Jak přežít dračí bouři

Jak přežít dračí bouři https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/286417/bmid_jak-prezit-draci-bouri-SgS-286417.jpg 5 45 8

Na začátku to vypadá jen jako drobná nepříjemnost – Škyťák se musí zúčastnit plaveckého závodu v ledové vodě, který patří mezi tradiční vikinské kratochvíle. Potom se ale věci jako vždy trochu zvrtnou… Škyťák má tři měsíce, pět dní a šest hodin na to, aby svedl souboj s lítým drakem a šíleným vynálezcem, vrátil se z cesty za oceán, zachránil otce a k tomu ještě vyhrál přátelský mezikmenový závod v plavání. Zvládne to? A naučí se Rybinoha plavat?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

How to Ride a Dragon's Storm , 2008


více info...

Přidat komentář

Luigi1
14.03.2024 5 z 5

Tak tento díl se moc povedl i dětem se líbil

ElikaS
18.02.2024 5 z 5

Další pokračování příběhu Škyťáka a Bezzubky jsme si synem moc užili. Tato série patří mezi synovi nejoblíbenější a já jsem přesvědčená, že za to z velké části může David Novotný, protože jeho interpretace je prostě dokonalá.
Synovi se líbí dobrodružství a Bezzubkovi komentáře, já musím vyzdvihnout doslov, který měl krásnou myšlenku.


StateOliver
06.01.2024 5 z 5

Výborný byl začátek knihy, kdy se konal velký plavecký závod všech Vikingských kmenů. Objevila se tam další národnost, jakou jsou Poutníci. Ale na tomto díle se mi nejvíc líbila postava poutnický kluk Medvídek.

pejty
21.12.2022 4 z 5

Další povedené dobrodružství Škyťáka. Jen mi tentokrát chvilku trvalo než jsem se začetl.

Medasek
30.04.2022 5 z 5

Tak tohle byl zatím nejlepší díl ze série. Přečetla jsem ho za tři hodiny. A musím říct, že se nemůžu dočkat, co se bude dít v knihách dál. Nechápu proč jsem se knihám tak dlouho vyhýbala.

š.m.i.k
20.01.2021 5 z 5

Jé, tohle byl dobrý díl. Užila jsem si ho s dětmi a sama jako dítě ;) Asi ani nevadí, že jsme pár dílů přeskočili. Příběh je hodně dobrodružný, objevný, vtipný a na závěr takový "vyzrálý", skoro až poetický.

Broukodrak
18.08.2019 5 z 5

Příběh je rozhodně lepší než ostatní díli (které jsem přečetla). Opět mě zaujala stavba, tentokrát to byla loď Americký sen 2, velice mě zaujal Oceanodrakoplašič (roura která zvukama odpuzuje podmořské draky). Přišlo mi hodně vtipné, že při plaveckém závodě musel mít Rybinoha RUKÁVKY :)). Za mě velice pěkná knížka, hodně jsem se nasmála.

Taťka Hraboš
16.03.2019 5 z 5

U předchozího dílu jsem měl pocit, že autorce trochu dochází dech, na tenhle díl jej ale do plic zase pořádně nabrala. Hlavně závěrečnou dramatickou scénu vymyslela a napsala výborně (i když fyzik by možná určité námitky k její realističnosti vznést mohl). Co oceňuji ve všech dílech, je spád děje - napětí je tu přítomno vždy od začátku až do konce.

Kniha Jak přežít dračí bouři je v

Přečtených57x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených4x
Knihotéce14x
Chystám se číst13x
Chci si koupit7x