Sleduje tě

Sleduje tě https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/456769/bmid_sleduje-te-e9e-456769.jpg 4 232 78

Maddie Ivesová série

1. díl >

V kontejneru na odlehlém místě leží tělo mladé ženy. Vrah ji pozoruje přes kameru. Rád obdivuje své dílo. Sleduje její umírání. Jenže ona není mrtvá. Pachatel se tedy vrátí, aby svou práci dokončil. Ale musí být opatrný. Nesmí pospíchat. Spěch je špatný rádce. Seržantka Maddie Ivesová právě nastoupila u policie. Dostane oznámení o pohřešované alkoholičce, která byla už patnáctkrát nezvěstná. Zdá se to jako ztráta času, Maddie se ovšem na tom zmizení něco nezdá. Inspektora Harryho Blakera přivolají ke zdánlivě banálnímu případu: na lesní cestě kdosi srazil staršího muže a ujel. Chybí motiv a vypadá to jako tragická dopravní nehoda. Harry však pracuje na oddělení závažné trestné činnosti dost dlouho, aby poznal, že tu něco nesedí. Detektivové zjišťují, že oba případy spolu souvisí. Nesmí však otálet. Dívce v kontejneru dochází čas a vrah už si vyhlédl další oběť… Sleduje tě je první knihou z nové detektivní série s mladou ambiciózní vyšetřovatelkou Maddie Ivesovou a věčně nabručeným inspektorem Harrym Blakerem.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Kalibr
Originální název:

He is Watching You , 2018


více info...

Přidat komentář

Kami33
21.03.2024 4 z 5

Oddechová detektivka, která neurazí.

SilvieSisinka
05.03.2024 4 z 5

Velice spokojená, těším se na pokračování.


Ivka14
12.11.2023 3 z 5

Vrah vezme mladé ženy, umístí je na odlehlá místa s kamerou, která na ně shlíží a sleduje, jak se pomalu rozkládají. Maddy Ivesová, zbavená své tajné práce poté, co prolomila své krytí, aby zachránila něčí život, a zdánlivě nepřátelský Harry Blaker, se mu ocitli na stopě. V knize není nic, co by vynikalo, ale psaní je solidní, detektivní tým vypadá, že funguje, a příběh je dostatečně zajímavý.

Zlatinka.Emilly
23.10.2023 3 z 5

Když s odstupem cca 14ti dní zapisuji komentář, už si vůbec nemohu vzpomenout o čem kniha byla. Po té, co čtu komentáře čtenářů, tak se mi malinko vybavuje děj, ale jak říkám, kniha mě nezaujala a tak další díla od spisovatelky vyhledávat nebudu.

Han-nah
23.10.2023 5 z 5

Anotace knihy je napsána obsáhle, ale ještě více se čtenář dozví s mrazením v zádech při čtení o brutálním sériovém vrahovi, domácím násilí, ale i zneužitím skupiny anonymních alkoholiků.
Sériový vrah a "banální" dopravní nehoda. Jak tyto a ještě další souvisí dohromady?
Nově přeřazená, ambiciózní, ukřivděná seržantka Maddie a sympatický Harry. Uvídíme, jak to těm dvěma půjde.
Moc se těším na další knihu.

Renca.ch
24.09.2023 5 z 5

Napínavá detektivka, dobře se četla, nenudila, hlavní detektiv Harry byl sympaťák, nevím proč,ale ženské vyšetřovatelky jsou vždy nějaké zvláštní, buď velké drsňačky nebo ufňukané. Škoda, že postavy nebyly víc psychologicky vykreslené, možná se dočkáme v další sérii, jsem zvědavá na další díl.

TeoCZE
16.09.2023 5 z 5

Konečně jedna realistická detektivka o sériovém vrahovi bez nezranitelných hlavních hrdinů a nějakého zbytečného a v milionech knih omílaného strašně šokujícího plot twistu, kdy je vrahem policejní parťák/přítel hrdinky/nejlepší kamarád/doplňte si sami a přijde se na něj až úplně náhodou na konci knihy. Už to bývá únavné, furt dokola. Je vidět, že autor je sám policista a ví, o čem píše. Kniha i přesto je až do konce velmi napínavá a velmi dobře se čte, přečteno za tři večery.

axspevak
20.08.2023 4 z 5

Na teto knize se mi moc libila uveritelnost celeho pribehu,pocinani vsech detektivu a primerena zraneni pri zasazich.Nebyl to ten typ knihy,kdy pro upoutani ctenarovy pozornosti musi vrah obeti slozite konstruovat nebo jim neco usekavat.A detektivove nejsou ani po 4 postrelenich,tonuti a skoku ze skaly zivi :D Opravdu promyslene dejove linie,ktere ale nekdy skoncily ve slepe ulicce bez nejakeho rozuzleni,tak treba v dalsim dile??

