Kočičí hrad

Kočičí hrad https://www.databazeknih.cz/img/books/85_/85886/snedy-muz-kocici-hra-85886.jpg 4 28 3

Snědý muž série

< 2. díl >

Fitz je opět vtažen do spletitých sítí osudu. Princ Dutiful, mladý dědic farseerovského trůnu, zmizel beze stopy z hradu Buckkeep. Zda byl unesen nebo zda uprchl před blížícím se ujednaným zasnoubením, to dosud není jasné. Jasné je jen to, že se o princi říká, že má vlohy k Moudrosti, a to v době, kdy se pověrčivá veřejnost bouří proti těm, kteří tuto „zvířecí magii“ praktikují. Fitz Chivalry, nadaný Uměním i Moudrostí, může být tím, kdo dokáže prince najít ještě před obřadem jeho zasnoubení. A tak se Fitz – ve společnosti lorda Goldena, bývalého šaška krále Shrewda a Bílého proroka – opět chopí svých povinností Katalyzátora a vydá se ztraceného prince hledat.... celý text

Romány Fantasy
Vydáno: , Návrat
Originální název:

Fool , 2001


více info...

Přidat komentář

Gordonlord
06.04.2021 2 z 5

Děj se zpomaluje a stává se nudnějším.

Dalo se to čekat už dávno, ale autorka dlouho vydržela. Nyní je její svižné vyprávění nabité nápady a napětím minulostí. Vyšetřuje se zde zmizení prince Dutifulla a tajemství zámku, kde se k lovu místo psů využívají kočky.

Šašek v roli Lorda Goldena perlí a je zajímavým prvkem, stejně jako občasné cynické hlášky stárnoucího a unaveného vlka Nighteyese, který by už nejraději měl klid, nebo rovnou umřel. Jinak se tu mluví se šlechtou, někam jezdí, s někým se pronásleduje....ale tak nějak bezbarvým způsobem a bez vzrušení, na což u téhle série nejsem zvyklý...ale to je tak vše.

Jemné intriky, k prasknutí napínavý děj a zamotané, nesmírně poutavé vztahy lákavých postav tu nejsou. Suché vyprávění, suchý, zpomalený děj. Hodně popisů, unavené tempo. Takhle to nemám rád.

Doufám, že se Margaret nevyčerpala jako vymačkaný citron a pouze sbírá síly k dalšímu, lepšímu dílu. Protože tohle byla docela nuda, hodně pod její standart.

karelk
04.03.2020 5 z 5

Děj se rozbíhá, a stává se napínavějším. Co se stalo s mladým princem? Kdo je čarodějka Jenny?

Oproti všem předchozím knihám je mezi koncem minulé knihy a začátkem této nějaká mezera (to mě trochu zmátlo, ale vlastně i napnulo v ději). Jdu číst dál...


broskev28
25.09.2019 5 z 5

Fitz Chivalry se - ač nerad a v podstatě z donucení - opět vydává na královský dvůr, na Buckkeep. Jeho chráněnec, adoptivní syn Hap, chce jít do učení k vyhlášenému truhlářskému mistrovi, ale nemá dostatek financí, jimiž by své učení mohl zaplatit. Fitzova minulost dává naději, že by jeho někdejší učitel Chade mohl Hapovi pomoci přímluvou i penězi. A na oplátku: Fitz alias Tom Badgerlock může pomoci Chadovi, resp. zoufalé královně Kettricken, hledat zmizelého prince Dutifula, dědice trůnu Farseerů. Ale i Chade už je o 15 let starší . . .
Trojice zasvěcených - lord Golden/šašek, královnina lovčí Lauren a Fitz/Tom - se vydává na nebezpečnou výpravu. Moudrost se v Šesti vévodstvích krutě trestá a ani královna-cizinka nedokáže zastavit stále častější rituální popravy lidí Staré krve. Tomovi se díky Umění podaří sdílet s mladičkým princem jeho sny, takže tuší, kde je potřeba hledat. Naštěstí netuší, jakou cenu za úspěch své výpravy zaplatí.
"Moudrost utváří pouto, které činí jakékoli vysvětlování zbytečným."

Autorovy další knížky

Margaret Lindholm
americká, 1952
2018  76%Dračí strážce
2000  82%Krev a jed
2015  63%Nebezpečné ženy
2012  75%Magická loď
2019  90%Dračí domov