Paleo dieta

Paleo dieta https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/169941/paleo-dieta-169941.jpg 3 10 4

Nemusíte počítat kalorie ani odměřovat porce. Paleolitická dieta je neuvěřitelně prostá: můžete konzumovat libové maso, drůbež, ryby, mořské plody, čerstvé ovoce a zeleninu. Celoživotní program vychází ze způsobu stravování, který lidé zdědili po prapředcích a jsou na něj geneticky přizpůsobení. Naučíte se vařit a jíst tu nejzdravější stravu na planetě – podle více než 150 receptů na paleo snídaně, obědy a večeře – a získáte pro plnohodnotný život bonusy, na které máte přirozené právo: štíhlost, vitalitu a optimální zdraví. ... celý text

Přidat komentář

Morgainne
04.03.2014 3 z 5

První dojem před přečtením: Docela mě zklamalo, že knížka má zajímavou, moderně vyhlížející obálku a uvnitř vypadá, jako kdyby ji vydali v osmdesátých letech. I vysokoškolská skripta byla vizuálně zajímavější.

Kaihomielisyys
22.01.2014 3 z 5

Osobně mi připadá místy až moc přehnaná. Na jednu stranu má člověk jíst jako v pravěku, takže i bez soli. Na stranu druhou už nikdo neřeší, že v pravěku nebylo tolik možností úpravy jídel...tam najednou nevadí se na pravěk vykašlat....a to ani nemluvím o tom, že v pravěku nikdo nedovážel potraviny z druhého konce světa, takže mít na jídelníčku batáty (yumy), mořské potvory a jiné věci, každou z jiné části planety, taky není zrovna moc paleo.... Jsem z toho dost zmatená. Navíc rejstřík knihy nestojí za nic.... Celkově nevím, jak ohodnotit....Jako inspirace pro vyřešení otázky - co dneska uvařím - poslouží...ale jako příručku k životnímu stylu bych ji brala s velkou rezervou. K paleo životnímu stylu bych dodala, že se hodí pro "masožravce", což bývají většinou muži, kterým nevadí jíst kila a kila masa stále dokola. Na tělo to určitě funguje dobře, ale je to jako se vším...nemělo by se to přehánět. Je fajn uvědomit si, co dělá tělu dobře, a tím se řídit. A jelikož jsme každý jiný, někomu udělá dobře zrovna paleo strava, jinému jiný způsob stravování. Také je vhodné zmínit, že je paleo způsob stravování finančně hodně náročná záležitost. Záleží samozřejmě na typu a množství zkonzumovaných potravin, ale maso obecně je dražší záležitost. Takže celkově se náklady na stravu pro jednoho člověka - dle vlastní zkušenosti - zvýší asi 2-3x.


Heidrekr
07.01.2014 2 z 5

Tahle kniha mi přijde jako vtip. Autorka je nejspíše zbytečně bohatá, jelikož skoro polovina knihy jsou rady typu -vyhodte 80% vaší špižírny a lednici rovnou taky skoro celou. Máte doma hliníkové hrnce a nádobí? Rovnou do popelnice a pelašte koupit za pár tisíc nové. Rada kupujte věci ve slevě ve velkém je celkem fajn ovšem koupit si kvůli tomu nový mrazák ?...A nakonec nápad abych si se sousedy udělal zahrádku a každý pěstoval nějakou zeleninu, koření atd. Už vidím reakci svého souseda s párkem v puse jak by mě hnal vidlema. Kniha se rozhodně nevyplatí, lepší trochu si zahledat na internetu zcela zdarma.

Morsie
11.08.2013 4 z 5

No co napsat, když jsem vegetarián? Pro mě by bylo opravdu náročné tu dietu držet, i když je mi jasné, že nejspíš funguje - důkazy nelžou. Každopádně tuhle dietu řadím mezi ty lepší, neboť tady vám necpou, že se nesmíte cpát :D že zhubnete jen hlady. Moje maminka ji drží a pochvaluje si ji. Myslím, že je to vhodné hubnutí pro všechny, co mají rádi maso a kvalitní potraviny. A samotná knížka se mi taky líbí - je přehledná a je v ní plno zajímavých receptů... za zkoušku to nejspíš stojí.

Štítky knihy

diety zdraví zdravá výživa

Autoři knihy

Loren Cordain
americká, 1950

Kniha Paleo dieta je v

Přečtených11x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce8x
Chystám se číst3x
Chci si koupit2x