TaLu
02.06.2023 5 z 5

Opět jedna série, ve které budu určitě ráda pokračovat. Seržantka Madie je od nadřízených "uklizena do bezpečí", na nové místo, a zažívá nudu, kterou do té doby ve své práci neznala. Plete se tedy do vyšetřování jiným, hlavně mlčenlivému inspektoru Harrymu. Přibývá otázek a na včasně nalezených odpovědích závisí nejeden život. Kam se ztrácejí ženy, které spojuje setkávání anonymních alkoholiků ?
Mám problém jen s tím, že v Anglii příslušníci určitých složek ( nevím kterých) nenosí zbraň. Některé scény by pak vypadaly úplně jinak. Přijde mi to jako hazardování se životy detektivů.

lucie1744
29.04.2023 4 z 5

Velmi napínavý příběh. Bavilo mě to a hurá na druhý díl.

oleg
16.04.2023 5 z 5

Tak toto se mi líbilo,na začátku bych neřekla, že se to tak rozjede,ujetý vrah a bezva policejní dvojka....

veronika4001
12.04.2023 5 z 5

Autor umí dobře vypravěčsky popisovat. Úkazy, pohyby a manévry s tělem píše tak, jako by se věci děly mimochodem, jako kdyby zapadaly do běžného života. Z jednání aktérů vyzařuje uvolněnost, ačkoliv ta nekoresponduje s jejich myslí. Tohle je takové víkendové, odpočinkové, trochu nostalgické plynutí vody, jiné thrillery jsou rozehrané do více akcí a více rolí a jejich obsah není tak jednotvárný. Tenhle nabírá na síle, akčnosti a rychlosti až ke konci. Celá kniha je spíše prodchnuta venkovem a jeho setrvačností; nemohu si pomoci, ale cítím z toho obilí, stroje, sklady, pálivé slunce a nekonvenční vztahy, což může být zapříčiněno malým počtem postav. Kredit tohoto thrilleru spočívá v neuspěchanosti, v absenci ostří a vyhrocenosti, v letité zkušenosti s trestním vyšetřováním, možná i v absenci nápaditosti (rytmického vyvažování několika dějů a jejich kombinování). Je vidět, že se zde pracuje s tím, co se dosud naskytlo, jen je to převrženo do beletristického podání.

Val
31.03.2023 5 z 5

První díl série a dle mého skvělý rozjezd. Mladá ambiciózní Maddie a věčně nabroušený starý mazák Harry tvoří vyšetřovací tým , který mě bavil a věřím, že série bude mít vzestupnou tendenci.
Každopádně pachatelovy pohnutky docela dost nechutné, nic pro slabé povahy ...

monte
30.03.2023 5 z 5

Za mě výborný začátek série. Hned se pouštím do druhého dílu

Nelly
20.03.2023 3 z 5

Klasická detektivka, místy mi přišla rozvleklejší, ale přečtení nelituji.

janastok
25.02.2023 4 z 5

Další detektivka podle známého scénáře, ale dost se mi líbila. Svižné, napínavé, čtivé, dobře se doplňující dvojice detektivů. A dost mě pobavily vysvětlivky na konci ( důchoďák = domov důchodců).

WaN635
22.11.2022 4 z 5

Napínavý příběh, zvrácený vrah.
Ústřední dvojice seděla, jejich slovní přestřelky mě bavily. Harry je trošku bručoun, ovšem výborný a intuitivní policajt. Maddie je zarputilá, ctižádostivá, ovšem i trošku fňukna.

Hodnotím slabšími 4 hvězdičkami, neboť příběh bych celkem ukecaný a úplně mě nepohltil. Každopádně další díl si ráda přečtu.

ivoiro
18.10.2022 5 z 5

Paráda a veliká spokojenost z mojí strany. Těším se na další díl.

Danago
04.10.2022 3 z 5

V knize se hodně rozvíjí vedlejší zápletka, vztahy mezi jednotlivými policisty, je de hodně tzv. omáčky i kolem obětí a ostatních postav jejich životy a i když to k příběhu patří tak je toho až moc a detektivní zápletka je poněkud upozaděná. Napětí je velmi málo, policejní postupy jsou také poměrně sporadicky popsány , pachatelovy důvody a nějaké trošku propracované psychologické rozpoložení tu chybí. Ano je tu vysvětleno jak a proč páchal to, co páchal, ale za mě velmi nedostatečně a tím pádem málo věrohodně.

Pachatel byl odhalen velmi brzy a opravdu doufám, že to byl záměr autora.

Harry je sympaťák a určitě si ho oblíbíte . Medie je tak trochu sebestředná a ukňouraná a trochu vztahovačná na jednom místě se lituje a potom je naopak velmi sebevědomá a urážlivá. Chce se prosadit a ke svému jednání má důvody, přesto jí to sympatie čtenáře nezíská. Ale je jasné, že její postava v dalších dílech se bude vyvíjet. Série se asi bezdůvodně nejmenuje Maddie Ivesová .

Ovšem j slovní přestřelky mezi vyšetřovateli bylo to, co mě v knize asi bavilo nejvíce.

Pokračování už mám doma, takže si jej přečtu a snad mě přesvědčí, že toto byl jen slabší rozjezd.
Ale abych byla spravedlivá byla tu i zajímavá místa, a pokud bych knihu nebrala především jako detektivku asi bych ji hodnotila výš.

Hakate
21.08.2022 4 z 5

První setkání s autorem a určitě ne poslední.
Výborně propracovaný krimi thriller.
Na knize je velmi znát, že autor má zkušenosti v oboru, kniha působí velmi reálným dojdem, což knihu vyšvihne u kus výše.

Hlavní postavy mrzutý Harry a velmi ctižádostivá a urputilá Maddie jsou dohromady velmi fungující a doplňující se tým.

Příběh se velmi dobře čte, je napínavý, nemá hluchá místa. Přečteno za odpoledne a mohu určitě doporučit.

Autorovy další knížky

2020  84%Sleduje tě
2021  85%Zabije tě