Lilly

Lilly https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/451631/bmid_lilly-bZE-451631.jpg 5 43 12

Ak nedokážeme odpúšťať, nie sme pripravení milovať...Kým Tine sa podarí ustáť manželskú krízu a spolu s manželom sa snažia nevracať do minulosti, pre Sebastiana je minulosť výzvou. Opúšťa rodičovský dom, aby sa dopátral pravdy.Denis si naďalej žije svoj voľnomyšlienkársky život a svoje súkromie si stráži.Doteraz pokojný život Lilly ale naberie nečakaný smer. Za všetko, čo sa začne v jej živote diať, môže Matteo. Príťažlivý muž, ktorý vstúpi do jej života a okamžite si získava jej sympatie. No postupne sa o ňom dozvedá skutočnosti, ktoré v nej vyvolávajú pochybnosti. Kto je vlastne Matteo, a dokáže milovať muža, ktorý nie je schopný odpustiť sám sebe?... celý text

Přidat komentář

Dydy7
21.04.2024 5 z 5

Súkromné problémy súrodencov pokračujú...

Denis sa vôbec nezmenil, práveže mi išiel viac na nervy, ako v prvej časti, Adam s Tinou, sa pokúšajú zachrániť manželstvo, Sebastian odišiel hľadať svoju skutočnú rodinu a Lilly?

Tento príbeh patrí Lilly, ktorá po smrti rodičov, nie je na tom psychicky dobre a jej stav sa zhorší ešte viac, keď odíde Sebastian...

Lilly robí letušku a práve tam jej padol do oka Matteo, ktorý je utiahnutý do seba a navyše má jedno tajomstvo, kvôli ktorému si chce držať Lilly od seba, aby ju chránil a nikto jej, kvôli nemu neublížil.
Má aj brata Jonasa, ktorý má Downov syndróm - Jonas bol zlatíčko a hlavne, čo na srdci, to na jazyku, síce nemal v knihe, až tak veľa priestoru, ale veľmi som si ho obľúbila

Ani jeden z nich, nedokáže odolať tomu druhému, takže bola len otázka času, kedy strávia spolu noc, ktorá bude mať následky...

Ako sa príbeh Lilly a Mattea skončí, si už prečítajte, pretože za mňa, to bol skvelý koniec, ktorý som až tak úplne nečakala a o to viac, som mala radosť.

Danago
12.01.2024 5 z 5

Moc pěkná série, baví mě osudy čtyř sourozenců a těším se na další díl.


Holubka
11.12.2023 4 z 5

(SPOILER) Tahle rodina mě baví. Příběh opět krásný a četl se naprosto sám. Ze začátku se ještě spíš řeší vztah Tiny a Adama než se pořádně dostaneme k Lilly. To co udělal Adam mě docela zklamalo. Řekl že chce s Tinou začít od začátku a pak udělá tohle? To bylo hnusný.
Lilly a Matteo mě bavili. Jejich příběh se četl sám a ta chemie mezi nimi byla fakt cítit. Dát je nakonec dohromady díky těhotenství mě trošku zklamalo.
V tomhle díle mi chyběl Sebastian, moc jsme ho tu neměli. Denis se opět choval jako spratek, ale konečně jsme se dozvěděli co se s ním děje. Sice ho mám nejmíň ráda, ale na jeho třetí díl jsem taky moc zvědavá.
Za všechno tohle jsem tu jednu hvězdičku ubrat musela. Série je ale pořád skvělá a těším se na další díly.

Ella_Rei
13.11.2023 5 z 5

Znovu bych na úvod ráda vyzdvihla design obálky. Naprosto ji zbožňuju a nic krásnějšího, jemnějšího a elegantnějšího jsem neviděla!

Když jsem držela knihu v ruce, myslela jsem, že bude pouze o příběhu Lilly. (Nečetla jsem anotaci.) Byla jsem překvapena, jak má autorka krásně celý děj vymyšlený. Příběh navazoval přesně tam, kde v předchozím díle skončil. Dozvídáme se, jak se vede Tině a Adamovi, kteří se snaží zachránit svoje manželství a znovu prohloubit svůj vztah.

