Slunečnice

Slunečnice https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/211046/bmid_slunecnice-211046.jpg 3 127 37

Kristina má vytíženého muže, všetečnou dcerku i věčně tápající matku. Zkrátka takovou normální, spokojenou rodinu. A taky práci – vysněnou. V redakcičasopisu, se šéfem, který se nepředře, a kolegyní, která si brousí zuby na její místo. A smysl pro humor a tajnou vzpomínku. A kamarádku, která si pro změnu brousí zuby na švédského doktora, a skončí s tenistou. Osud? Možná.Jenže mu to nestačí a obrátí naruby i život Kristiny. Protože vedle muže vytíženého je tu i jeden osudový, a pak další, náhradní. Není toho moc na jednu lehce zmatenou novinářku? U bufetu stojí Pavel. „Lásko, kde jsi? Magdalena už je dávno tady.“ „Malá nehoda.“ „Joo, nehoda, tati. Chlap. Říkal mámě pampeliško a strašně čuměl. Na mě taky. Pediosaurus.“ „Co to meleš? Jakej pediosaurus?“ Pavel zbystřil. „No, ten, jak honí děti a jak s ním nemám chodit.“ „To je pedofil, brouku.“ „Teda ne pampeliško, slunečnice, říkal mámě.“ Pavel se vůbec nesměje. Ztuhl jako vyhlížející surikata. „Tys měla schůzku se Štěpánem?“ Každý sval na jeho tváři je napjatý, že by vymrštil na oběžnou dráhu vejce.... celý text

Přidat komentář

zdenaR
10.07.2023 2 z 5

Ráda si přečtu něco od českých autorů, ale tato kniha mě zklamala, čekala jsem zajímavější příběh.
Oddechové čtení, pokud nic zvláštního nečekáte.

Kerberos
02.01.2023 3 z 5

Celkem slabé, nic co bych si dlouho pamatovala.


madem
15.10.2022 2 z 5

Miluji články, které autorka napsala. Tak jsem si koupila tuto knížku - naštěstí jen v bazaru. Kdybych vyhodila peníze za novou, byla bych naštvanější. Knížka mi přišla o ničem, hlavní hrdinka - chováním fakt kráva. Konec se mi nelíbí vůbec.
Tak snad někdy vyjdou nové fejetony.

Grety
29.05.2022 2 z 5

Styl psaní je dost slabý a Kristina je sebestředná, zhýčkaná blbka . Místy jsem se i zasmála.

Mruskulka
08.05.2022 3 z 5

Pro mě složitější výzva. Hledala jsem autora a hledala, až jsem jich našla 8. V knihovně jen 2. Nakonec vybrána tato kniha. Přes 30 stran trvalo, než jsem si zvykla na styl psaní, pak už to šlo. Kniha mi nic nedala.

1alena1
26.12.2021 3 z 5

Kniha na dovolenou nebo do autobusu či vlaku. Nenáročné čtení, ale určitě se dá číst, když chce člověk číst bez velkého přemýšlení, na odreagování.

Lofda
09.11.2020 5 z 5

Není to asi na úplně plný počet, ale já zaokrouhlím nahoru a ráda. Zvláštní, tuhle knížku bych si asi sama nevybrala, ale prostě ke mě nějak "přišla". Půjčila mi ji kamarádka se slovy něco jako Na, to by se ti mohlo líbit. Ležela mi tu už dlouho, teď jsem ji konečně vzala do ruky a nepotřebovala na ni ani víkend. Rádoby vtipné vyprávění, malá Magdaléna a její myšlenkové pochody, úžasné, zasmála jsem se i nahlas. Ale pod tím vším bublá takový smutek a nejistota, někdy se vlastně prima život začne drolit a teď co dál?? Bavilo mě to, líbilo se mi to, doporučím a ráda si od autorky ještě někdy něco přečtu.

barunka66
11.10.2020 1 z 5

(SPOILER) Svižně psané, dobře se čte, nenáročná oddychovka. Jen ten konec - rozpad rodiny, navázání nových vztahú a dítě někde mezi tím pro mne není happyendem.

kilometr
15.01.2020 1 z 5

Ve výsledku je znát,že autorka je blogerka.U mně jediné pozitivum v tom,že si můžu odkrojit první dílek z letošní ČV.20%.

