Slnko v duši, nádej v tebe

Slnko v duši, nádej v tebe https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481783/bmid_slnko-v-dusi-nadej-v-tebe-FMB-481783.jpg 4 44 14

Dvadsaťjedenročná Hermína, tuláčka, ktorú matka opustila ako malé dieťa, je večne na úteku. Žije na okraji spoločnosti, bez domova, bez peňazí a bez nádeje na lepší život. Jedného dňa jej v bare v Luberone skríži cestu Jo, drsne vyzerajúci šesťdesiatnik, a ponúkne jej sezónnu prácu chyžnej vo svojom hoteli. Mladá žena už nemá čo stratiť, a tak ho nasleduje. Starý, impozantný a majestátny hotel, ktorému dali meno Dača, sa stane jej domovom a zmení jej život.... celý text

Literatura světová Pro ženy
Vydáno: , Lindeni
Originální název:

La Datcha


více info...

Přidat komentář

Mermaida
30.12.2023 4 z 5

Touhle knihou jsem dočetla všechny autorčiny knihy, které jsem měla doma a čekaly na své přečtení. Jediná kniha, kterou jsem nečetla (a ještě ji ani nemám) je loňská novinka "Než nás rozdělí láska". Jak je vidno - autorčiny knihy mám opravdu ráda a povětšinou mi i sednou. S Hotelem pod šťastnou hvězdou to nebylo jiné. Od prvních stránek se mi hezky četla, byla dojemná, poutavě napsaná a dějem i částečně smutná. Nestydím se za to, že během čtení nejednou ukápla slza. Byla to opravdu dojemná a hořko-sladká romance. Přála jsem Hermine trochu víc šťastnější konec a vůbec bych se na autorku nezlobila, kdyby tahle kniha měla třeba i pokračování. Ale je mi jasné, že autorka zvolila takový konec, který u některých čtenářů může vyvolávat další otázky, schválně. :-)

cukrovka
01.12.2023 3 z 5

Knížky této autorky čtu ráda, ale tady mi něco scházelo. Stále jsem čekala na nějaký děj a ono nic. Pořád dokola je omílán těžký začátek života hlavní hrdinky, její vděk a obdiv k jejím chlebodárcům a skoro nic se nedozvíme o druhém z hlavních hrdinů Vasjovi. Až na konci je nám vše trochu ovětleno.


pip11
18.11.2023 4 z 5

Příběh plný hlubokých emocí v podání vícero postav, smutný od začátku až do konce. Je to o truchlení, vzpomínání a také i trochu o naději.

Karin94
27.07.2023 4 z 5

Dvadsaťjedenročná Hermína, ktorú matka opustila ako malé dieťa, je večne na úteku. Žije bez domova, bez peňazí a bez nádeje na lepší život. Jedného dňa jej skríži cestu Jo a ponúkne jej sezónnu prácu chyžnej vo svojom hoteli. Hermína už nemá čo stratiť, a tak ho nasleduje. Starý, impozantný a majestátny hotel, ktorému dali meno Dača, sa stane jej domovom a zmení jej život.

Uff tak toto bola kniha pri ktorej neviem, kde začať.

Od tejto knihy očakávajte emocionálnu žmýkačku, skoro po celý čas budete mať slzy v očiach a stiahnuté hrdlo.

Príbeh bol krásny, smutný, dobre napísaný a úprimne by mi bolo ľúto, ak by som knihe nedala aspoň štyri hviezdičky aj napriek nasledujúcim mínusom.
Veľmi mi vadilo, že to nemalo poriadny dej a autorka stále omieľala dokola to isté. Miestami som sa aj dosť nudila, a preto mi trvalo dlhšie, kým som knihu prečítala.

Ale vhľadom k tomu, že to je zaradené do kategórie pre ženy, ani anotácia nie je dvakrát vábivá a o hodnotení ani nehovorím, to bola oddychovka, ktorá nebola ničím náročná.

Aj napriek tomu, že to je moja prvotina od autorky, ju musím zaradiť do takej tej kategórie raz a stačí a neviem, či si od nej ešte niečo prečítam. Snáď v budúcnosti.

Kaja1
04.05.2023 3 z 5

Nějak mi tam něco chybělo a ani jsem nechápala důvod Vasjova útěku.
Událost, která se stala, a kterou si vyčítal se přece mohla stát úplně komukoli. Bylo tam víc věcí k nepochopení, ale nechci prozrazovat děj.

Rosana
26.03.2023 3 z 5

Souhlasím s komentářem uživatele Vlaled níže. Po tak krásných a čtivých předchozích autorčiných knihách byla pro mě tato zklamáním. Pořád jsem čekala na nějaký spád, ale ten nastal bohužel až v předposlední a poslední kapitole. Snad příští autorčina kniha bude ve stylu "stará dobrá Agnes M. - L.".

Toňula
25.03.2023 4 z 5

Milá kniha, jejíž příběh a hlavně pohled hlavní hrdinky na život i na lidi kolem hodně rezonuje s mým. Autorka umí udeřit na správnou strunu.

ANDY28
07.11.2022 5 z 5

hodnocení není na plný počet, jsou i hezčí knížky, já je ale dát chci, byla jsem tam s nimi a každé slovíčko mi přišlo vhod

Nika.
22.09.2022 4 z 5

Knihy této autorky mám moc ráda.
Hotel pod šťastnou hvězdou byl krásná oddechovka. :)

attila1
30.08.2022 5 z 5

Mám ráda knížky od této autorky,když potřebuji nenáročné odpočinkové čtení. Bylo to fajn.

Vlaled
29.06.2022 1 z 5

Pro mě velké zklamání. V knížce je minimum děje a autorka stále dokola omílá jedno a to samé. Smutné dětství hlavní hrdinky a život majitelů hotelu, ktřeří jí kdysi pomohli, vzali k sobě a zaměstnali. Teprve na konci je vysvětleno, proč odešel syn majitelů, ale to už je dost pozdě. Prokousat se k tomu, bylo opravdu náročné. Za mě nejslabší kniha od této autorky.

moma08
29.06.2022 3 z 5

Pořádně ani nevím, jak to vlastně ohodnotit.
Cítila jsem se u toho dost smutně, od začátku až do konce.
Podle anonce jsem čekala asi něco jiného.
Nebylo to špatně, to ne, ale asi mi tahle kniha a styl psaní nesedl.

evineckY
31.05.2022 4 z 5

Je to taková jednohubka na jedno odpoledne.
Připadalo mi to jako harlekýnka.

Paja1709
16.01.2022 5 z 5

Po přečtení anotace jsem čekala úplně jiný příběh, ale to nemění nic na tom ,že kniha se mi moc libila.Mam od autorky přečteno vše a libi se mi jak píše.