Sliz

Sliz https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500583/sliz-wS3-500583.jpg 4 31 7

David Walliams tentoraz napísal niečo nielen veľké, ale aj pekne hnusné! Chcete to fakt čítať? Tak vitajte na ostrove MULČ! Na tomto malom ostrove býva neuveriteľné množstvo hnusných dospelých. Školu, miestny park, hračkárstvo, ba dokonca aj pojazdné zmrzlinárske auto riadia príšerní dospeláci, ktorí radi robia deťom peklo zo života. Samotný ostrov vlastní tá najodpornejšia osoba – Gréta Chamtivá! Niečo s nimi už konečne treba spraviť. Nájde sa aspoň jeden odvážlivec, čo to zvládne? Zoznámte sa s Nedom – neobyčajným chlapcom so zvláštnymi schopnosťami – SLIZOSCHOPNOSŤAMI!... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Slime , 2020


více info...

Přidat komentář

dájavídek
02.01.2024 5 z 5

Mít takový sliz doma, to by byla hodně velká sranda. :)

medlovice
06.09.2023 5 z 5

Tak původně jsem si ji chtěla jen prohlídnout, ale ty ilustrace a vtipné jména dospělých mě vtáhly do čtení a já se bavila a smála. Kamarád Sliz se mění v cokoliv a vždycky zvítězí nad zlýma dospělákama a potrestá je. Geniální.


simca9342
01.09.2023 5 z 5

"děti chtějí vědět, kde se sliz vzal. Dospělí by zase strašně rádi věděli, jestli se tam někdy vrátí."

Autorův styl se mi líbí, opět mě dokázal pobavit :)
Na ostrově Mlask žije Ned spolu se svou rodinou a místními lidmi. Stejně jak je Ned neobyčejný kvůli tomu, že místo chůze jezdí tak neobyčejný je i ostrov , který vlastní jeho teta. Žije na hradě se svými miláčky. Nejsou to žádné děti, mají čtyři tlapky a jediný zvuk, který vydávají je : " mňáu." Správná odpověď, jsou to kočky a teta Hilda jich má spoustu. Kromě toho zná mezi místními hodně lidí , kteří nejen, že nemají smysl pro humor , ale vůbec nesnáší děti. Chystají jim ty nejhorší podvody a je jim jedno, že jedno z nich je malý a hodný chlapec, kterému nefungují nohy. Neda nemá ráda ani jeho sestra Jemima a dává mu to neustále najevo. Jeden z jejich krutých žertů způsobí, že si Ned najde v hromadné hnusu kamaráda. Spolu zažijí spoustu dobrodružství a hlavně se pomstí těm, kteří Nedovi a všem dětem ublížili.

Štěpinambura
07.02.2022 5 z 5

Další báječná knížka do celé série od vtipného autora! Jsem nadšená - báječně promyšlená jména (Závistovo zátiší patřící dvojčatům Zábojovi a Závištovi nebo hrad Kočkolit)!

Ditules
03.02.2022 3 z 5

Pořád se bavím, ale už mi to přijde spíš jako přehlídka divných jmen a hnusných věcí. :D

sadlo
29.01.2022

Pane Walliamsi, kam na ty skvělé příběhy chodíte? Zase bezva čtení.

asden12
28.12.2021 4 z 5

Super vtipná kniha, u které se nebudete nudit.