_Michelle_
26.07.2019 5 z 5

Velice svižné, velice vtipné a velice osvěžující čtení pro letní horké dny. Kristina je taková česká Bridget Jones, tedy rychlá, energická, ztřeštěná, správně přemýšlivá, plná lásky a zmatku v srdci. Řekla bych, že kdyby se knihy chopil šikovný tvůrce, mohla by na jejím základě vzniknout parádní "ukecaná" komedie do letního kina. Já bych se tedy určitě šla podívat.

Ála1968
12.06.2019 1 z 5

mám ráda české autory,ale tato kniha ani neurazí ani nenadchne,zaujala mě obálka,ale knihu jsem v půlce odložila

LaCoccinelle
02.05.2019 4 z 5

Dobře se četlo, příjemná oddychovka přečtená za chvilku.

idero
20.03.2019 4 z 5

Ke knížce jsem se dostala vlastně úplnou náhodou - měla jsem dočteno a tato ležela opodál. Musím říct, že je to příjemná oddychovka, která moc nezatíží mozek. :-)

nefernefer
19.01.2019 4 z 5

„Je to divné, jak si vztahy přivlastní celý život. Roztahují se v něm od puberty jako sovětská vojska ve východním bloku. Okupují. A když jsou pryč, zbude spoušť.“

Naprosto upřímně se přiznám, že kdybych tuhle knížku nevyhrála v tombole, nikdy by mě nenapadlo ji číst. Ale když už jsem si ji přinesla domů... :o) A nebylo to vůbec tak špatné. Takový Patrik Hartl v sukních. Neméně svižně a vtipně napsané, se sympatickou hlavní hrdinkou, ze života. Troufám si tvrdit, že každá vdaná žena „v nejlepších letech“, která má nějaké to dítě, se v tom na mnoha místech najde. :o) Jednohubka na jedno sobotní odpoledne na gauči. Bavilo mě to. Jako nenáročné relaxační čtení můžu s klidným svědomím doporučit.

Vendulik
17.09.2018 3 z 5

Kniha byla spíše taková odpočinková. Nic extra. Nelíbilo se mi že v průběhu přeskakovala z přítomnosti na minulost a pak jsem v tom měla guláš. Ale jinak dobrý.

perpe2a
15.09.2018 2 z 5

Úplně jednoduché čtení celkem o ničem. Na knize mě zaujala jen ta krásná obálka, za mě nee.

makynka911
27.08.2018 3 z 5

Vcelku divně napsaná kniha. Místy trošku popletená, ale číst se dala. Nepochopila jsem nerozhodnost hlavní hrdinky a pokoru, se kterou přijímala Pavlova rozhodnutí a obviňování. Restart na konci byl pochopitelný, ukončení knihy však bylo dost na hlavu. Za mě spíš průměr, ale znovu už nikdy :)

lenkaabooks
08.05.2018 3 z 5

Kristina si žije svůj uspěchaný život mezi milovanou prací novinářky, matkou malé Magdaleny a manželkou žárlivého muže. Sledujeme její myšlenky, které různě přeskakují, jak už to tak bývá. Až si tělo vyžádá restart. Možná jsem čekala víc, ale jako nenáročná oddychovka to šlo.

jarreka
10.05.2017 4 z 5

Knihu jsem četla docela s nadšením.Je ze života.Mě se líbila .život občas dělá kotrmelce

baskynka
06.04.2017 3 z 5

zajímavý styl...chvílema jsem se ztrácela ve smyslu "co tím chtěl básník říci". Autorka tak nějak skáče sem a tam, ale dá se v tom po pár stranách zorientovat. Knížka má vtipná místa a občas dobré hlášky, ale celkově mě příběh připadal tak nějak tuctový a konec naprosto nijaký.......