Soumrakodlak II

Soumrakodlak II https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/129093/soumrakodlak-ii-129093.gif 5 13 2

Kniha přináší více jak čtyřicet zenových, čarodějných i fantaskních povídek, které spontánně zachycují autorovu cestu poznání. Závěr tvoří čtveřice neobvyklých esejů: srovnání učení Buddhy a Ježíše vzhledem k dharmě, o vlivu kultovních drog, o indiánském čarodějnictví v knihách Carlose Castanedy a o zenu.

Přidat komentář

Ikkju
27.02.2013 5 z 5

Nad půjčenou knihou jsme se kdysi hodně nasmáli, mix nekonvenčních úvah a humoru nám učaroval. Podruhé jsme se zasmáli spolu s pradavačku, kterou zaujal můj výběr, měla k ní totiž stejně vřelé vzpomínky... Jedna z mála knih, které můžu z knihovny vyndat a začíst se do ní prakticky v jakémkoliv stavu a náladě, a ona mi to vždy vrátí, ať už humorem, nebo zajímavými postřehy z běžného života, či z oblastní stavů a myšlenek, nad kterými by už psychiatři jistě významně zvedali obočí...

Eli.s
24.10.2012 5 z 5

Působivá sbírka několika povídek, která vás donutí zamyslet se nad každou jednotlivou myšlenkou zvlášť. Je až neuvěřitelné, jak obrovský podtext lze zakomponovat do povídky na pár řádků. Slova jako JEDINEČNÉ, INSPIRUJÍCÍ, PARADOXNÍ, SMYSLUPLNÉ zdaleka nevystihují mé pocity, které z knihy mám. Víc než cokoli jiného o ni nejspíš vypovídá slovo NEPOPSATELNÉ. Stejně jako Mícačův život plný prostých poznání, které mnozí nepochopí za celý svůj život. Je smutné, že takový literární klenot leží někde na dně lidské neznalosti, zatímco jeho kvality značně převyšují knižní břečku, kterou jsme obklopeni ze všech stran každým naším krokem i každým dnem.