Současná paleo dieta

Současná paleo dieta https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/222600/mid_soucasna-paleo-dieta-222600.jpg 4 3 1

Zhubněte a zlepšete si zdraví stravou, na kterou jsme geneticky naprogramováni Stále jsme geneticky uzpůsobení ke stravě, jakou konzumovali lovci a sběrači. Seznámíte se se základy paleo diety a dozvíte se, jak nás civilizace přinutila odchýlit se od naší původní stravy a přinesla nám zdravotní potíže. Druhá část knihy napoví, jakým způsobem a kolik můžete zhubnout a jak lze stravou předcházet nemocem a léčit je. Ve třetí části najdete vše, co potřebujete vědět o paleo dietě – včetně jídelníčků a přes 100 vynikajících paleo receptů. To je na „pravěké“ dietě nejlepší – budete jíst chutně, cítit se výborně a ještě zhubnete!... celý text

Vydáno: , Ikar (ČR)
více info...

Přidat komentář

pavel.trka
03.02.2015 4 z 5

Celkem strohý, za to věcný, úvod do Paleo stravování. Pro mě osobně se některým tématům (tuky, sacharidy) věnuje velice málo místa, ale jako první knížka pro někoho paleem nepolíbeného asi ideální knížka.

Co se mi velice líbí je, že Loren Cordain je na první pohled vědec (odtud asi ta strohost a věcnost) a veškerá tvrzení se snaží podepřít výsledky studií a výzkumů. Sice sám přiznává, že často ke každé studii existují dvě další tvrdící pravý opak a často uvádí výsledky studií svého týmu, ale pro mě je tohle velice důležité - např. při čtení jinak skvělého Primal Blueprint od Marka Sissona (http://www.databazeknih.cz/knihy/primal-blueprint-217384) sem ve spousta kapitolách (např. popis života člověka v paleolitu) nevěděl jestli to, co Mark tvrdí, si jen myslí, nebo jestli jsou to něčím podložená fakta.

Podtrženo sečteno, jako úvod ideální, jako pokračování pro lidi, co se chtějí o výživě (nejen paleo) a radikální změně životního stylu dozvědět více, bych doporučil Život bez pšenice (http://www.databazeknih.cz/knihy/zivot-bez-psenice-170089) a Jídlo na prvním místě (http://www.databazeknih.cz/knihy/jidlo-na-prvnim-miste-183236).

Štítky knihy

kuchařky zdraví životní styl

Autorovy další knížky

Loren Cordain
americká, 1950
2013  66%Paleo dieta
2014  87%Současná paleo dieta

Kniha Současná paleo dieta je v

Přečtených6x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce4x
Chystám se číst2x