Pavučinka

Pavučinka https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/399492/bmid_pavucinka-1nX-399492.jpg 4 34 10

Spiderman/Deadpool série

< 3. díl >

Jmenuje se Pavučinka a je to Spider-Manova i Deadpoolova největší noční můra. Proč? Protože je rychlejší a silnější a vůbec lepší než naši hrdinové a neexistuje žádný způsob, jak ji porazit. Je možné jen počítat další a další oběti.

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Itsy bitsy , 2017


více info...

Přidat komentář

Delphín
19.06.2023 2 z 5

,,Rakovina. Je to invazivní, nepřemýšlející ohavnost, která infikuje hostitele a žere ho zaživa, dokavad z něj nezbude víc než kapačka s morfiem a příbuzný s jedním okem permanentně na hodinkách.
Přímé navázání na skvělou jedničku, to přece musí být dobrý, ne? No, bohužel
Začněme pozitivně a to tím, že nápad na zápletku je super a funkční, rovněž závěr vás umí krásně nalákat na pokračování. Humor mi ne vždy sedl, stejně tu je ale pár úžasných dialogů, nad kterými se zastavíte a vidíte v nich tu hloubku. Více ale bohužel pochválit nelze.
Ona zápletka je totálně zahozená do kopru, záporák mě tu ničím neoslovil. Kresba místy zbytečně překombinovaná. No a to, nač tu všichni nadávají, se nelíbí ani mně chování Spider-Mana. Ono na jednu stranu ok, může být zajímavý vidět Spideyho totálně mimo charakter, třeba v nějaké alternativní realitě, kde bude mít Vision na čele Sauronovo oko. Ale vážně by se Spidey po tolika životních fackách (strýček Ben, smrt Gwen Stacy) začal chovat TAKHLE po jedné události, kterou navíc scenárista ani pořádně nerozebere? To asi úplně ne. Bylo hezký vidět, jak se ho DP snaží brzdit, ale zase se tím totálně pozastavil jakýkoliv vývoj vztahu těchto postav.
Celá série má na víc, ale dokazuje to bohužel zatím jenom první book.

ArkAngel
22.07.2022 1 z 5

Pořád je to strašně debilní, ale aspoň to má nějaký příběh. Spider-Man a Deadpool tentokrát čelí vlastní sexy dceři, která byla vypěstována z jejich DNA. Máme tu parodii na Pračlověda ze South Parku... ach jo, není nad to parodovat satirický seriál. Tahle řada je fakt krok vedle a kazí reputaci oběma hrdinům.


fvalek
31.12.2021 5 z 5

Když se mi do ruky dostal třetí díl, tak jsem na něj popravdě moc chuť neměl, protože tahle série je sice vtipná (jak kdy) a šíleně střelená, ale postrádá pro mě nějakou vážnost a propojení se sdíleným komiksovým universem. Nakonec byla Pavučinka ale opravdu skvělý díl, který se dostal do hloubky obou postav a řešil dokonce i vážné věci.

Spider-Man se zpočátku dá, je to komické, je to střelené, je to plné hlášek, které asi pro soudného člověka nejsou vždycky bezpodmínečně vtipné, ale budiž. Jenže po první kapitole se najednou začne chovat zvláštně a nesnesitelně, a to tak, že už mě po třech kapitolách opravdu silně nebavil a štval mě. Dokonce i Deadpool to vidí! Pak se ukáže, že Pavučinka není jen další tuctový záporák stvořený po zábavu, ale má docela důležitý účel ve vztahu s peklem. No a to už je úplně jiná jízda. Finále sice nic moc, úplně mě nepotěšilo, navíc řešení Deadpoolova vztahu, které bylo nudné a tak nějak mimo kontext, ale jinak dobré a snad se Pavučinka někdy vrátí. Na jednu stranu jsou postavy hrozně povrchní a za hlášky se schovává jakási bezúčelnost děje, ale tenhle díl mě ještě dokázal zaujmout něčím vážným navíc. :)

markinho962
17.03.2021 5 z 5

Zatím nejlepší díl, ta mrcha zabijacká je hororově hnusný zabiják

Kate18
12.08.2020 4 z 5

Tak v tomto díle je všechno úplně jinak! Wade má svůj krásný obličej a Spidey se začne chovat nějak podivně. Cestu jim zkříží Pavučinka, která miluje své taťky. Kdo za tím vším stojí je fakt záhada.

hroubek
01.10.2019 3 z 5

Dlouho jsem se rozhodoval jestli dát Pavučince čtyři slabé hvězdy, a nebo tři silné. Na konce jsem se rozhodl pro tři silné. A teď pokusím v krátkosti vysvětlit proč. Oceňuji, že se tvůrci pokusili přijít s něčím nový, změnit status quo, a dostat hrdiny někam kde ještě nebyli. Je to zajímavý a celkem osvěžující pohled, přesto funguje, tak napůl a pointu dokážeme odhadnout pár sešitů před koncem. To, že dokážeme odhadnout pointu by tolik nevadilo, spíše pro mě bylo těžké uvěřit, že se hrdinové chovají, tak jak se chovají, zvláště potom všem čím si prošli je to trochu neuvěřitelné. A to byl pro mě největší kámen úraz. Největší síla je zároveň největší nedostatek komiksu. Komiks má dobrý spád a je zábavný. Pavučinka je dobrá záporačka a rozhodně má do budoucna ještě co nabídnout, pokud s ní scénáristé dokáží pracovat. Je to fajn komiks, ale mám k němu kupodivu dost výhrad.

Anna27
01.10.2019 5 z 5

Tyhle příběhy mě baví. Kdo má tyhle akční hrdiny rád, nechť si určitě přečte.

3DD!3
06.06.2019 5 z 5

Daddypool se Spidertaťkou proti své nezvedené dceři. Pavučinka nabízí koherentní příběhovou linii ve které se klaďák Parker mění v sarkastického hláškaře, chystá se na své první zabití a zabránit mu v tom má kecka Wilson. Kellymu se i přes pár očividně laciných úniků zadařilo.

Lenka.Vílka
27.05.2019 5 z 5

Tohle bylo vážně neskutečně, ale opravdu vážně #&@%$ vtipný a divný. A potom vtipný a vlastně i smutný...

Jmenuje se Wade, jmenuje se Peter, jmenují se Pavučinka! Příběh je poněkud crazy, ale nic jiného přece ani nečekám. Jenže tentokrát je všechno jinak. Proč je Spider-Man ten jeblejší než Deadpool? Co se to tady děje? A ještě k tomu trocha války v Čarosvětě. No, držte se, bude to jízda.

Kresba je dnes na na "ach" i "wow". Hlavně Pavučinka. Sexy, až se budou sbíhat sliny! Ale má to v hlavě trochu pomotaný. Kdo by neměl? Tatínkovské DNA se na ní podepsalo.

Morální ponaučení, oběti, hodně obětí, skoro jako dokonalá rodinná komedie. Všema deseti!

milan1935
27.05.2019 3 z 5

V třetím díle mi trochu nesedělo chování spider-mana, které mi přišlo zbytečné. Jinak to byl příjemný akční příběh. 3,5/5.