Také nám je odkryto více o Sebastianovi a jeho biologické rodině. Navíc se zde znovu objevuje Emma. Žena, do které byl kdysi Sebastian zamilován, nebo stále je? Kdo ví.

A to nejhlavnější, noříme se do složitého vztahu Lilly a muže, Mattea, na kterého nemůže přestat myslet. Matteo je tajemný atraktivní muž se složitou minulostí. Snaží se od sebe Lilly držet co nejdál, ale ta je tvrdohlavá a odbít se jen tak nenechá. Bojuje o jeho přízeň, a zároveň se sebou samotnou a svými těžkými problémy.

V knize se objevilo spousta hřejivých momentů, u kterých jsem se musela pousmát. Přijde mi fantastické, jak k sobě sourozenci hledají ztracené cesty a zároveň prohlubují vztahy s svými protějšky.

Znovu se ukázalo, že Hana Repová píše naprosto božsky!

https://www.malyvrabcak.cz/2023/11/13/lilly/

Buchtičkajani
04.09.2023 4 z 5

Příjemný, milý, čtivý příběh dalšího sourozence. Další povedený díl.

Atara16
11.07.2023 5 z 5

Za mě další povedený díl, hrozně mě zajímá jak to bude dál.

Martule44
08.06.2023 5 z 5

Ach, tyhle rodinné problémy. Známe je všichni. A v této rodině se to rozrůstá, jak houby po dešti. Přesto jsem si tyhle sourozence oblíbila a pokračuji ve čtení. Ke každému si mezi řádky hledám cestu, stejně jako oni hledají ty své životní .... Držím jim palce :-)

Sarkak94
27.04.2023 5 z 5

Příběh o čtyřech sourozencích ze žlutého domu pokračuje. A jak už sám název napovídá tentokrát půjde hlavně o Lilly, ale i tak se tu budeme setkávat i s ostatními sourozenci.....
.
Kapitoly tu jsou opravdu krátké, takže děj hezky plyne. Příběh je vyprávěn ze všech pohledů postav. Na to už jsem si po prvním díle zvykla, takže tentokrát jsem se už tolik neztrácela. Autorka to umí krásně a napínavě napsat. Toto je přesně něco pro romantické duše. Je to milé, sladké, ale také se tu řeší nelehké a závažné situace života. Musím říct že tento díl mě bavil o něco víc jak první. A ten konec? Tady prostě nestačila jedna bomba, ony tu musí být dokonce dvě.
.
Stále tu sledujeme vývoj vztahu mezi Tinou a Adamem, první díl, a já jim fandím aby to zvládli. Také Denis se tu pořádně předvede. A Sebastian stále hledá pravdu...
.
Ale hlavní tu jsou Lilly a Matteo. Matteo se z "dobrého" důvodu snaží Lilly držet od sebe dál a nepustit si ji k tělu. Jenže Lilly je paličatá a odhodlaná dosáhnout svého. Jak dlouho ale Matteo zvládne odolávat? A opravdu si ji k sobě pustí? Bude mít Lilly dostatečnou trpělivost a dokáže se vyrovnat s Matteovou minulostí? To vše se dočtete v příběhu. Ti dva jsou úžasná dvojice. A já se už moc těším na další díly. Už jen kvůli tomu konci, ale i jsem zvědavá jak to mezi nimi bude celé pokračovat a jak se se vším poperou

Krlu
10.04.2023 4 z 5

Po přečtení Tiny - prvního dílu ze serie Soukromé problémy, jsem věděla, že chci vědět, jak se sourozencům ze Žlutého domu povede dál. Takže jakmile u nás v ČR vyšla Lilly, musela jsem ji mít. Ze začátku pro mě bylo trošku zklamání, že víc než na samotnou Lilly se knížka hodně zaměřuje na manželství Tiny, problémoveho Denise i Sebastiana. Každopádně jsem hltala každou jednu stránku a knížku měla přečtenou za 3 večery. Samozřejmě se těším na další osudy sourozenců i na to, jak se dál bude dařit Lilly a ne jen jí

veronika4937
29.03.2023 5 z 5

Knížku jsem slupla asi na tři posezení. Kapitoly jsou krátké, děj frčí a ani chvilku jsem se nenudila. Trochu jsem se bála, že budu tápat v ději, protože si nebudu přesně pamatovat, co se dělo v jedničce, ale všechno podstatné je tam připomenuté, takže jsem byla okamžitě v obraze. Musím říct, že tenhle díl mě bavil ještě víc, než první. Tam mi hrozně vadil Adam, manžel Tiny, z mého pohledu se choval dost nelogicky a pro mě nepochopitelně, ale to je jistě jen otázka názoru. Tuhle knížku bych doporučila všem, kdo mají rádi romantiku s určitým přesahem - řeší se zde závažná témata a rozhodně to není jen příběh, kde od začátku víme, kdo s kým skončí, jen nevíme jak. Moc se těším na další díly. Kdo nemáte problém číst ve slovenštině, můžete si je přečíst už teď.

knihomolka_eli
05.03.2022 4 z 5

Príbeh štyroch súrodencov zo Žltého domu pokračuje.
Tina, ktorej Adam dal druhú šancu a začínajú odznovu, zisťuje, že nový štart je náročný. V ich vzťahu stále chýba to podstatné - dôvera. Adam ju vystaví skúške, ktorá Tinou otrasie.
Lilly sa stále nevie dostať z úzkosti, ktorú pociťuje, od kedy prišla o rodičov. Podarí sa jej bližšie spoznať Matea, no on si od nej snaží držať odstup pre svoju komplikovamú minulosť. Nemyslí si, že by bol pre ňu vhodným partnerom. Lilly ale po kúskoch odhaľuje tajomstvá jeho minulosti a je šokovaná z toho, čo sa dozvie.
Denis pokračuje v svojom problematickom živote. No konečne sa zdôverí Lilly a porozpráva jej do akých problémov sa namočil.
Sebastian pátra po svojej rodine, nie všetci ho však privítajú s otvorenou náručou.

Životy hlavných hrdinov sa zasa zamotajú, skomplikujú, no každý sa snaží nájsť svoju cestu, svoje šťastie a samého seba.

Som zvedavá, akým smerom sa uberú ich životy v ďalšej časti.

Majka1979
10.05.2021 5 z 5

Príbeh Lilly a jej súrodencov pokračuje...

Lilly pracuje ako letuška, spočiatku vyzerá všetko úžasne, ale po čase na ňu dopadá ťarcha minulosti, spomína na svojich rodičov a stretáva Matea, na ktorého by možno radšej ani nemala pomyslieť. Jeho minulosť medzi nimi vytvára priepasť,.. snažia sa to prekonať, no Lilly nie je hlúpa a odhaľuje sa pravda, ktorá ju buď posilní alebo zloží...

Ani Tina nemá na ružiach ustlané. Zisťuje, že Adam ju vystavil skúške, ktorou jej dal najavo, že jej neverí... Dokáže ich manželstvo prežiť a dajú si predsa len ešte jednu šancu?
Sebastián pátra po svojej skutočnej rodine... Koho nájde? A kto mu zabuchne dvere pred nosom?

A napokon Denis... Ten večný rebel. Čo vyvedie? A ako svoju naozaj náročnú situáciu vyrieši?

Určite to stalo za prečítanie. Už teraz sa teším na 3.časť série :)

Autorovy další knížky

Hana Repová
slovenská, 1953
2019  77%Bůh pláče potichu
2020  87%Tina
2019  80%Bůh pláče potichu 2
2020  91%Lilly
2021  92%Denis

Kniha Lilly je v

Přečtených60x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených6x
Knihotéce121x
Chystám se číst38x
Chci si koupit7x
dalších seznamech3x