená, u některých bych ocenila více informací.

kulibunda
25.03.2022

Perfetkní kniha, dětem i rodičům se líbila. Každé téma se dá s dětmi rozvykládát... Libí se nám i další knihy z tého řady.

efka.saf
12.07.2021

Překrásné a výtvarně dokonalé! Tak málo textu a tolik poučení. Doporučuji předškolákům nebo školáčkům jako první čtení. Ovšem stačí přečíst jednou a děti už samy dle obrázků jsou schopné o uvedených věcech mluvit a vysvětlovat je. Knihu doporučuji všema deseti, je prostě úchvatná!

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi