Slovní sebeobrana a asertivita pro ženy

Slovní sebeobrana a asertivita pro ženy https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413394/bmid_slovni-sebeobrana-a-asertivita-pro--8l6-413394.jpg 4 26 11

Známe to všechny! Každý den přicházejí situace, na které bychom měly pohotově zareagovat, ale vhodná odpověď nás napadne až o tři hodiny později. A tak jen mlčíme a jsme naštvané, nebo naopak odpovídáme moc zbrkle. S touto knížkou se vám to už nestane! Naučíte se sebevědomě reagovat na různé jízlivé poznámky, pošťouchnutí nebo slovní útoky v práci, rodině nebo kdekoliv na veřejnosti. Zbavíte se perfekcionismu, budete umět účinně využívat řeč těla, poznáte více samy sebe, své přednosti a slabší stránky, na kterých je třeba zapracovat. Nenechte se už nikdy zaskočit a nedržte se stranou. Trefně reagovat může být i zábava!... celý text

Osobní rozvoj a styl Psychologie a pedagogika
Vydáno: ekniha , Grada
Originální název:

Schlagfertigkeitsqueen , 2016


více info...

Přidat komentář

NarutoFan
20.09.2022 4 z 5

Hodně příkladů ke slovní sebeobraně, ale málo asertivity, která je také uvedená v názvu knihy. Nebo alespoň ne tolik asertivity, kolik bych čekala. Pojem asertivita znamená schopnost prosazovat své názory, stanoviska nebo zájmy BEZ narušení práv ostatních. V případě autorky byly některé navrhované reakce na nepříjemné komentáře spíše "jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá", tedy na stejné úrovni jako od oponenta. Nemusí to nutně znamenat, že by nezafungovaly a oponenta neodzbrojily, ale není to pak asertivita. To je jediná výtka ke knize.

Co naopak oceňuji je, když si neprůbojná žena přečte tuto knihu, pochopí, že si takové reakce z knihy může vůbec dovolit a nebýt jen "hodnou holčičkou". Může to být vstupní brána k odvážnějšímu chování a sebereflexi. Obzvlášť oceňuji techniku "Nepřemýšlejte příliš", tedy nečíst mezi řádky a reagovat doslova na to, co slyšíte.

Renca.ch
23.01.2022 5 z 5

Super motivační zábavná kniha, každá žena by si z ní mohla odnést nějaké ponaučení, je jasné,že se vše nedá změnit a reagovat lusknutím prstu,ale v hlavě něco zanechá a musí se na tom stále pracovat.


Eistee
06.11.2021 5 z 5

Praktické, poučné, s reálnými příběhy, které mě upřímně pobavily.

LadyCotton
14.07.2021 4 z 5

Přesně jako píše pocketka - tuto knížečku by měly dívky a mladé ženy dostávat již na škole. Nečekejte, že po přečtení knížky se z vás stane super žena, která bude umět každého "odpálkovat". Ne, tahle knížka vás nezmění lusknutím prstu. Naopak vás namotivuje k tomu abyste byly schopné "pracovat" s tím co máte jen o tom dost dobře možná ještě nevíte :-)
Je to báječná kniha - jako bonboniéra. Sice vám nejspíš nebudou chutnat všechny bonbóny, ale určitě se rozhodnete pár nových a neznámých příchutí vyzkoušet :-)

pocketka
14.04.2021 5 z 5

Perfektní. Tohle by se mělo předčítat na školách. Skvělá, velmi čtivě a humorně napsaná kniha. Asi jsem si nikdy z knihy nevypsala tolik moudra na papír, jako u téhle. Povinná četba pro všechny ženy. Vřele doporučuji

zuzana4291
30.03.2021 5 z 5

Velmi hezká a poučná kniha. Je napsaná stylem, který se velmi dobře čte. A je koncipována velmi přehledně a zajímavě. Kniha mě velmi chytla a hned jsem měla možnost ji vyzkoušet a jsem nadšená, jak to fungovalo.

adorjas
16.12.2020 4 z 5

Veľmi príjemná a ľahká poučka ako byť viac asertívnym a nie je to kniha len pre ženy, ale určite aj muži dokážu zopár príkladov vziať na seba a konať viac asertívne. Pri niektorých príhodách Nicole sa usmejete, pobavia a ak vám aspoň trošku kniha dodá sebavedomie a aspoň nejaký tip si zapamätáte, tak už malo zmysel knihu prečítať.

elenai
07.10.2020 4 z 5

Já tento typ literatury zpravidla nečtu. Ale nějaká vyšší síla mi vnukla myšlenku a ten e-book jsem si za pár šušňů koupila s tím, že si ji možná jednou přečtu. Netušila jsem, že to jednou bude tak brzo. Přišla totiž nějaká krize víry sama v sebe a kupodivu je to mnohem lepší. Nikdy bych tomu nevěřila. Ta autoanalýza osobnosti mi prospěla. Kniha samozřejmě není samospasitelná, ale když už nic jiného, přečtěte si ji třeba jen kvůli humoru. Autorka dvakrát překonala rakovinu, takže má co sdělit. Moc ráda bych byla aspoň ze třetiny jako ona a některé asertivní techniky si určitě na někom vyzkouším a spravím si chuť. :-)

monci6485
08.04.2020 4 z 5

Super. Žena se musí umět bránit. :-D

angloumene
07.01.2020 4 z 5

Těžké téma podané lehkou rukou. Autorka nejenže nabízí zábavné a poučné čtení, ale na celou problematiku nahlíží s dostatečným odstupem. Místo přehrabování se v těžkém osudu podává rady, jak se z něj vyhrabat a přestat být ona "hodná holka". Některé typy přesáhly rámec mého očekávání, takže teď vím nejen to, jak se poprat s typicky ženskými "neutrálními" narážkami, ale třeba taky to, co odpovědět při pohovoru na téma těhotenství a péče o děti. Super, víc takových knížek a hlavně autorek, ke kterým člověk může vzhlížet.

Lily101
22.02.2019 5 z 5

Absolutní nadšení. Zajímavé a věřím, že každého dokáže kniha obohatit, ať již více či méně.

Štítky knihy

asertivita verbální (slovní) komunikace

Autorovy knížky

Nicole Staudinger
německá, 1982
2018  84%Slovní sebeobrana a asertivita pro ženy

Kniha Slovní sebeobrana a asertivita pro ženy je v

Právě čtených1x
Přečtených33x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce36x
Chystám se číst53x
Chci si koupit16x
dalších seznamech1x